Film - archív
Moderátor: sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se podívala na jeden z Viscontiho raných filmů Země se chvěje. Mistr se pořádně utnul.
Schematické, klišovité a natolik přeplněné citovým vydíráním, že se to místy stávalo nechtěně směšným, zvláště závěrečné scény, které už i tak dosti děravou bárku stáhly ke dnu mezi odpad, kam po právu patří. Nasazení neherců také společné věci naprosto neprospělo. Podezírám Viscontiho, že vykradl pohádku Járy Cimrmana "Jak chudák do ještě větší nouze přišel."
Schematické, klišovité a natolik přeplněné citovým vydíráním, že se to místy stávalo nechtěně směšným, zvláště závěrečné scény, které už i tak dosti děravou bárku stáhly ke dnu mezi odpad, kam po právu patří. Nasazení neherců také společné věci naprosto neprospělo. Podezírám Viscontiho, že vykradl pohádku Járy Cimrmana "Jak chudák do ještě větší nouze přišel."
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Šifra Mistra Leonarda
Myslím si, že hodnocení na ČSFD (65%) je odpovídající kvalitě filmu. Scénář není tak špatný, ale má hodně nedostatků a občas, hlavně na konci, mi připadá béčkovitě a směšně, některé scény zase působí nudně. Režie ucházející, hudbu ale musím pochválit, do filmu zapadá výborně. Další kapitolou, mou oblíbenou, jsou herci. Tom Hanks mě nečekaně zklamal, na roli se vůbec nehodil a považuji to jako nejslabší výkon jeho kariéry. Audrey Tautou jako ozdoba funguje, ale to je tak všechno. Vedlejší role jsou už lepší. Ian McKellen jako vždy nezklamal, Alfred Molina vypadal jako kdyby byl knězem odjakživa. Nejlepší však byl Paul Bettany, působil krásně démonicky a měl charisma až na půdu. Suma sumárum, šifra mě nepotěšila, ale ani nezklamala a tak si zaslouží čistě průměrné hodnocení 5/10
Myslím si, že hodnocení na ČSFD (65%) je odpovídající kvalitě filmu. Scénář není tak špatný, ale má hodně nedostatků a občas, hlavně na konci, mi připadá béčkovitě a směšně, některé scény zase působí nudně. Režie ucházející, hudbu ale musím pochválit, do filmu zapadá výborně. Další kapitolou, mou oblíbenou, jsou herci. Tom Hanks mě nečekaně zklamal, na roli se vůbec nehodil a považuji to jako nejslabší výkon jeho kariéry. Audrey Tautou jako ozdoba funguje, ale to je tak všechno. Vedlejší role jsou už lepší. Ian McKellen jako vždy nezklamal, Alfred Molina vypadal jako kdyby byl knězem odjakživa. Nejlepší však byl Paul Bettany, působil krásně démonicky a měl charisma až na půdu. Suma sumárum, šifra mě nepotěšila, ale ani nezklamala a tak si zaslouží čistě průměrné hodnocení 5/10
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Leaping over the gully
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Při prvním skouknutí jsem celkem netrpělivě čekala, kdy to začne a pak kdy to, propána skončí a při druhém skouknutí (jakoby na to moje polovina s mojí kamarádkou nemohla jít samaZakat píše:Šifra Mistra Leonarda

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem se konečně po dlouhé době dostal ke shlédnutí Obchodníka se smrtí.
Film to nebyl špatný i když některé části přeskakující delší časové období byly do následujícího děje zasazeny trochu chaoticky. Herecké výkony ani snad nejde hodnotit, neb postavy pomalu neměli kde by si alespoň trochu zahráli.
Velmi se mi ale líbil úplný začátek filmu kde byla zajímavě udělána 'cesta nábojnice'
a dále velmi zpomalený záběr na závěr AK-47 na který byl po chvilce naroubován zvuk pokladny 
Ani mě na konci moc nepřekvapilo, že je to film dle skutečných událostí. I když z jedné poznámky během filmu jsem tedy čekal konec filmu jiný.
Film to nebyl špatný i když některé části přeskakující delší časové období byly do následujícího děje zasazeny trochu chaoticky. Herecké výkony ani snad nejde hodnotit, neb postavy pomalu neměli kde by si alespoň trochu zahráli.
Velmi se mi ale líbil úplný začátek filmu kde byla zajímavě udělána 'cesta nábojnice'

