- Několik hodin skvělá zábava, pak stereotyp a poslední třetina z asi 16 hodinového "životního cyklu" mého piráta už pořádný opruz. Sice to skutečně je "několik her v jedné", ale každá se velmi brzy omrzí, jelikož jsou všechny ty činnosti (souboj na meče, tanec, hledání pokladů, potápění lodí...) stále stejné. Obzvláště tanec mě ke konci přiváděl k šílenství a vyhýbal jsem se mu, seč to šlo (často nešlo). Jakmile člověku přejde do krve ovládání, už mu hra nic nového nenabídne.
- Navíc jsou některé její části značně nevyvážené - národy spolu bojují, střídají se v držení měst, ale na samotnou hru to žádný vliv nemá. Nebo bylo úplně mimo můj zájem převážení zboží - v každém přístavu jsou sice jiné ceny, ale potopením jedné lodi vydělám tolik jako za dvacetitinásobek času stráveného obchodováním.
- No a některé příběhové vychytávky jsou opravdu ubohé. Padouch mi unese rodinu, takže ho musím vystopovat, zničit mu loď a porazit ho v souboji. Dá mi 1 ze 16 dílů mapy, která mě k mým příbuzným navede. Následně ho musím vystopovat/obsadit/porazit - a tedy jako čokl lítat po mapě a honit ho, protože mění pozici - podruhé, potřetí... podesáté... popatnácté... WTF?
Koncept Pirátů je super, ale potřeboval by POŘÁDNĚ doladit. Takhle je to zábava tak na 6 - 8 hodin (dle obtížnosti - doporučuji přinejmenším střední) a pak od nich raději ruce pryč. Záplavu devítkových hodnocení si dokáži vysvětlit pouze tím, že recenzenti s Piráty příliš času nestrávili.