Zbraně jsou poněkud nudné, ale musím přiznat že gravity gun je super
Občas když jsem se nudil tak i kuše byla skvělou zábavou, protože jsem sestřeloval ptáky a hlavně papouchy, což potřebuje hodně trpělivosti a taky značnou dávku štěstí.
Hej tak to ja sem si na kotouc daval bacha a nosil sem ho co nejdal to slo. Ale vsude se da najit neco co se da vzit a hodit. Takovej dobre mirenej zachod taky neco udela.
a radiator? akoze radiator rulezz... moja kombinacia bola brokacka, samopal a GG... no a v tej citadele ci kde, tak tam nebolo na vyber...
Fama nihil est celerius. Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
Tak sem si v sobotu rano nainstaloval HL holiday collection a prosel jsem HL1, a dnes (vlastne v nedeli) jsem prosel HL2 i s Episodoe one, abych mohl oba dily porovnavat.
Takze...
Prvni co me prekvapilo u HL1 byla ovladatelnost. stacilo se otrit o klavesnici a Gordon poskocil o metr. To je u hry plne skoku a uzkych rims velice neprijemne. U HL 2 to bylo v pohode, ale nevim jestli to nebylo tim ze jsem byl zvykly z jednicky. Teda akorat s tim vozitkem sem nebyl kamarad ale to je tim ze ja mam vrozenou neschponost ovladat cokoliv, co ma kola, jak v realu, tak ve hrach.
Druhe neprijemne prekvapeni bylo, ze HL1 nema autosave. Takze kdyz jsem poprve nekam spadl, musel jsem opakovat celou kapitolu.
Uvod jednicky je dokonalej, akorat kdyz jsem to hral pred mnoha lety poprve a jeste jsem neumel tak dobre anglicky, casto jsem nevedel co mam delat.
Tady bych se chtel zeptat Ajantise kde nasel v HL1 pribeh.
Rano jdu do prace, neco podelam, armada to chce utajit a vsechny nas pozabijet, ja jim utecu, teleportju se nekam a zabiju bose. Konec pribehu.
HL2 je na tom trochu lepe. Hlavne v epizode.
HL1 se pdehrava v pro mne naprosto nepochopitelnem prostredi. Radeji bych se celne stretnul se stovkami vojaku, nez prolejzal nejruznejsi trubky, pece, drticky, cvachtal se v nakym biosrackovym radioaktivnim odpadu, potapel se do mlejnku, turbin, jadernych reaktoru...
V HL2 se konecne dostavame na cerstvy vzduch. Ja mam mnohem radeji venkovni prostory nez nejake haly a sklepy.
Co se tyce zbrani tak HL1 ma o neco vetsi vyber, ale V HL2 mi nic nechybelo. Nastenne miny a dalkove odpalovane bomby jsou v singlu temer nepouzitelne. Kazdou z nich jsem pouzil jednou. Paradoxne prave dalkove odpalovanou bombou jsem zabil hlavniho bosse, kdyz mi veskera munice dosla. tyto zbrane byly ze singleplayeru HL2 pro nepouzitelnost odstraneny. Akorat mi vadilo ze v HL2 nemohu nosit tolik munice a musim casteji prebijet. Je to sice realistictejsi ale je to vopruz.
Co se tyce rebusu tak nevim kde Ajantis vzal same precerpavani vody, kdyz v celem HL2 bylo pokud vim jednou. naopak novy engine umoznuje hrat si s gravitaci, vztlakovou silou... hodne se mi libila ta rampa a cihly. Hlavne proto ze moje kamoska, vzdycky nejlepsi ve tride, na to ani za ctvrt hodiny neprisla. a taky jerab byl dobrej. v HL1 byl nejlepsi Air strike na te vodarenske vezi. I kdyz doted nechapu proc zrovna na nejvyssim a nejmene chranenem miste primo ve stredu cilove oblasti.
