Na internetu chybí empatie a lidé jsou tam k sobě zlí

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Alnag: Zajímavé - v komunitách, kde se pohybuji jsem si podobných věcí moc nevšilm. Resp. jasně, že tam jsou, ale nikdy to moc dlouho nevydrží. Spíš se nepřestávám divit tomu, jak jsou na sebe lidé hodní, pomáhají si a radují se ze všeho možného :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

sedmibestie: Když navštěvuješ fóra o narkotikách pod narkotiky, tak se není čemu divit. :-D
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Při čtení tohoto tématu mě nevím proč vyvstala v hlavě velmi matná vzpomínka na film ?X?
V něm si "klienti" nějakého ústavu sborově notují "Budeme na sebe hodní, budeme na sebě hodní"

Poďte, budeme na sebe hodní. :angel: ;-)

A ještě jeden dodatek: Alnagu, to jsi tento poznatek získal JEN na internetu? :-o Mě to přijde jako všeobecně rozšířený jev. O to je to smutnější. :-(
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vampiria: No tyhle fóra ani ne :wink: :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Tokkar píše:Při čtení tohoto tématu mě nevím proč vyvstala v hlavě velmi matná vzpomínka na film ?X?
V něm si "klienti" nějakého ústavu sborově notují "Budeme na sebe hodní, budeme na sebě hodní"

Poďte, budeme na sebe hodní. :angel: ;-)
A zůstalo jenom u notování, nebo na sebe byli opravdu hodní? ;-) :lol:
A ještě jeden dodatek: Alnagu, to jsi tento poznatek získal JEN na internetu? :-o Mě to přijde jako všeobecně rozšířený jev. O to je to smutnější. :-(
ano, svět je zlej a lidi jsou na sebe taky zlí... :cry: :cry: :cry: :lol:
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Alnag – co na to všechno co zatím zaznělo říci. Je to asi všechno pravda. Také to, že pokud Jab využil Tvé nahrávky na smeč a pálil tak čistý průstřel se podle přísloví, „Jak se do lesa volá tak vyběhne hajný a dá volajícímu po hubě“ odrazil a utrpěl průstřel odraženou střelou taky. Ale to zde platí obecně. A tady i pro mě . Já jsem někdy nedůtklivý, já jsem někdy jedovatý anebo nepozorný. Obzvláště mě někdy zvedá krevní tlak kolega Vallun (já jemu zcela jistě taky). Na druhou stranu třeba u něj obdivuji jeho zanícenost a ochotu jít do sporu hlava nehlava pokud si myslí, že má pravdu.

Celý problém je asi schovaný v tom, že internet je anonymní. My si píšeme ale nevidíme se, z větší části se neznáme a pak je lehké ztratit kontakt s potřebou korektnosti, pravdomluvností a někdy i obyčejnou slušností. Je to o tom, že postižený mi to může maximálně vytknout a to ještě se zpožděním. Když Tě někdo sprostě uráží a musí se Ti dívat do očí je to problém. hůř se říká „Pane vy jste vůl“ než „Mildo ty jsi vůl“. Když na Tebe někdo bude sprostý z očí do očí tak buď si to vyříkáte ihned, nebo mu nakonec jednu vrazíš a je taky čisto. Internet tyto zkratky neumožní a tak postupně roste pocit nepostižitelnosti a jakési všepovolenosti v jednání a vyjadřování.

Za dobu co jsem na fóru jsem se asi 4 x omlouval za úlet, který dotyčného mohl urazit nebo mohl vyvolat pocit, že jsem příliš namyšlený. A to i když to dotyčný třeba ani nevyžadoval. Na druhou stranu jsem požádal 2x já aby dotyčný revokoval své výroky a stalo se. A pokud budu mít pocit, že se ke mně někdo chová jako hulvát tak to napíšu. Buď veřejně nebo pokud budu mít pocit že by to nebylo z nějakého důvodu dobře, tak pomocí SZ.
A pokud to někdo bud chtít po mě tak to vždy udělám. Nejsme tady proto abychom se jeden nad druhým vytahovali, a jeden druhého denunciovali.

Já mám někdy problém s tím, že jsem prostě oproti zbytku fóra dost starý. A to mě někdy tlačí k mentorování, stavění se nad věc a podobně. I když se to snažím eliminovat, asi to není vždy možné. Prostě jak někdy provětrávám játra Kebuli nebo Neferit tak se nachytám že to chci udělat i sem. To potom mažu celé příspěvky nebo žádám o cenzuru Neferit. Každý ale nemá někoho vedle sebe který mu klidně řekne „Pešek, to nepiš je to pitomost“. No a pak je to tam kde to je.

