Obecná diskuse o hrách - recenze, kvalita her, názory

Akce, strategie, adventury, plošinovky, závodní, sportovní a logické hry ... prostě žádné RPG.

Moderátor: sevencreature

Ještěr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ještěr »

Jeste neco k nadhodnocovani:

Kód: Vybrat vše

Známý britský server EuroGamer s výrobcem standardně spolupracoval na preview, rozhovorech atd., ale když se mu do rukou dostala finální review-verze, uvědomil si, že Assassins Creed není tak perfektní, jak se zdálo, a rozhodl se dát mu v recenzi "jen" 7/10. Když se to doneslo k UbiSoftu, začal požadovat, aby pod tím samým textem bylo uvedeno skóre 8/10 (btw alespoň osmičkou zkouší podmiňovat garantování exkluzivity mnohé firmy a týká se to i ČR, zejména u her na obálkách papermagu). Dá se to chápat, když to je (po odkladu Haze) pro francouzského vydavatele nejdůležitější titul sezony? 

EuroGamer však na tento deal nepřistoupil (narozdíl např. od Oficiálního PlayStation Magazínu v Beneluxu, který prý vyhandloval prvenství za své vyřčení hlášky "tohle je opravdový next-gen", citované na obalu hry), načež UbiSoft se naštval a odstranil z EuroGameru všechny běžící reklamní kampaně na hru a zrušil další plánovanou inzerci i odpískal živý rozhovor s Jade Raymond. Pokud je vše pravda, o čemž osobně nepochybuji, plyne z toho ponaučení, jak vnímat všechny ty desítkové hodnocení, s nimiž se doslova roztrhl pytel. Pro úplnost: 8/10 v naší mega-recenzi pochází čistě z hlavy Michala Jonáše :)
(zdroj)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Ještěr: Na tom článku z Tiscali něco bude - neslyším to ostatně poprvé -, ale pokud budou recenzenti tomuto tlaku podléhat, z recenzí se stane pouze propagační materiál a odpadne důvod jejich existence - tedy informování o tom, jaká ta hra ve skutečnosti je. A proč pak takový magazín číst?

Jediné účinné řešení je, že takovému tlaku nebude podléhat nikdo - pak by musel ustoupit distributor. Ale chápu, že tohle je těžce realizovatelné.

sevencreature: Ano, četls správný článek.
sevencreature píše:Musím s politováním konstatovat, že celá HW sekce Levelu je dost směšná... Jediná část, která může být v Levelu zajímavá je Jáma pekel a Wolfův revír
Občas se ještě objeví zajímavé Téma čísla. I když poslední dobou (cca 2 roky) už jich také ubývá.

S tím dilematem kupovat/nekupovat zápasím každý měsíc čím dál víc. A 3 aktuální k smrti nudné a ještě hůř ohodnocené recenze na Gears of War, Crysis a Call of Duty 4 v prospěch LEVELu tedy nehrají. Ještě mám předplatné, ale až skončí, kdo ví.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ještě další pohled (byť starší a řízlý Vávrou :lol: ):
http://www.modrak.cz/template.php?lang= ... nek&id=286

P.S. Tyhle příspěvky z poslední doby nějak seskupit do jednoho threadu, to bude tedy zajímavé... Myslíte, že thread "Upadající herní svět" je odpovídající nebo je lepší založit nějaký nový :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature píše:P.S. Tyhle příspěvky z poslední doby nějak seskupit do jednoho threadu, to bude tedy zajímavé... Myslíte, že thread "Upadající herní svět" je odpovídající nebo je lepší založit nějaký nový :think:
Dřív tu bylo téma týkající se přímo herních časopisů, ale kam se podělo, nevím. Upadající herní svět také není špatná volba.
Ještěr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ještěr »

Spis bych navrhoval thread "scany opravdove herni novinariny" a tam to hezky syslit .)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Ajantis píše:Dřív tu bylo téma týkající se přímo herních časopisů, ale kam se podělo, nevím.
Myslím, že je tu jen tohle.

Tuto diskusi bych přesunul od Upadajícícho herního světa.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

yenn píše:Myslím, že je tu jen tohle.
Á, měl jsem na mysli tohle, jen už mi paměť zkreslila, o čem že to přesně bylo.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

http://plnehry.idnes.cz/akcni/world-of-padman.html

- Dost možná freeware vrací úder. Prostředí je přinejmenším zajímavé. :-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

S hodnocením freeware her je potíž, že do něj recenzent zpravidla započítává fakt, že je daná hra zdarma. Autor recenze na World of Padman to ostatně vyloženě přiznává. Takže pak to hodnocení není "hodnocení kvality hry", ale "hodnocení výhodnosti nákupu" nebo "poměru cena/výkon". Kolik bodů standardní stupnice asi může odpovídat 10/10 uděleným freeware hře? 6/10? 7/10? Takováhle informace je mi při rozhodování zahrát/nezahrát dost na nic.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

obecná diskuse

mohu mít dotaz, kolik utratíte za hry ročně nebo měsíčně? Já, když jsem prošel pár diskusí tady i v Měděnce, tak se docela divím:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Ajantis: J, ten systém hodnocení freeware štve i mě...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vallun píše:mohu mít dotaz, kolik utratíte za hry ročně nebo měsíčně?
U mne to bude odhadem tak 5000,- ročně. Ale je to dost proměnlivé, letos to bylo víc, loni zase méně...
To mám ale "štěstí", že většina her, které hraji, se zde koupit nedá. V opačném případě by to číslo bylo zřejmě podstatně vyšší. :-)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ajantis - díky za info. Já to těžko spočítám, neb většinou hry kupuji jako dárek osobě, jenž se mnou sdílí PC:D Navíc mám docela dost rád pár starších titulů, které už mám a to mi stačí:) Jinak letos by to bylo cca 1100,- ale příští rok to bude horší, s novým PC poroste chuť:) Už teď mám v plánu koupit The Witcher a Football Manager 2008 :twisted:
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vallun píše:... s novým PC poroste chuť:)
Tohle je dost důležitý faktor. Na PC, které jsem měl loni, aktuální tituly jednoduše spustit nešly, takže jsem kupoval starší hry, které byly levné. Teď mám PC nové, takže jsem si koupil/koupím několik her z posledních 3 let, které jsem si dřív zahrát nemohl. No a ty byly dražší.

Další věc je, že hry na konzole jsou dražší než na PC, a letos jsem kupoval pár PS2 titulů.
Odpovědět

Zpět na „Jiné hry“