Ani mě na konci moc nepřekvapilo, že je to film dle skutečných událostí. I když z jedné poznámky během filmu jsem tedy čekal konec filmu jiný.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
?
Lidé dobří nedostali jste se už někdo k SAW 3? První SAW byl docela šílený a velice pozitivně mě překvapil. Druhý mě připadl trochu slabší, ale stejně se mi líbil. Nyní pokud jsou mé informace správné je na světě třetí díl. Docela by mě zajímalo o čem to je tentokrát...
S pozdravem a...
S pozdravem a...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
KEBULE: Saw 3 jde do českých kin 28. prosince a o čem bude je docela jasné
o tom samém co jednička i dvojka.
Další info a "trailery" ke shlédnutí najdeš tady: http://www.moviezone.cz/movies/saw3film-saw-3/trailers
(nějak se mi nechce ty pársekundové spoty označovat za trailery, proto ty uvozovky)

Další info a "trailery" ke shlédnutí najdeš tady: http://www.moviezone.cz/movies/saw3film-saw-3/trailers
(nějak se mi nechce ty pársekundové spoty označovat za trailery, proto ty uvozovky)
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
...
Že to jde do kina až bůhví kdy, je mi jasné
Já jenom jestli tu není nějaký zarytý fanda a nestáhl to už někde na netu a neskoukl.
Jinak za link na trailery velice pěkně děkuji.
S pozdravem...

Jinak za link na trailery velice pěkně děkuji.
S pozdravem...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Mr. & Mrs. Smith
No že by to byl nějaký superfilm se říci nedá. Spíš je to průměrný akčňák s kolísavou zábavností typický pro sobotní večer. Průměr, ale s odřenýma ušima.
No že by to byl nějaký superfilm se říci nedá. Spíš je to průměrný akčňák s kolísavou zábavností typický pro sobotní večer. Průměr, ale s odřenýma ušima.
Leaping over the gully
Leaping over the gully
Vím, že o filmu Sedm samurajů od Akira Kurosawy zde již psal Ajantis, ale stejně mi to nedá. Konečně jsem si totiž na Samuraje udělal čas a snímek shlédl, poté co DVDčko trpělivě vystálo několikatýdenní frontu před mechanikou v počítači.
Fráze "udělat si čas," je u Sedmi samurajů zcela na místě. Snímek trvá 207 minut, což z něj jistě nečiní záležitost jak si ukrátit zbývající čas před obědem. Zmiňovaná délka leckoho odradí a někteří diváci, kteří očekávali rychlý spád plný akčních sobojů, se mohou cítit poněkud zklamáni či unaveni "rozvláčným" dějem. V tomto případě si však mohou za své zklamání částečně sami, neboť šáhli po nesprávném filmu.
Pozorný divák totiž získává dobrou příležitost během následujích tří a půl hodin ponořit se do věrně zachycené atmosféry feudálního Japonska. Rozdíly mezi společenskými vrstvami jsou zachyceny velmi dobře, je patrný oboustranný odstup, nedůvěra a místy i pohrdání dané dobovu mentalitou.
Další realisticky pojatou stránkou jsou souboje. Kdo očekává každou čtvrt hodinu dech beroucí šermířské finesy, hrdinské souboje tváří v tvář a neméně dramatické skony předních aktérů, bude opět zklamán. Kurosawa divákovi představuje válku taková jaká byla - krutá, nelítostná, ve své podstatě anonymní. Syrové a vidlácky přirozené, jak to vystihl Ajantis.
Je však trochu škoda, že charaktery jednotlivých samurajů nebyly více rozvedeny či alespoň o něco více nastíněny. V případě 2-3 se to Kurosawovi povedlo, ale nemohu se ubránit dojmu, že ostatní trochu zapadli. No, možná jsem jen nedával pozor.
Abych to shrnul, výborná atmosféra, věrné podání, povedený hudební doprovod i kamera. Z křesla jsem vstával trošku smutný (ze smrti oblíbeného samuraje), avšak celkově spokojený - narozdíl od řady jiných filmů to nebyly zbytečně zabité tři a půl hodiny. Hodnocení? Nerad bych aby to vypadlo, že se opičím po čsfd, ale myslím, že 9/10 je tady zcela zasloužené.
Fráze "udělat si čas," je u Sedmi samurajů zcela na místě. Snímek trvá 207 minut, což z něj jistě nečiní záležitost jak si ukrátit zbývající čas před obědem. Zmiňovaná délka leckoho odradí a někteří diváci, kteří očekávali rychlý spád plný akčních sobojů, se mohou cítit poněkud zklamáni či unaveni "rozvláčným" dějem. V tomto případě si však mohou za své zklamání částečně sami, neboť šáhli po nesprávném filmu.
Pozorný divák totiž získává dobrou příležitost během následujích tří a půl hodin ponořit se do věrně zachycené atmosféry feudálního Japonska. Rozdíly mezi společenskými vrstvami jsou zachyceny velmi dobře, je patrný oboustranný odstup, nedůvěra a místy i pohrdání dané dobovu mentalitou.
Další realisticky pojatou stránkou jsou souboje. Kdo očekává každou čtvrt hodinu dech beroucí šermířské finesy, hrdinské souboje tváří v tvář a neméně dramatické skony předních aktérů, bude opět zklamán. Kurosawa divákovi představuje válku taková jaká byla - krutá, nelítostná, ve své podstatě anonymní. Syrové a vidlácky přirozené, jak to vystihl Ajantis.
Je však trochu škoda, že charaktery jednotlivých samurajů nebyly více rozvedeny či alespoň o něco více nastíněny. V případě 2-3 se to Kurosawovi povedlo, ale nemohu se ubránit dojmu, že ostatní trochu zapadli. No, možná jsem jen nedával pozor.
Abych to shrnul, výborná atmosféra, věrné podání, povedený hudební doprovod i kamera. Z křesla jsem vstával trošku smutný (ze smrti oblíbeného samuraje), avšak celkově spokojený - narozdíl od řady jiných filmů to nebyly zbytečně zabité tři a půl hodiny. Hodnocení? Nerad bych aby to vypadlo, že se opičím po čsfd, ale myslím, že 9/10 je tady zcela zasloužené.
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Sledovala jsem první hodinu a čtvrt a potom jsem docela s úlevou přepla na Minority Report. Ten film sice má svoje mouchy, ale už v kině se mi hodně líbil...Zakat píše:Mr. & Mrs. Smith
A z nějakýho důvodu mám radši Cruise a jeho povětšinou spíš omezenej výrazovej rejstřík, než Pitta a jeho frajerský kreace.

