Film - archív
Moderátor: sevencreature
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Lerek: Jawohl, ten mi nevadil akorát v Romper Stomper, jelikož toho fašouna jsem mu opravdu uvěřila a ten konec mu přála už od začátku. 

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Jistě, ale stále je tam dost budov starších 200 let, předpokládám, že ten výrok se vztahuje na historickém centrum, nikoliv na jižňákArian píše:Vanda: No ono když to tak vezmeš, teoreticky na tom, co řekl až tak nic špatného nebylo - spousta pražských budov pochází z 18,19. století (např národní divadlo či muzeum) a staveb starších - barokních, renesančních nebo dokonce gotických zase tolik nejní:-) (jako je jich dost, ale nelze tvrdit, že celé jádro je 800let staré) I chrám svatého Víta byl vlastně dostavem až ve 20.století

Edit: nicméně Arian mi rozkryl tu šifru Toma, já také spíše posuzovala historii podle doby osídlení toho území, význam, pestrost dějin, nikoliv podle počtu budov, které jsou v dané lokalitě z 18.století. I když si myslím, že zrovna to, co je na Praze nejpoutavější, tam obvykle stojí déle než 200 let.

Naposledy upravil(a) Vanda dne 5.11.2006 22:56, celkem upraveno 2 x.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že Lerek to vystihl přesně. Ještě jsem neviděl že by Cruise byl v nějakém filmu vyloženě příšerný, ale také jsem ho neviděl nikdy hrát opravdu výborně, imho ani na kategorii Deppa, Forda, Penna a jiných mít nikdy nebude. Je to takový americký kukuč, který začíná být nepříjemný i samotným američanům.Lerek píše:Tom Cruise je takový docela průměrný herec, když vemu v potaz v jaké kategorii filmů se pohybuje... to takový Russell Crowe to je teprve těžká váha, že Vampirio?
Vampiria: Meg Ryan je pro mě přesný opak - sympatická tvářička

DerAdler: Jj, na filmy má dost kliku, jsem zvědav jak dlouho mu to ještě vydrží.
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Nenávist? To už Američani udělali remake i tohohle horroru? Ač tedy pochybuji, že by mohl být ještě trapnější a směšnější, než japonský originál. To by nedokázal natočit snad ani Zdeněk Troška.Zakat píše:...válí se mi doma na dvd horor Nenávist, ale zatím mě odpuzuje její kukuč na druhé straně obalu. Brrr.
Jj, to je fakt, jedna z mála rolí, na kterou se skutečně hodil.Ajantis píše:Tom Cruise hrál fantasticky v Magnolii
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o Cruise... Averze vůči němu mě opustila po slhlédnutí IWTV, kde s přehledem přehrál tolik oslavovanýho Pitta i Banderase (i když je fakt, že vedle ufňukánka Louise by vypadal sympaticky asi každej)... Cruise navíc má (nebo aspoň zamlada měl) fakt hezký nohy a docela dobře vypadá. Jako herec se sice obvykle pohybuje v docela omezený výrazový škále... Ale už jsem ho několiklrát viděla zahrát svou roli opravdu dobře...
...a fakt nechápu, co na něm lidem tak děsně vadí... Skoro mám pocit, že nemít rád Cruise je něco jako nesnášet němčinu - společenský klišé...
(Jakým způsobem si žije ten svůj scientologickej život, to je misrdečně jedno.)
No a pokud jde o Minority Report - po druhým skouknutí se u mě MR definitivně zařadilo jako velmi kvalitní film (s koncem klasicky po spielbergovsku zpraseným, pravda...).
...a fakt nechápu, co na něm lidem tak děsně vadí... Skoro mám pocit, že nemít rád Cruise je něco jako nesnášet němčinu - společenský klišé...

(Jakým způsobem si žije ten svůj scientologickej život, to je misrdečně jedno.)
No a pokud jde o Minority Report - po druhým skouknutí se u mě MR definitivně zařadilo jako velmi kvalitní film (s koncem klasicky po spielbergovsku zpraseným, pravda...).
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Cesare: Zbožňuji němčinu.
A Cruise se mi - podobně, jako další "hezouni" typu Pitt, Hartnett, Afleck, ten z Butterfly Effect etc. - silně nelíbí. Např. Pitta jsem díky Seven a Fight Club vzala na milost, ale Cruise tak jako tak nehraje ve filmech, které bych sledovala - takže si ho ani nemám jak zařadit do kategorie "držka, ale hraje dobře".
Prostě mi vadí jeho obličej, nic víc, nic míň. Jestli je scientolog nebo muslim, to je mi už srdečně fuk.

Prostě mi vadí jeho obličej, nic víc, nic míň. Jestli je scientolog nebo muslim, to je mi už srdečně fuk.

Cesare: až do doby než jsem přišla na Sigil jsem byla v té averzi vůči Cruisovi docela sama, takže jsem celkem překvapená masovou neoblíbeností. Jestli se teda dá komunita zde na Sigilu považovat za masy
.
Edit: A němčina je fajn, asi proto, že mi ve škole docela šla, že jí perfektně mluví moje babička a že hromadu slov používáme běžně při mluvení.

