Zdravím,
trošku sa zamiešam do debaty, ak môžem:
Carlos píše:
Člověk - bojovník - dvě zbraně (poraď pls jaké)
Člověk - paladin - obouruční meč, kuše
Půlork - barbar - kopí, dlouhé meče
- ak dve zbrane, tak potom scimitary. Scimitar má bonus +1 ku kritickému zásahu (kritický padá častejšie), ďalej má oproti dlhému či krátkemu meču vyššie poškodenie pri kritickom zásahu (3x damage namiesto 2x) a nakoniec, oproti väčšine zbraní majú scimitary nižší postih pri boji oboma rukami.
- paladin sa mi v HoF vôbec nepáčil, lepší je bojovník alebo bojovník/klerik. Keď som ale hral paladina, najlepšie sa osvedčil aasimar, pretože má bonusy na charizmu aj múdrosť. Okrem toho sa oplatí paladin s jednoručákom, bonus za štít je v HoF veľmi dôležitý a pri porazení šestky v Kuldahare obojručák stratí význam.
- barbar je parádna voľba! Na vysokých leveloch má bonusy k fyzickej odolnosti a ku koncu hry má takmer 400 životov. Takú postavu už je pomerne náročné zahubiť. Vyškolil by som ho však na obojručné zbrane, v HoF sú perfektné obojručné meče. Štít som používal iba v kombinácii s tupou zbraňou, pri stretnutí s golemom.
PostTrauma píše:
..Podobně mít druida a klerika není asi moc platné, ale na druhou stranu tempův pán bitev je docela bojové povolání, takže to není taková ztráta.
Na druida mám rovnaký názor, ale klerika považujem za dôležitú postavu:
- má mocné obranné kúzla s dlhým trvaním (Zmatené příkazy, Ochranný kruh proti zlu)
- má dôležité záchranné kúzla (Odstránenie paralyzácie a strachu, Uzdravení, Obnova)
- má ohromne silné modlitby, ktoré sa dajú kombinovať. (Recitace, Modlitba, Žalm)
- s vysokou charizmou výborne funguje Odvracanie nemŕtvych, v HoF je to niekedy užitočné.