Upadající herní svět

Akce, strategie, adventury, plošinovky, závodní, sportovní a logické hry ... prostě žádné RPG.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

AlmSiVi píše:Trandul: Nechápu co máš proti střílečkám. Ještě před tejdnem si mi říkal že Doom1 je skvělá hra. :-D
Já mluvim o střílečkách dnešní doby. Proti Doomu vůbec nic nemám. A já nemám nic proti tomu občas si zahrát střílečku, ale proti tomu JENOM hrát střílečky.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. :-D
-------------------------------------------
Flower power
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Jsou střílečky a "střílečky". Já si velice rád zahraju Counter-Strike nebo Unreal Tournament, ale jen tak na deset dvacet minut. Pak mě to velice rychle přestane bavit. Naproti tomu hry typu Operace: Flashpoint jsem schopen hrát od nevidím do nevidím. Potichu se přiblížit k nepřátelskému postavení, označit cíl a prostřílet se z obklíčení mě vážně baví. Ale o tom tato diskuze není. Je pravda, že za poslední 4 roky mi žádná hra nepřišla nějak vynikající - řekl bych, že je opravdu patrný směr, aby se hry více leskly.
Ono každý rok vypustit např. novou verzi UT, které je nablýskanější UT-1, je asi fungující obchodní strategie.

Musíme si ale také uvědomit, že studia, která stála za některými herními perlami už nejsou mezi námi a co jim je teď platné, že se jejich hry staly legendou? Dnes už to není od hráčů pro hráče, dnes je to o penězích, a proto nečekejme vydání dalšího Planescape: Torment. Vývoj her je dnes stále dražší a do takto rizikové investice se dnes pustí málokdo. FPS jsou sázkou na jistotu - tam prostě není, co zkazit, pokud to bude blikat, svítit a raketa vám umožní spravit účes, pak jste na 80 % uspěli. Stejně tak přidat rotační raketomet není nic těžkého a máte novou hru. Stejná situace je u simulátorů, sportů etc.

Proto ani nemůžete na poli čekat stejné zastoupení RPG. Vyrobit prostředí a příběh prostě trvá déle a když se to nepovede, pak to velice bolí. Já doufám, že se lidé stříleček přejí (a zjistí, že vlastně stačí Counter Strike, Unreal Tournament a Armed Assault) a herní průmysl bude nucen investovat i do "příběhových" žánrů. Potom se můžeme těšit na nová RPG.
Žralok, který štěká, nekouše.
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

Snad to tak bude.
Flower power
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

To je obrovská móda, nadávat na to, jak jsou hry komerční, hloupý, bezmyšlnkový, jak nevychází žádná RPG... zíííív. Za těch 10 let, co hry hraju, už jsem tohle slyšel tolikrát a stále dokola...
Přitom pořád vychází tolik originálních her - Beyond Good and evil, Darwinia, Fahrenheit, Giants, Nomad Soul... ani si je všechny nevzpomenu. A co kvalitních rpg či dungeonů vyšlo za poslední 4 roky - Arcanum, The Elder Scrolls 3, The Elder Scrolls 4, Gothic 2, KOTOR, KOTOR 2, Arx Fatalis, Wizardry 8, Vampire the Masquerade 2, IceWind Dale 2 a mnoho, mnoho dalších..... Hráli jste je vůbec, když tu tak pořád žehráte?

(Omlouvám se za až přílišnou podobnost s komentářem Lukáše Grygara cca rok zpátky, ale nemohu si pomoci.)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Ajantis píše:Přitom pořád vychází tolik originálních her - Beyond Good and evil, Darwinia, Fahrenheit, Giants, Nomad Soul... ani si je všechny nevzpomenu. A co kvalitních rpg či dungeonů vyšlo za poslední 4 roky - Arcanum, The Elder Scrolls 3, The Elder Scrolls 4, Gothic 2, KOTOR, KOTOR 2, Arx Fatalis, Wizardry 8, mnoho, mnoho dalších..... Hráli jste je vůbec, když tu tak pořád žehráte?
Ajantis: what? Z her, co jsi vyjmenovat neznám snad ani jednu. Možná to bude tím, že nemám potřebu ztrácet čas s ani nadprůměrnými hrami. Pokud není hra vyhlášena hrou roku, pak se o ní asi nikdy nedozvím. Já jsem za život hrál důkladněji následující hry (snad i v pořadí): Worms, UT, OFP, BG2, BG, PST. Takže pokud mi navrhneš hru, která je důstojným pokračováním těchto, pak poslouchám. A nemusíš se omezit pouze na RPG.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

drake127 píše:Je pravda, že za poslední 4 roky mi žádná hra nepřišla nějak vynikající
To bych ani neřekl, stačí si vzpomenout na vynikající FarCry a Half Life 2 (a i ten Riddick měl něco do sebe) ;-)

Na RPG mi poslední dobou vadí jediná věc a to že jsou stále víc a víc akční (třeba ten Oblivion se podle recenze v Levelu dá s lukem hrát víceméně jako FPS :evil:)
Tak schválně - kdy jste naposledy hráli RPG ve kterém by byly souboje na tahy, a nebo alespoň s možností pauzování jako v BG :?: Snad jen v KOTORu a tam byly souboje tak lehké že šlo všechny prostě zmlátit mečem a čas od času hodit léčení.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

drake127 píše:....Z her, co jsi vyjmenovat neznám snad ani jednu. ....
Mám pocit, že to spousta z těch, kteří si na dnešní hry stěžují.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