Edit: A němčina je fajn, asi proto, že mi ve škole docela šla, že jí perfektně mluví moje babička a že hromadu slov používáme běžně při mluvení.
Naposledy upravil(a) Vanda dne 6.11.2006 0:24, celkem upraveno 1 x.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Cesare: Ani nevím, proč nemám TC rád
Asi trvalá averze z několika rolí a filmů (Minority Report a Last Samurai - úplně mi přejel mráz po zádech
), standardní výrazy, které se mi nelíbí...
A to nejsem nějak háklivý kinofil - viděl jsem s ním docela dost filmů, asi třetinu až polovinu jeho filmografie

A to nejsem nějak háklivý kinofil - viděl jsem s ním docela dost filmů, asi třetinu až polovinu jeho filmografie

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
ne, že bych měl na Toma Cruise v nějaké nemilosti nebo snad bych ho nemohl na obrazovce/plátně vystát, pouze si myslím, že je to ve své kategorii průměrný herec
a němčinu zbožňuju (asi zejména proto, že se jí ve škole vůbec neučím)...
a němčinu zbožňuju (asi zejména proto, že se jí ve škole vůbec neučím)...
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, hlavně jeho novější filmy mají konce příšerně zkurvené (peklo jménem Válka Světů mu neodpustím asi nikdy)Cesare píše:(s koncem klasicky po spielbergovsku zpraseným, pravda...).
Vampiria: Hezouny taky většinou moc nemusím, ale naštěstí většina hrála hodně dobře alespoň v pár filmech - Pitt je jasný a Harnett se sice ksichtí pořád stejně, ale před chvílí jsem viděl třeba Lucky Number Slevin kde nebyl špatný (a hlavně se těším na Black Dahlia), zato na Afflecka mám těžkou averzi a snesu ho jen ve filmech Kevina Smithe (Dogma, Jay a mlčenlivý Bob vrací úder)
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Kopírovaní zabíjí filmy!
Kandidát na cenu o nestupidnější iniciativu roku.
LOL. Jasně, už se vidím, jak si někde horečně stahuji novou českou produkci (hlavně teenkomedie), kterou v 99% nechci ani vidět. To je zase jednou aktivita k ničemu. Kolikpak to, kucí opálený, stálo štik? ]:->
Kolik filmů se natočí ročně v ČR? 15, 20? Na většinu z nich se nedá koukat - malé, ušmudlané příběhy malých ušmudlaných lidí, pokusy o crazy či teen komedie, snahy o generační výpověď, sem tam nějaká road movie (tohle nastavila už Jízda - zatím každá česká road movie, kterou jsem měla tu smůlu vidět, nestála za nic), jednou za 10 let něco na způsob horroru, výjimečně nějaká slušná a originální věc (např. Glaserův Host) a občas něco natočí pan Švankmajer, jehož filmy trpí jako jedny z mála i v letech 90. tím, čemu se říká kvalita.
Pokud se bude toho odpadu, co se tu běžně vyrábí, točit méně, tím lépe, bohužel s tím nemají pirátské kopie, které se většinou českých filmů ani moc netýkají, co dělat, takže si tyhle blbosti budeme vyžírat i nadále.
Kandidát na cenu o nestupidnější iniciativu roku.

LOL. Jasně, už se vidím, jak si někde horečně stahuji novou českou produkci (hlavně teenkomedie), kterou v 99% nechci ani vidět. To je zase jednou aktivita k ničemu. Kolikpak to, kucí opálený, stálo štik? ]:->
Kolik filmů se natočí ročně v ČR? 15, 20? Na většinu z nich se nedá koukat - malé, ušmudlané příběhy malých ušmudlaných lidí, pokusy o crazy či teen komedie, snahy o generační výpověď, sem tam nějaká road movie (tohle nastavila už Jízda - zatím každá česká road movie, kterou jsem měla tu smůlu vidět, nestála za nic), jednou za 10 let něco na způsob horroru, výjimečně nějaká slušná a originální věc (např. Glaserův Host) a občas něco natočí pan Švankmajer, jehož filmy trpí jako jedny z mála i v letech 90. tím, čemu se říká kvalita.
Pokud se bude toho odpadu, co se tu běžně vyrábí, točit méně, tím lépe, bohužel s tím nemají pirátské kopie, které se většinou českých filmů ani moc netýkají, co dělat, takže si tyhle blbosti budeme vyžírat i nadále.
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mě docela překvapuje...Vanda píše:Cesare: až do doby než jsem přišla na Sigil jsem byla v té averzi vůči Cruisovi docela sama, ...

These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Potomci lidí (Children of Men) - Cuarón se chtěl vyjádřit k problémům dneška a učinil tak prostřednictvím filmu z nedaleké budoucnosti. Výsledkem je snímek, který třímá v rukou především dva trumfy: prvním je bezpochyby syrová a téměř apokalyptická atmosféra, na níž má nemalý podíl většinou ošuntělé a zdevastované prostředí. A jako druhý je tu až neuvěřitelně autentický dojem z několika scén (několikaminutový záběr pouličního boje...). Ni ostatní složky nepodrážejí filmu nohy a dlouhé záběry beze střihu vypadají opravdu zajímavě. Nutno říci, že o samotný námět vlastně až tolik nejde, ovšem několik povedených okamžiků z něj těží (kupříkladu hned začátek). 8/10
Btw: spíše doporučuji nečíst na CSFD oficiální text distributora.
Btw: spíše doporučuji nečíst na CSFD oficiální text distributora.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]