Upadající herní svět

Akce, strategie, adventury, plošinovky, závodní, sportovní a logické hry ... prostě žádné RPG.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

yenn: dík za tip na článek, doufám, že javorovi ještě neskončilo předplatné :-D.
I of the Dragon by mohla být zajímavá hra, i když nejlepší "dračí" hrou zůstane asi navždy Drakan ;-).

Nevím, jestli to je úpadek, nebo prostě ztrácím zájem o herní novinky (naopak staré hry stále hraji a mám dost restů, chtělo by to trochu lepší PC abych "dosáhl" aspoň na ten kotor). Těch pár názvem atraktivních E3 trailerů, které jsem viděl, bylo většinou nic moc. Supreme Commander (pokračování Total Annihilation) byl děs a hrůza. Perfektní ukázka nepřehlednosti. Nedokázal jsem si vůbec představit, co hráč v té hře bude vlastně dělat. Z traileru NWN2 se mi nejvíce líbila úvodní část (logo D&D...), samotný film mě nechal naprosto chladným, příšerné klišé. A podobně jiné hry...

Co mě poslední dobou zaujalo, byl Chrome 2 a to jen kvůli grafice - válečné stroje jsou opravdu impozantní, ale myslím, že se bez té hry obejdu. Rád bych si ale zahrál Clive Barker's Jericho, nicméně to je ještě daleko. Doufám, že se hra povede. Snad to nebude tak uspěchané jako Undying a ani to nebude takový komerční propadák.
Naposledy upravil(a) MCZ dne 31.7.2006 15:24, celkem upraveno 1 x.
Target
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Target »

Podlě mě teda RPG vůbec neupadá, praávě naopak, vemte si že skoro všechny nový hry, který jsou opravdovýmy trháky jsou propojeny s RPG

Možná to tak vypadá, že RPG končí, ale to je tím že se mísí druhy her a tím se snaží o vytvoření realistické hry. Tan např. San Andreas je hra s zabudovaným systémem RPG.

PS: taky doufám že SA neni jediná hra, která je propojena s RPG :anxious:
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Wajgl: SA by se zrovna v jistým smyslu jako RPG dát brala, ale moc se mi nezdá to obhajovat tim, že je tam nějakej "systém RPG". To je jako tvrdit, že ta střílečka je super, protože má "atmosféru adventury"... Ještě to podepřeš tim, že se neustále zlepšuje tvoje zbraňstvo a munice a dav slaví, že tu má supr akční/RPG/adventuru...
Target
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Target »

Hamster: právě to jsem myslel, že samotný styl není nic moc, protože přicházejí bomba hry, kde jsou všechny tvoje nejoblíbenější žánry zastuopeny v jediné hře
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

wajgl: je důležité rozdělovat "RPG" a "RPG prvky". RPG prvky jsou vidět čimdál víc, ale RPG čim dál míň - i některé nové hry označované za RPG jsou spíš cokoliv jiného s RPG prvky a ne RPG.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Hamster: SA je hra s prvkami RPG, myslim, ze to napisal aj ehm, Wajgl (este si to nezmenil? :-D, ale nie, nenechaj sa "unahlit" ;-) ).

Dufam ze tie kombinacie zanrov nebudu gulase, pretoze sa moze lahko stat, ze prvky stylov budu nespravne zapracovane a to moze vyvolat nepriaznive reakcie vernych zastupcov jednotlivych stylov.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Arthalion píše:...Dufam ze tie kombinacie zanrov nebudu gulase, pretoze sa moze lahko stat, ze prvky stylov budu nespravne zapracovane a to moze vyvolat nepriaznive reakcie vernych zastupcov jednotlivych stylov.
To se myslím děje už dlouho, ale toho guláše se prodá zkrátka mnohem víc...
Věrní fanoušci klasických adventur, dungeonů nebo hard-core RPG si na své poslední roky zrovna nepřichází, zato RPG prvky máš skoro všude. Holt vývoj.

EDIT:
Hamster - Myslím, že podobný vývoj je velmi pravděpodobný. Historie se stále opakuje.
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 31.7.2006 12:12, celkem upraveno 2 x.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Já jen pořád věřim (doufám), že tenhle proces bude ve výsledku cyklickej... už roky vidíme, že kombinování žánrů je pořád hlubší a hlubší... co to znamená? Že nakonec tu zůstanou nějaký 3-4 univerzální žánry, které do sebe zakomponují celou kompatibilní škálu možností. To bude tak neudržitelnej stav, že dojde k velkýmu třesku a rozjede se móda žánrů devadesátých let... (jestli to tu už někdo napsal, jako že asi jo, tak sorry... ;-) )
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

MCZ píše:i když nejlepší "dračí" hrou zůstane asi navždy Drakan
Dá se někde koupit?!!!!! Strašně rád bych si ho zase někdy zahrál :-P

Hamster: Hry budou spíš vypadat jako realita. Jen tam budou třeba upíři a special SFX :twisted: Ideální RPG.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

7c: kdysi (tak 2 roky zpátky) jsem ho docela často viděl v levných knihách, jak je tomu dneska, už ale nevím.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hmm, budu si ho tedy muset od někoho přepálit :-?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

7c: morální zábrany nebo nechceš utrácet za vypalovací software? ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

MCZ: Tím jsem myslel od někoho půjčit a vypálit image na dvd.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Krišna vem, jak ty hry budou vypadat... de vo koncept. :-)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Mě tedy křížení žánrů nevadí, jde spíše o to, aby se to dělo "s mírou". Je šílené, že se dneska skoro do každé hry snaží tvůrci cpát RPG prvky, když jimi často hru mohou zkazit.

V San Andreas se například implementace docela povedla, ale třeba WarCraft 3 dokonale předvedl, jak RPG systém v RTS vypadat NEMÁ. Jak jsem rád, že Surreal Software nezprznili například vzpomínaného Drakana nějakým vývojem postavy a vše se "omezuje" na jen na statistiku a hra zůstává povedenou akční adventurou. Original War byla fajn, a použitý systém byl velice vydařený a vyvážený, žel ale šlo o záležitost herní menšiny. Black&White předvedla opravdu zajímavý herní koncept, jenže ta pro změnu zkrachovala na dynamice a nevyváženosti některých prvků (a u mne také na technickém provedení, jelikož dodneška nechápu, jak se může hra, co mi plynule běží na med a snad i high detaily ukládat 5-10 minut, ne-li déle),
Odpovědět

Zpět na „Jiné hry“