AlieN píše:
drake127 píše:Je pravda, že za poslední 4 roky mi žádná hra nepřišla nějak vynikající
To bych ani neřekl, stačí si vzpomenout na vynikající FarCry a Half Life 2 (a i ten Riddick měl něco do sebe) ;-)
Jasně, ale tady je důležité slovíčko 'mi'. FarCry, HL2 ni Riddick neslňují můj požadavek na akční hru (realismus nebo čistá oddechovka), proto mě konkrétně tyto nezaujaly, i když kvalitou na tom nejsou zle.
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

AlieN píše:Na RPG mi poslední dobou vadí jediná věc a to že jsou stále víc a víc akční.
Tak, to je to o čem tahle diskuse měla být od začátku, a ne nějaký dohadování jestli jsou střílečky dobré nebo ne.
Jo a oblivion mi nepřijde že by se tam dalo hrát s lukem jako FPS, v oblivionu jde hlavně o questy a rozhodně to nejsou jenom questy na zabíjení všeho okolo.Holt Level se nezapře...
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

Z vyjmenovaných her sem hrál 3(The Elder Scrolls 3,4 a Icewind Dale 2). O zbytku nemám vůbec tušení že existujou.
Flower power
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

drake127 píše:Jasně, ale tady je důležité slovíčko 'mi'. FarCry, HL2 ni Riddick neslňují můj požadavek na akční hru (realismus nebo čistá oddechovka), proto mě konkrétně tyto nezaujaly, i když kvalitou na tom nejsou zle.
Aha, no tak potom hraj Painkiller(=totální oddechovka, jestli u toho zkusíš přemýšlet tak ti mozek vyteče ušima :lol: )
Docela realistická hra je Hidden&Dangerous 2 a nebo budeš muset počkat na Armed Assault protože nikdo jiný než češi asi není schopný udělat realistickou akci (ovšem opravdu nechápu proč se o to nikdo nepokusil, když prodeje H&D i Flashpointu byly v Americe vinikající :roll: )
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Ajantis píše:
drake127 píše:....Z her, co jsi vyjmenovat neznám snad ani jednu. ....
Mám pocit, že to spousta z těch, kteří si na dnešní hry stěžují.
Pokud si přečtu o nejlepším RPG roku 859 a pro jistotu sjedu ještě další dvě místa, a tyto hry se mi nelíbí (asi především ve smyslu hratelnosti), pak mě opravdu nenapadne zkoumat nějaké další. Proto tvrdím, že jedna z mála her, na které se těším za několik posledních let je Armed Assault.

S RPG je to podle mého zlé, protože já potřebuju partu, mít si s kým pokecat, mít lidi, co komentují tvé skutky a trochu se s nimi sžít. Proto mi moc nevyhovuje "tiché" IWD, a bezparťácké NWN. Já chci Annah, Nordoma, Viconii, Jansena i Minsca. A moc a moc se bojím, že se toho už nedočkám... (protože všechno směřuje k nepřehlednému 3D a ovládat v něm skupinu ...)
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Hrál jsem všechny až na Wizardry 8 a oba KOTORY. Wizardry jsem nesehnal a Kotory mě nelákaj protože nemám rád sci-fi. Ale se mnou je to těžký, já vždycky půl roku shánim nějakou hru, tejden jí hraju a pak se vrátim k bg, diablu nebo morrowindu. Třeba v Arx Fatlis mi to neustálý podzemí začalo lízt krkem asi za dva dny.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

drake127 píše:Mám pocit, že to spousta z těch, kteří si na dnešní hry stěžují.Pokud si přečtu o nejlepším RPG roku 859 a pro jistotu sjedu ještě další dvě místa, a tyto hry se mi nelíbí (asi především ve smyslu hratelnosti), pak mě opravdu nenapadne zkoumat nějaké další. Proto tvrdím, že jedna z mála her, na které se těším za několik posledních let je Armed Assault.
A v tom je právě ten problém, protože se nejvíc mluví o těch hrách ve kterých je nejvíc peněz a tudíž jsou zaměřené na obyčejné hráče, zatímco o těch opravdu zajímavých hrách se skoro neví (Giants, Arx Fatalis, Darwinia)
drake127 píše:S RPG je to podle mého zlé, protože já potřebuju partu, mít si s kým pokecat, mít lidi, co komentují tvé skutky a trochu se s nimi sžít. Proto mi moc nevyhovuje "tiché" IWD, a bezparťácké NWN. Já chci Annah, Nordoma, Viconii, Jansena i Minsca. A moc a moc se bojím, že se toho už nedočkám... (protože všechno směřuje k nepřehlednému 3D a ovládat v něm skupinu ...)
KOTOR
Naposledy upravil(a) AlieN dne 11.5.2006 20:09, celkem upraveno 2 x.
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

drake127 píše: Já chci Annah, Nordoma, Viconii, Jansena i Minsca. A moc a moc se bojím, že se toho už nedočkám... (protože všechno směřuje k nepřehlednému 3D a ovládat v něm skupinu ...)
Tak přesně tohle docela zkazilo jinak skvělé Dungeon Siege 2, je to skvělá hra, ale naprosto se nedá při větších soubojích ovládat. A to mám jenom tříčlennou partu,může bejt až šestičlenná!
Odpovědět

Zpět na „Jiné hry“