Spoilery, návody, prozrazené zápletky a konce

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Vadí vám spoilery?

Ano
25
60%
Ani ne
15
36%
Vyhledávám je
2
5%

Celkem hlasů: 42

Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

yenn: A je vyzrazení toho, že Romeo a Julie na konci zemřou, Hamlet spáchá sebevraždu, Ofélie zešíllí, Euridyka zůstane v Tartaru a Orfea roztrhají Bakchantky, spoil? ;-)
Tj. mělo by se mlčet i o opravdu velmi notorické klasice? To by potom nemohl téměř nikdo nic napsat - ve velké spoustě věcí se používá citací etc. a Shawshank je možná takovou moderní leč silně notorickou klasikou. Stejně jako Forest Gump, Alien, Titanic... 8-) prostě se to občas stane, možná by bylo lepší, kdyby na to byli obzvláště recensenti a podobná pakáž opatrní, ale kdo nechce spoily znáti, musí si oči vydloubati, uši zalíti voskem a ruce usekati, jelikož v dnešní době, která je přeplněná nejrůznějšími informacemi, mýty moderní doby a rychlým přenosem čehokoliv, se tomu vyhnout imho vážně nedá.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Hamster píše:a už jsem přemýšlel o založení sekty, která by takovým lidem řezala jazyky a prsty.
Kde mám vyplnit přihlášku..? :twisted:

Spoilery mi vadí. Hodně. Pokud je to u filmu, které popisoval drake, tak je mi to celkem šuma fuk, ale u ostatních ne e. Nejvíce mi vadí u her a knížek.
Pokud mám ve hře nějaký zákys a ten návod použít musím - snažím se rychle najít jen tu část kterou potřebuji. Přírodažel dost návodů je koncipovaných tak špatně, že i když člověk nechce - dozví se pár věcí okolo :-?
A pokud mi někdo vyžvaní byť i jen malou část z děje nějaké hry, či neobratný recenzent ve svém popisu prospoiluje dfcto 3/4 hry a 1/2 dějových překvapení a zvratů (viz. třeba lvlácká 'recenze' na Darkstar One apod.) - jsem dosti nas... štván.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Frosty: Vem si to z té lepší stránky - já recense na hry, které chci hrát, většinou nečtu, nečetla jsem ji tedy ani na F.E.A.R. a čekala kvalitní příběh... :anxious: To by se mi po přečtení recense asi nestalo. :-D
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Vampiria: mno jo, ale pokud vůbec nemám šajna o jakou hru jde, tedy ještě ani nevím zda ji budu hrát či nikoli a recenzi si přečtu třeba jen proto, že mě zaujalo prostředí, grafika (cokoli) a chci o tom tedy následně zjistit něco víc (systém bojů, pohled kamery, AI nepřátel, hratelnost, ovládání atd.), tak taková recenze mi tyto informace sice dá, ale mezi nimi také až nezdravou porci informací příběhových - což má za následek, že můj zájem o hru téměř zcela opadne.
Dočtu se tam totiž nejen že pán X s panem Y vyrazí na cesty a potkají tam mnoho dalších stvoření namátkou třeba tajemné S či nevraživé L (*tečka* zde by tak co do těchto informací dle mě měla recenze končit) ale to že u tajemných S budu mít jeden velmi zajímavý quest, který mi ale pomůže vyřešit sličná ženština B, která se ke skupině také ještě na té samé planetě přidá a hlavní postava s ní bude mít několik velmi zajímavých rozhovorů. Také se dočtu že pan Y mě zradí, ale vše se nakonec urovná a procestujeme spolu s paní B ještě hafo světů... Ale hlavně než poletíme na planetu Q - měli by jsme si to rozmyslet, protože .....atd. :roll:
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Frosty: Njn, když jsou placeni od počtu znaků, tak se nediv, že tam občas nasekají všechno včetně závěrečných titulků, jen aby si mohli po výplatě opatřit o kilo kokainu více. 8-) Ovšem souhlasím s tím, že je tohle dosti neprofesionální, leč souvisí to částečně s tím, co jsem psala výše a také s jistým (ne)uměním či neochotou psát - prostě si odsekám svoje, popíšu detailně hru, ať je to co nejdelší, pošlu to a jdu spát, těšíc se na tučnící konto. Hnusný zlozvyk.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Frosty píše:Spoilery mi vadí. Hodně. Pokud je to u filmu, které popisoval drake, tak je mi to celkem šuma fuk, ale u ostatních ne e. Nejvíce mi vadí u her a knížek
Co se ti nelíbí na mých filmech? Snad nejsou pro tebe moc přzemní? :lol:
Jinak mám ještě jeden zlozvyk u knížek. Vícedílné knihy čtu zásadně v náhodném pořadí, jak se mi dostanou pod ruku (většinou je totiž dostanu k vánocům). Takže Pána prstenů jsem četl v pořadí 231hobit, a Harryho Pottera 452316. Tzn. kdo je ta mrtvola na konci pětky a proč to všichni řeší jsem se dozvěděl až po půl roce.
Žralok, který štěká, nekouše.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

drake127 píše:Co se ti nelíbí na mých filmech? Snad nejsou pro tebe moc přzemní? :lol:
Ale kdeže :D To víš že se na ně také sem tam podívám. Jen pokud je to ta klasika - hrdina, záporák, děva v nesnázích => romance, společné odrovnání záporáka a to vše za neustálého špičkování se hlavních postav, tak tam by mi vyzrazení děje vadilo snad jen tehdy, pokud by hlavní hrdina zemřel - což by u takového filmu bylo překvapení a já bych o něj tímto přišel :D
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Já trpěl u Gladiátora - ten hrdina to MĚL přežít... búú :cry: :cry:
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

drake: Děláš si srandu? :eh:
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Hamster píše:drake: Děláš si srandu? :eh:
Vůbec, měl mít hodně (dalších) dětí a chovat je jako stařec na koleně. Tak bych si představoval dokonalý závěr. Sice absolutně kýčovitý, ale já to prostě miluju.
michy
Šifrovač

Příspěvek od michy »

Osobně si myslím že do takovýho filmu by se "a žili spolu šťastně až do smrti" moc nehodilo a celej film by to pohřbilo...
Ježíš přichází, tvař se že pracuješ.

Koukněte sem jen na vlastní nebezpečí!
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

michy píše:Osobně si myslím že do takovýho filmu by se "a žili spolu šťastně až do smrti" moc nehodilo a celej film by to pohřbilo...
Jen pro ty, co potřebují kvalitní příběh. Já chci happy end "at all cost".
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

drake127 píše:Já trpěl u Gladiátora - ten hrdina to MĚL přežít... búú :cry: :cry:
Podle mě měli umřít všichni herci, režisér, kameramani, jejich pejskové a kočičky a pak ten ňouma Alfréd, kterej jim dělal svačináře. 8-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Vampiria: Myslím si, že při příměru situace v jednom díle k situaci v jiném opravdu není třeba ji přímo popisovat. Navíc když je přirovnávané dílo "notoricky známé". A nemám pocit, že by kvůli tomu nemohl téměř nikdo nic napsat. (druhá věc je, že už samotné přirovnání může být spoilerem :-) )
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Osobně mi spoilery nevadí, hrát podle návodu - proč ne. Prozrazení děje mě hecuje k tomu, abych film/hru/knihu vyzkoušela a ubezpečila se, jestli osoba, která mi to prozradila nekecala. Že bych je na stopro vyhledávala, se říct nedá, narazím-li však na ně, nevyhýbám se jim 8-)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“