Na HL2 me prijemne prekvapila inteligence nejen nepratel, ale hlavne spojencu. konecne hra kde jsou spojenci vic k uzitku nez na obtiz. uknou kdyz potrebuji projit, reknou ze mam nepritele za zady, ze potrebuji kryt pri nabijeni, ze mi dochazi munice, pripadne nejakou podaji nebo osetri zraneni. nejvic jsem se divil ze dokazi sebrat lepsi zbran pokud nejakou najdou.
Daval jsem si pozor na ty vybusne barely a musim rict ze jsou nastrazeny dokonale. presne v takovych vzdalenostech od sebe aby jeden vybuch spustil dalsi a dalsi... To je opravdu velky bug.
Co se tyce konce tak Boss v HL1 mi nevadil, ale ten zpusob jak jsen se k nemu dostaval... Kdyz si chci zaskakat tak jdu na CS Jump to Sky mod.. No Ajantis to vystihl presne. Katastrofa.
V HL2 mi boss trochu chybel, Ten konec mi prisel dost jednoduchy. Libil se mi konec epizody tu asi hodne z vas nehralo tak nebudu spoilovat. vubc Epizoda mi prisla ze vseho nejlepsi.
Mno uz jsem trochu unavenej. Rano poopravim chyby a mozna to jeste doplnim. A az me prestane bolet ruka tak si to dam cele znova. Tentokrat ale v jednom kuse.
Tinnarr:
"Příběhem" v HL1 jsem měl na mysli právě tu úvodní cca hodinu. Jasně že je to málo, ale v HL2 jsem nenašel ani to.
Pokud to vyznělo tak, že si myslím, že má HL1 dobrý příběh, tak je to nedorozumění. Nemá.
Příběh mi v HL2 přišel stejně jako v HL1 "dostačující", tzn nevadila mi jeho takřka naprostá neexistence. Ale na poměry stříleček je to slušné a hlavně ne úplně debilní.
U mě je HL1 nejlepší FPS akce vůbec a jeho pokračování je jen o málo horší, oproti jedničce mi v něm totiž dost chyběla ta uzavřená atmosféra výzkumně-vojenského komplexu - dvojka je prostě rozsekaná na několik diametrálně odlišných kapitol které jsou sice samy o sobě velmi zábavné, ale jsou svým stylem tak rozdílné že moc nedrží pohromadě.
Taky mi tam trochu chyběly souboje s bossy, které byly předtím opravdu vynikající, a taky boje s vojáky protože ti v HL2 mají mnohem horší AI a ty boje s nimi jsou celkem průměrné. Zato v jedničce jsem byl schopný nějakou část proběhnout třeba 4* za sebou jen proto že mě to prostě baví.
nuke píše:Tinnarr: V HL1 sa predsa tiež zapisoval autosave. Teda ak ma pamäť neklame.
No poprve sem zhebnul u toho velkyho zelenyho zobaku a loadlo mi to zacatek. Musel sem dat new game a zacit od posledni kapitoly.
AlieN píše: ... a taky boje s vojáky protože ti v HL2 mají mnohem horší AI a ty boje s nimi jsou celkem průměrné. Zato v jedničce jsem byl schopný nějakou část proběhnout třeba 4* za sebou jen proto že mě to prostě baví.
Jak si na to prisel? V HL1 nemaji vojaci AI zadnou. Proste kdyz te vidi tak strili, kdyz jim uteces jdou bezmyslenkovite za tebou. Obcas jsou nastacveni aby v urcitou chvili sli na urcite misto. Vsechno. Nedokazi se kryt, menit zbrane. Neutikaji kdyz jim hodim pod nohy granat. Kdys knim prijdes ze zadu tak jen stoji jako paralyzovani. v HL2 je to presne naopak.
Tinnarr píše:Kdys knim prijdes ze zadu tak jen stoji jako paralyzovani. v HL2 je to presne naopak.
V HL2 se mi párkrát stalo (hlavně v těch exteriérových misích), že jsem nepřátele zcela nepozorovaně obešel a ve chvíli, kdy jsem se vynořil za jejich zády, tak se otočili. Mnohem sympatičtější je mi tedy ono "paralyzování" - mám pocit, že mi to obcházení k něčemu je.
Btw vojáci v HL1 občas myslím házeli granáty, to ti z HL2 na střední obtížnost neumí.