Je těžké najít cestu k lidem, které jsi nikdy neviděl a neposeděl s nimi u jednoho stolu. Empatii lze cítit k člověku, kterého znáš osobně. Pokud ho znáš pouze z řádek na obrazovce tak i přesto že se Ti líbí jak píše a co, empatie mizí –nedokážeš si jeho písemné projevy s totožnit s konkrétním člověkem. Společný zájem –počítačová hra jako je to u Sigilu nestačí. Vem si třeba mě. Mě ta hra nezajímá vůbec. To naopak vlastně ani nemám ani to co vy – stejný zájem. A píšu sem hlavně proto, že se líbí někdy velmi kultivované a kvalitní příspěvky, libí se mi jak si žáby a myši ventilují své problémy, občasné srážky. Sám se snažím nevyhýbat ničemu. Lépe se ale píše do sigilu po ISS – vidět celou tu přítomnou sigilskou tlupu bylo prima- A protože pár lidí si už pamatuji, píše se mi pokud komunikuji s nimi podstatně lépe - je tam něco navíc.

S tím oceněním souhlasím. Je to asi potřeba. Víš když Tě nepochválí cizí i když by mohl anebo dokonce měl, je zde pocit ztráty provázanosti. Proč se s tím dělám když … Zde jsem hned vzpoměl na svého dědu. To byl střelec. Když něco, tak došel do kuchyně a pěkně nahlas pronesl nádhernou větu: „Kurva já su tak šikovné chlap!“. Stačil si sám. (Omlouvám se za sprostější výraz ale jinak by to neznělo tak jak to znít má). Ne každý je na tom stejně. Ale to jsem nechtěl rozebírat. Myslel jsem to tak, že mi trvalo 4 měsíce a jednu upřímnou SZ od Tokkara, než mi došlo, že takto naše fórum ale asi ani jiná nefungují. Cokoliv napíšeš a s jakoukoliv hodnotou je Tvá věc. A jestli to někdo ocení byť jediným smajlíkem nebo ne je zase věc těch ostatních na fóru. Ono strýček Tokkar mi otvíral oči ve více směrech ale tenhle byl asi nejdůležitější. Takže od té doby to neřeším.

No jako vždy jsem se nějak rozkecal. Ale dneska jsem měl opět velmi úspěšný den a tak si dávám pohov. Víš vše se dá kultivovat a rozvíjet pokud to tak chce převažující většina. Takže je to na nás.
Třeba Cozzinnni. Ještě před 3 měsíci jeho vstupy do militari byly malá tragédie. A dneska musím a dělám to rád napsat, že jeho poslední tři pojednání jsou sakra jiné kafe. Roste. Zatím je to práce s literaturou. Časem ho donutíme aby psal vlastní hodnocení a nakonec se dopracuje k tomu, že bude psát sám a bude to o něčem. Když píše blbosti tak mu to nejenom já řeknu. Když ale napíše něco dobře tak mu zase nejenom já řekneme. A to může a nemusí platit v kterémkoliv vláknu. Je to jen na nás.

jak říká Tokkar - budmě na sebe hodní. :-D A já dodávám - ale mysleme to vážně. :-D
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Tokkar: Ale tak na takovou tu běžnou lidskou nevšímavost už jsem zvyklý a přátele se snažím vybírat z toho zbytku lidí, kteří mají alespoň zbytky lidskosti zachovány. No prostě jsem asi měl i takovej citlivější den a trochu jsem přecenil i to, co se dá strávit. Se stane. Nyní jsem ale opět při síle a tak se třeste...

Neferit Sr.: Teda koukám, že jsi to vzal pěkne ze široka. Ale dlouhé posty mám rád, obvykle slibují zajímavé čtení a ani tenhle není výjimkou. Určitě souhlasím s tím, že anonymita v tom má své dlouhé prsty. Zároveň si ale myslím, že je to určitá specifická dynamika internetu jako média (nesouvisející s tou anonymitou přímo), které tohle nějak umocňuje. Navíc mne napadá, že je tam hrozně těžké vlastně odepřít komunikaci. Když tě někdo uráží tak mu můžeš jednu vrazit nebo se prostě sebrat a jít. Nebo obojí. Ale na internetu se člověk tak rozplizává v beztvárném davu, že když odejde tak se nikdo ani neohlédne. Čili to ztrácí význam a tak chybí zpětná vazba, která by korigovala k normě. Samozřejmě výjimky jsou. S tím ostatním jsem v podstatě ve shodě.