These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Jediný opravdu vtipný moment...Cesare píše:Sledovala jsem první hodinu a čtvrt a potom jsem docela s úlevou přepla na Minority Report. Ten film sice má svoje mouchy, ale už v kině se mi hodně líbil...Zakat píše:Mr. & Mrs. Smith
A z nějakýho důvodu mám radši Cruise a jeho povětšinou spíš omezenej výrazovej rejstřík, než Pitta a jeho frajerský kreace.
Pitt: "Musím se ti k něčemu přiznat... Byl jsem už ženatý..."
Angelina: "Její jméno a číslo pojistky!!!"
Pitt: "Na to zapomeň, ji nezabiješ!"
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, já na tom byl v kině a docela se bavil - příjemný letní blockbuster u kterého si mozek odpočine a oči se baví. Navíc pár momentů tam bylo opravdu vtipných, třeba maželská hádka při honičce v autech.Zakat píše:Mr. & Mrs. Smith
Ale kdybych si měl vybrat tak radši počtvrté Minority Report než podruhé Smithovy

- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Smithovi jsem si vybral protože jsem je neviděl, Minority Report je super. Viděl jsem ho snad 5x a stále ho můžu. Spielberg se překonal a natočil svůj nejlepší film od Indiana Jonese.
Leaping over the gully
Leaping over the gully
Mě se Smithovi docela líbili. Sice je to spíš takový videoklip Angeliny a Pitta, ale jo, docela příjemná oddychovka, ale taky bych to asi podruhé nevyhledávala. Minority Report jsem nikdy neviděla, odrazuje mě právě ten zmiňovaný Cruise, ten se mi líbil jenom v Magnolii, tam jsem si myslela, že hraje sám sebe
.

My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)