Kultura západu a její hromada rozkvetlých hovínek

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Jste spokojeni se zdejším stavem společnosti?

Ano
7
32%
Ne
15
68%

Celkem hlasů: 22

Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Ajantis píše:Adieu: Nihilisitický podpis mám já, Ty máš jen Nietzscheho, kterým se ohání kdejaká lůza. :lol:
Proč do toho pleteš podpisy? :shock: :roll:
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Ajantis píše:Hamster: Mně přijde, že je k tématu celý.
Máš asi pravdu... Při prvním čtení na mě ten první odstavec dost působil jako uhrávka toho postu o svobodě, ale když na to teď koukám, tak musím přiznat, že na tom, že se každý v neděli může rozhodnout, jestli jít do kostela nebo do alberta, něco bude... Souhlas.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Adieu píše:Proč do toho pleteš podpisy? :shock: :roll:
Jeden se snaží být vtipný a takhle to dopadne... Cítím, že se pod mým křeslem člena SGT (na které jsem vylezl po zádech Sigilanů a skrze tělní otvory služebně starších členů SGT) třese země. Takhle trapný humor Jab nestrpí. :wall:
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Ne, že bych měl z celkového vývoje západní společnosti nějakou radost, ale nemyslím, že je to nějak zvlášť špatné, dokonce bych řekl, že dnešní doba je individualismu asi nejvíc nakloněná (za odchylky se netrestá ani neupaluje, to je pokrok). Ve dvacátém století se navíc odehrála spousta společenských změn, a řada dogmat a tabu přetrvávajících celá staletí i tisíciletí zmizela. Jsi svobodný ohledně vyznání, navazování vztahů, stěhování se atd., myslím, že by to mohlo být mnohem horší. Také tedy souhlasím s Geraltem.

No, navíc i lidé zaměření spíše na duchovní hodnoty, mají dnes na přežití relativně větší šanci.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Hlasuji pro ano. Geraltovi musím :applause: Nebudu se zde zabývat diskusí o svobodě či nesvobodě, to jsme se sráželi jinde a jindy. Pokud někdo má potřebu se k tomu vrátit, prosil bych někoho ze ST aby tyto svobodymyslniky navedl do správného směru.

Proč ano?

Myslím si, že tak jak žijí lidé v Evropě je zpohledu našeho vidění světa asi to nejlepší co jsme kdy měli. Nostalgicky vzpominat na prvni republiku nebo se vracet až do středověku je kravina. Je to sice zajímavé ale ztrátové.

Pokud celá společnost je ve směru konzumního pojetí, stavět se proti tomu je sice milé ale hloupé. Hlavou zeď nikdo neprorazil a ani don Quiote větrný mlýn nevyvrátil . Pokud dokážu akceptovat, že existují nějaká pravidla a v dějinách není zaznamenána společnost, která by je neměla - jsem spokojený.

Modla peněz? Co naděláme. I já musím plasti složenky, nakupovat jídlo, platit Neferit školné, bez peněz to jaksi nejde. Proto tak jak většina lidí musím chodit do práce a vydělat si mzdu. Nijak mě to neomezuje.

A SAHARU nedoporučuji. Je moc zalidněná a místní obyvatelé mají tolik a velmi přísných pravidel, že bych tam já osobně měl pocit strašné nesvobody. A to mi pravidla většinou nevadí. Co takhle dno Mariánského příkopu? Místní krakatice mají jednoduchý život. Buď sežerou nebo jsou sežrány.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Je chyba srovnávat dnešní dobu s tou minulou. Jistě že je tu pokrok, bez pokroku by civilizace neměla žádný smysl, ale to neznamená, že budu spokojen s tím, co mám před čumákem, jen proto, že by mohlo být ještě hůř.

Ajantis: :lol: Má omluva, opravdu jsem to nějak nepochytil. ;-)

Neferiťák: A je v tomhle Mariánském příkopu pavouček? :anxious:
Neferit Sr.
Sigilan

Adieu není, ale třeba by Ti stačil nějaký krabíček.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Adieuho eskapáda mi připadá, jako kdyby z oka vypadla výrokům tzv. "bílých nacionalistů" a skoro dokonale toto potvrzuje československý web http://www.bratrstvi.tk/#

Ale milý Adieu, nic se neboj, svastika se nikdy nezastaví ve svém rotačním pohybu, jakžto se nezastaví ani koloběh času, který znázorňuje. Pakliže nyní je věk temna, pak dozajista přijde i očištění a po něm opět zlatý věk, kdy vše bude dokonalé. Dočkej času, jako husa klasu. ;)

P.S.: Omlouvám se za použití wikipedie, kdo chce víc, ať použije google.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Neferit Sr.
Sigilan

Lerek - no nazdar. Proběhl jsem tři úvahy a jsem nadšen. Taková snůška argumentů se hned tak nevidí. Mám pocit, že stávající systém parlamentní demokracie, konzumu a plýtvání ještě dlouho nebude ohrožen. Tedy alespoň ne těmito lidmi.

Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Neferit Sr. píše:Lerek - no nazdar. Proběhl jsem tři úvahy a jsem nadšen. Taková snůška argumentů se hned tak nevidí. Mám pocit, že stávající systém parlamentní demokracie, konzumu a plýtvání ještě dlouho nebude ohrožen. Tedy alespoň ne těmito lidmi.
Ano, asi tak. Ale nadruhou stranu tam mají zdarma hudbu ke stažení, to u mládeže vždy boduje. :-)
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Idaho
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

vzpominat na prvni republiku nebo se vracet až do středověku je kravina.
:cry: :cry:
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Lerek: Přijde mi to trochu jako demagogie, když mi odkazy dosadíš do huby něco, co jsem nikdy neřekl.

Nezáleží mi na společnosti a její kultuře, záleží mi na tom, když mou individualitu tato společnost, s jejímiž pravidly se neztotožňuju, bez problému spolkne a vysere.

Můj pohled je tedy absolutně sobecký, a poslední věc, o kterou se zajímám, je "bílé kulturní dědictví". :roll:

BTW - jinak třeba některé myšlenky Julia Evoly nejsou IMO úplně od věci. :-) Ale pravda, že některé jsou zase směšné.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Adieu - já neřekl, že tyto názory zastáváš, já řekl, že tvůj sobecký pohled se v mých očích v mnohém shoduje právě s názory těchto "whiter than white" frajerů, takže žádná demagogie z mé strany se nekonala.
Neferit Sr.
Sigilan

Lerek - takže ideály potlačené pragmatismem? Působivé. Ale pokud ta hudba za to stojí, proč ne. Mě ty články připoměli starého soukmenovce Sládka.

Idaho - proč :-( :-( ? Já tím myslel, že ta doba je pryč a pokoušet se vracet její ideály a způsob života je mimo mísu.

Adieu - a s čím se tedy ztotožňuješ? Našel by se model společnosti který by Ti vyhovoval?

Idaho
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

s jejímiž pravidly se neztotožňuju
Je mi uplně jasné co tě žere... je to ten podělanej společenskej zákon že když neděláš nic nedostaneš (ta trocha dávek je pro nás náročné nic)

Chci dostávat peníze za to co mě opravdu baví (PC hry, chlast, ženský atd... -> pouze příklad) !!! Pryč se společností která chce abych si na to vydělal peníze :!:
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“