Baldur's Gate 3 (spekulace i fakta)

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Baldur's Gate III (čtěte jen na vlastní nebezpečí)

Příspěvek od Carlos »

Ale můžem... V několika sociologických a psychologických publikacích je právě nedostatek času zmiňován coby nejpodstatnější příčína úpadku skutečného umění.
Já zastávám názor, že jakmile to není ,kecací', není to ani RPG. Diablo už třeba já za RPG nepovažuji (možná izometrická akční hra s prvky RPG). Navíc, když to v podstatě nebude podobné předchůdci pak jen samotné jméno pokračování neudělá, to si myslím všichni uvědomují. Jako prodejní značka, proč ne... :think:
Vezmi si třeba ten neskutečný a nenávistný humbuk, který vznikl, když si ve SCORE udělali legraci a ,oficiálně' představili BGIII jako Diabloklon. Autoři pak na svých webových stránkách oficiálně odmítli jakékoli pokračování a velice zdůraznili, že pokud by se něco takového plánovalo, nehodlají se odklonit od původní hry.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Twilight píše:aj ked, v poslednej dobe sa rozbieha novy trend... Neverwinter Nights II a Mass Effect snad naznacuju novu generaciu RPG :)
A co že je na nich "nového"? Mass Efect je, z toho, co o něm vím, v podstatě kopií KotORu, což je hra z roku 2003 (a ani tehdy nebyla herně nijak revoluční), a NWN2 je inovativní ještě méně. :think:
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

Že by třeba engine - možná některý jiný prvky ......?
EDIT: A co bys jako chtěl aby na nich mělo bejt novýho?
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Slip: Zkus si něco zjistit o ,Broken Hourglass' možná by se to dalo považovat za jakési pokračování. Alespoň technicky určitě. Nic moc jiného o tom projektu nevím.
Twilight
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Twilight »

Ajantis píše:
Twilight píše:aj ked, v poslednej dobe sa rozbieha novy trend... Neverwinter Nights II a Mass Effect snad naznacuju novu generaciu RPG :)
A co že je na nich "nového"? Mass Efect je, z toho, co o něm vím, v podstatě kopií KotORu, což je hra z roku 2003 (a ani tehdy nebyla herně nijak revoluční), a NWN2 je inovativní ještě méně. :think:
no prave to, tie hry sa nesnazia byt za kazdu cenu inovativne. Stavili na skvely pribeh a kvalitny "roleplay" zazitok (ci ako to nazvat)... a funguje to. Naco to kazit nasilnymi inovaciami? Prave ked som prvy krat rozohraval NWN2, tak na mna dychla z tej hry atmosfera, aku som zazil naposledy pri BG.
Ale tak rozmyslam, ci to nebude tym, ze za vsetkym z tohoto je Bioware :think: Ine spolocnosti by si z nich mohli zobrat priklad :(
...you live, you learn...
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

SlipKnoT píše:EDIT: A co bys jako chtěl aby na nich mělo bejt novýho?
Mě občas přijde, že slovo "akce" prostě znamená sebrat flintu a zabít co nejvíce nepřátel, přitom skutečný význam je naprosto odlišný. Proč si nemůžu v nějaké hře třeba vyrazit na lov za potravou, abych měl co jíst? Zrovna CRPG mi pro tento druh akce přijdou jako stvořená. Tolik k těm inovacím.

Mimochodem, řekl bych, že hra, která postrádá tabulkový systém vlastností a jejich zvyšování a nabízí přitom dialogy, rozličné volby v postupu (zkrátka možnost hrát ji tak, jak chci já a ne designér), je mnohem více RPG než start-cíl mlátička se stropem na nějakém 100. levelu...

Jinak opravdu nechápu využití Baldur's Gate coby reklamní značky. Pro koho tedy hra je? Hru zná starší generace, která přesně ví, jaká by taková hra měla být (resp. ví, že by taková hra ani být neměla). Pokud ovšem takovou hru udělají "moderním způsobem" pro nové hráče; kolika z nich bude vůbec název Baldur's Gate III něco říkat?
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Twilight: Pak ale nevím, v čem je to "rozbíhání nového trendu". Pokud je Mass Effect v zásadě stejný jako o 4 roky starší KotOR a NWN2 jako o 5 let starší NWN1, tak v tom žádné rozbíhání nového trendu nevidím. Je to prosté využívání osvědčeného konceptu - a ani to není v herním průmyslu nový trend.

A ještě bych podotkl, že za NWN2 ani KotOR2 (vím, ten jsem zmiňoval jen já) Bioware nestojí.

MCZ: Ve Fable: The Lost Chapters nebo Okami můžeš jít na ryby. A je to zatracená zábava! Nehledě na to, že ve Fable je to děsně cool a dají se na to balit ženské. :-)
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

MCZ: No her kde můžeš chodit na lov je víc. : )
Ale myslim, že ti rozumim. ;-)
Twilight
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twilight »

rozbiehanie noveho trendu... asi som sa trochu zle vyjadril. Este pred par rokmi sa hovorilo ze hry podobne baldur's gate vymieraju. Ale na zaklade tychto noviniek sa zda ze su cim dalej tym uspesnejsie a oplati sa ich vyvijat aj velkym spolocnostiam "pre masy" :)
...you live, you learn...
Mortles
Sigilan

Příspěvek od Mortles »

Vemte si třeba takový Dungeon siege. Když jsem ho viděl, strašně mi to připomnělo baldurs gate... No, není to sice ůplně ten samej styl, míň kecání víc akce, ale v zásadě je to docela podobný...
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Mortles píše:Vemte si třeba takový Dungeon siege. Když jsem ho viděl, strašně mi to připomnělo baldurs gate... No, není to sice ůplně ten samej styl, míň kecání víc akce, ale v zásadě je to docela podobný...
Ty hry si nejsou podobné absolutně v ničem :snooty:
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Já Dungeon Siege dohrál, ale také mě nenapadá jediná souvislost s BG. :-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

No, obě hry jsou fantasy a v obou se dají pauzovat souboje :think:
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Carlos píše:Ale můžem... V několika sociologických a psychologických publikacích je právě nedostatek času zmiňován coby nejpodstatnější příčína úpadku skutečného umění.
Příčina úpadku skutečného umění spočívá v tom, že peníze na jeho financování má dneska v rukou "kde kdo"...

Nedovedu si představit, že by člověk, který financoval sochu Davida (předseda florentské vlády Piere Soderini), utratil byť jediný zlatý za Knížákovi trpaslíky. Spíš si myslím,že by nechal autora zmrskat... Zlatý, civilizovaný věk byla ta renesance:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“