Co v poslední době hrajete + screenshot

Akce, strategie, adventury, plošinovky, závodní, sportovní a logické hry ... prostě žádné RPG.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Sid Meier's Pirates!
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
- Několik hodin skvělá zábava, pak stereotyp a poslední třetina z asi 16 hodinového "životního cyklu" mého piráta už pořádný opruz. Sice to skutečně je "několik her v jedné", ale každá se velmi brzy omrzí, jelikož jsou všechny ty činnosti (souboj na meče, tanec, hledání pokladů, potápění lodí...) stále stejné. Obzvláště tanec mě ke konci přiváděl k šílenství a vyhýbal jsem se mu, seč to šlo (často nešlo). Jakmile člověku přejde do krve ovládání, už mu hra nic nového nenabídne.
- Navíc jsou některé její části značně nevyvážené - národy spolu bojují, střídají se v držení měst, ale na samotnou hru to žádný vliv nemá. Nebo bylo úplně mimo můj zájem převážení zboží - v každém přístavu jsou sice jiné ceny, ale potopením jedné lodi vydělám tolik jako za dvacetitinásobek času stráveného obchodováním.
- No a některé příběhové vychytávky jsou opravdu ubohé. Padouch mi unese rodinu, takže ho musím vystopovat, zničit mu loď a porazit ho v souboji. Dá mi 1 ze 16 dílů mapy, která mě k mým příbuzným navede. Následně ho musím vystopovat/obsadit/porazit - a tedy jako čokl lítat po mapě a honit ho, protože mění pozici - podruhé, potřetí... podesáté... popatnácté... WTF?

Koncept Pirátů je super, ale potřeboval by POŘÁDNĚ doladit. Takhle je to zábava tak na 6 - 8 hodin (dle obtížnosti - doporučuji přinejmenším střední) a pak od nich raději ruce pryč. Záplavu devítkových hodnocení si dokáži vysvětlit pouze tím, že recenzenti s Piráty příliš času nestrávili.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Co v poslední době hrajete + screenshot

Příspěvek od MCZ »

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Dlouho jsem nehrál tak odlišnou strategii, jako je právě Homeworld. Člověk musí zapomenout na všechno, co z RTS zná - žádné zdi, žádné hradby, a k tomu navíc fakt, že vesmír není placatý, ale opravdu TROJROZMĚRNÝ. Trochu kostrbaté je ovládání (v pauze nelze přímo zadávat příkazy), ale dá se na to zvyknout. Grafika je stále moc pěkná, na svou dobu opravdu mimořádná (1999) a dá se srovnávat i s mnohem mladšími strategiemi. Navíc se mi i díky designu líbí více než mnohé jiné "3d" strategie. Mimochodem, příběh zatím opravdu vypadá docela slušně; neočekávám nic zásadního, ale i přes počáteční rozpaky mě u hry drží - v každém případě nepůsobí tak povrchně, jako třeba ten z StarCraftu (na rozdíl od něj tu sice nejsou žádné bombastické filmečky, ale třeba úvod do první kampaně byl zkrátka ÚŽASNÝ). Hudba je nečekaně výrazná a na atmosféře se podílí nemalou měrou.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

MCZ: A nelákájí tě Sins of a Solar Empire? :wink: Hit poslední doby (alespoň co jsem od známých z různých diskusních fór pochytil).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Důležitý poznatek - zjistil jsem, že jsem měl pouze softwarovou akceleraci; při zapnutí D3D a 32 bitových barev vypadá Homeworld BOŽSKY (na svou dobu, to samozřejmě platí stále). A k tomu jde přes registry nastavit i widescreen :-P (screenshoty patřičně aktualizovány).

7c: o téhle hře slyším poprvé, abych se přiznal, ale dík za tip, třeba se k tomu za pár let dostanu :-D. HW má každopádně ještě datadisk a druhý díl, takže v tomhle směru mám o čas vystaráno.
smajdalf
Sigilan

Příspěvek od smajdalf »

Broken Hearts

freeware cesky rpg, ani jsem necekal ze me to tak chytne ale ona je to opravdu zabava 8-)

Obrázek

Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

http://img85.imageshack.us/img85/8193/jetsngunsnf6.jpg

Netušil jsem, že je Jets'n'Guns až tak zábavná hra :shock: A navíc graficky a hudebně naprosto skvělá :-P

EDIT: Ač to tedy na screenshotu tak přesvědčivě nevypadá :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

Není nad pořádnou oběť.

Výběr boha
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Bodkin: Hmm, kvůli výpadkům textur jsem ji nedávno přestal hrát a odinstaloval. No, někdy to ještě zkusím dořešit.
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

sevencreature píše:http://img85.imageshack.us/img85/8193/jetsngunsnf6.jpg

Netušil jsem, že je Jets'n'Guns až tak zábavná hra. . .
Já to dohrál třikrát (nebo tak nějak). :-)
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

7c: Člověk se holt musí trochu obětovat, aby si zahrál netradiční a dobrou RTS.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Bodkin: No, když jsem ji před lety hrál, tak jsem pro změnu přestal v posledním levelu, protože už trhala tak moc, že to bylo prakticky nehratelné. A teď pro změnu technologicky příliš zastarala. Ach jo.
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Právě hraju:

PLANESCAPE TORMENT A OBLIVION

Sběrači se v Úlu rozhodně nenudí:

Obrázek

Najdu si lepší společníky

Dva mágové a jedna kněžka - nepřátele jsou poraženi dříve než se k nám stačí pořádně přiblížít :twisted:
Obrázek

Bezejmenný mág

Ahh..., copak to tu máme za pěknou vězeňkyni

Takže, kdo chce ještě rozsekat

Tak kam se vydám teď ....

....asi na lov 8-)
Hupr
Sigilan

Příspěvek od Hupr »

Rudax: Prosím tě, které moduly přidávají do hry tyhle účesy, obličeje a oblečení?
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Hupr píše:Rudax: Prosím tě, které moduly přidávají do hry tyhle účesy, obličeje a oblečení?
vše jsem sehnal tady: oblivion.bonusweb.cz

Ještě by sem někdo mohl kdyžtak dát odkazy kde by se dali sehnat tyto suprové pluginy:
Obrázek

viz - videa:
http://youtube.com/watch?v=HvZtXt5Hg-w&feature=related

Oblivion : Technologic ~Balboa~Remix~

Oblivion Killin Spree

Oblivion : Almost Easy

oblečení a nahá těla: Eshmes Bodies 3.0 ( ČERVENÁ LUCERNA )

úprava textur všech obličejů: Improved Facial Textures v2.1( GRAFICKÉ A ZVUKOVÉ ÚPRAVY )

nová herní rasa + vlasy: Ren's Beauty Pack version 1.1 (sekce: RASY, ZNAMENÍ A ÚPRAVA VZHLEDU )

doporučuji ti ještě modul - který pravuje herní prostředí - Natural Environments (v graf. a zvuk. úpravách) - hlavně upravuje osvětlení - v tom původním (velice bílém) osvětlení vypadají všechny obličeje postav naprosto příšerně - především odpoledne za prudkého světla.
Odpovědět

Zpět na „Jiné hry“