Není to úplně on topic, ale částečně to s tím "Imagine" souvisí - a nechce se mi zakládat novej thread.
Po nějaký době si dávám repete - a asi že jsem P:T nehrála dlouho, ta hra mě teď bere ještě o něco víc, než jsem zvyklá.
...
Dneska jsem tak přemejšlela, na kterých z míst, jež se ve hře objeví, bych se ani za zlatý prase *nechtěla* ocitnout... Samozřejmě mi z toho vyšel seznam naprostý většiny lokací mimo Sigil. Nicméně na pomyslný špici stojí Curst.
Z Baatoru a Pillar of Skulls jde aspoň husina po těle, u Curstu po sklouznutí do Carceri má jeden plus mínus jistotu, že by se netrápil extra dlouho, Fortress of Regrets by s váma asi taky zatočila dost rychle a ten prvek lítosti i úloha, jakou Pevnost v příběhu hraje, tomu místu svým způsobem obrušujou hrany...
Z Curstu (myslím tím první návštěvu) mám ale při každým hraní strašně živej a nepříjemnej pocit - a obvykle odtamtud hledím rychle vypadnout. Je to pekelně ubíjející místo - možná i proto, že působí na určitý úrovni velmi nepříjemně realisticky. Je to koncentrát všeho, co je na společnosti, kde žijem, posraným navrch. Takže kdybych měla hlasovat o nejdepresivnější lokaci v P:T, vyhrává Curst.
(Dost možná to souvisí i s tím, že je to tranzitní moment v rámci příběhu. Z docela útulnýho Sigilu a od mile nostalgickýho pokecu s Ravel vás to vyplivne rovnýma nohama do takový nevlídný suchý díry - a hra výrazně nabere na lineárnosti, od nastavenýho kurzu není moc kam uhnout - nezávazná rozcvička na ulicích Sigilu je definitivně tatam.

)
Jak jste na tom vy...? Z kterýho místa ve hře máte nejnepříjemnější pocity? Kam byste se opravdu, ale opravdu podívat nechtěli?
(Klidně to rozveďte - kterou NPC byste nechtěli potkat, kterej quest byste jen velmi neradi plnili...)