Každopádně hezká tečka, skoro mi až bylo líto ji zabít svou reakcí. :-) Skoro... :twisted:
Obrázek
Neferit Sr.
Sigilan

Alnag - nic není zabito, :-D třeba ještě někdo na něco přijde. My dva jsme sice děsně chytří a inteligentní :whistle: ale třeba je zde někdo jěště chytřejší a inteligentnější :angel: a ten nám řekne že pěkně blábolíme. A hned bude veselo. :twisted:

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Senior, Alnag: Pěkně blábolíte. :-P :boohoo:
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Neferit Sr.
Sigilan

A už je to tady :oops: ! Měl jsem pravdu :!: Miluji když se nepletu :!:

Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Hm, já si myslím, že se to s tím naříkáním na málo empatie ve společnosti a naopak velkou lhostejnost etc. dost přehání. Já si ničeho tak extra špatného/nepříjemného nevšimla, ať už na internetu, nebo někde mimo něj.

Btw. nejluxusnější jsou tzv. internetoví empatici, kteří člověku bez vyzvání sdělí, že jej mají přečteného a začnou mu bez návaznosti na cokoliv povídat o tom, jak musí být hrozně smutný, utrápený a jak ho jistě nikdo nemá rád, jelikož jinak by přeci nemohl psát to, co píše... :lol:
Naposledy upravil(a) Sadako dne 6.5.2007 20:18, celkem upraveno 1 x.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vampiria píše:Hm, já si myslím, že se to s tím naříkáním na málo empatie ve společnosti a naopak velkou lhostejnost etc. dost přehání. Já si ničeho tak extra špatného/nepříjemného nevšimla, ať už na internetu, nebo někde mimo něj.
Nevšimla, protože právě Ty jsi z toho nedostatku empatie a velké lhostejnosti atp. obvykle obviňována. ;-) :-D
(Nutno dodat, že ne neprávem.)
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 22.1.2007 18:37, celkem upraveno 1 x.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Vampiřice: Netřeba objevovat ameriku :-D :arrow: Flame Warriors - Therapist
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Vampiria píše:Btw. nejluxusnější jsou tzv. internetoví empatici...
Mno... :think: když už jsi o tom začala... :-P Musíš bejt určitě hrozně smutná a utrápená. :lol:
Obrázek
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Někdy a někde jsem psala, že tenhle svět není hezké místo pro život. K internetu a následně k různým fórám jsem poměrně skeptická, i když v podstatě to zas tak moc neřeším. 8-)

Dospět až sem trvalo celkem dost dlouho a dlužno říct, že má identita je tady na Sigilu nejdéle a mně nejblíž. :oops:

Nemalou zásluhu na tom má samozřejmě samotné sigilanské společenství, různorodé a nadšené, přiměřeně otrávené a občas otravné, leč stálé a za svým si stojící ;-)

Škoda, že jinde to tak není. Setkávám se poslední dobou s tím, že všem je všechno jedno, jen brblají, nic kloudného z nich nedostaneš, max. tak po palici, roste pocit divna a neskutečna, chybí maličko pozitivní přístup a není kam utéct.

Z toho všeho mám pocit, že lidé, ač jich je kolem dost, jsou vlastně sami.
Na netu můžeme být kýmkoliv chceme, ale čím déle jsme někým jiným, tím rychleji můžeme zapomenout, kdo jsme - to je jeden fakt, druhý je ten, že někdo jinou možnost s někým jiným "mluvit" nemá.

Ovšem za sebe můžu říct, že ač jsem mezi lidmi nebo na netu celkem ráda, častěji jsem raději sama s dětmi někde na horách nebo u balduru, či icewindu nebo jiné hry (a jó, ten pocit u nalévání čaje panenkám na papírovém pikniku), potažmo u knížky nebo u lepení modýlků (teď pro změnu Hunter FGA.9) nebo tady....zájmů je hodně :-)
Prostě tak 8-)

Jinak v práci i doma se chválím já...nikdo jiný to teď neudělá (vlastně moje šéfová jo, tak si to oplácíme) :lol: :lol:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“