Hamster píše:O co tu šlo a co Jab dnes i výslovně dělil bylo "názor X styl podání" (ačkoliv sám bych to asi rozložil na "sdělení X podání"), nikoliv vágní a obecnější "obsah X forma" a to imo není slovíčkaření. Napíšeš-li někomu, že je čurák, je urážka samotná obsahem a tvá kritika by byla platná, bylo-li by akceptovatelnější použití třeba latinského názvosloví. Taková změna formy by však urážlivý obsah zachovala a rozdíl bych v tom osobně moc neviděl.
Jo, takhle s tím souhlasím - můj pohled na věc liší se tím, že už často nevidím urážku jen jako něco prázdného (ve smyslu: to mu vlastně nic hodnotného neřekl), respektive přijde mi vhodnější a občas snad i dokonce užitečnější než miliarda (zbytečných) argumentů, navíc, aspoň myslím, jen výjimečně urážím bez toho aniž bych svůj vyhraněný postoj nerozvedl dál; samozřejmě ovšem uznávám, že podobný přístup je pro takřka všechny internetové komunity přítěží a osinou v prdeli, protože by se muselo jednat o komunitu, ve které by na to, kdo je to ten čurák a jak moc k němu být zlý, platil konsensus, což si u otevřené společnosti představit dokáži jen stěží.
Jab píše:Nevím, proč si mě nepochopil. Dával jsem ti jasně najevo, že se sem nemusíš "plížit" a obhajovat existenci každého svého příspěvku. Obvyklou argumentační úroveň postů jsem ti nadto pochválil a zopakoval, že jsem měl problém jen se zbytečnými urážkami některých uživatelů. Kdysá jsem v nějakém příspěvku zdůrazňoval, že si z toho "dotyčný" houbeles vezme. Teoretický výměr tohoto problému viz Hamsterovy následující příspěvky.
Sorry, mám už zřejmě hodně jedovatý pohled na svět.

Ono dost záleží i na tom, co chceš, aby si dotyčný z příspěvku vzal - pokud se zasekne nad zbytkem obsahu jen proto, že je někde nazván jakýmsi kokotem, tedy nad důsledkem a ne příčinou, necítím to jako svůj problém. A pak jsou lidé, u kterých je jejich vlastní zhovadilost příčinou všeho, a těm jsem vždy považoval za dobré dát to vědět, aby se pod návalem urážek konečně odplížili někam do rohu a tam chcípli.

Ale jak jsem říkal, jsem si vědom, že tento můj pohled na věc hodně naráží o pravidla etikety a demokracie na většině fór.
Jab píše:A já ti opakuji, že ať už to bereš jakkoli, tak se do téhle "role" stylizuješ zbytečně. Piš na sigil kdy se ti zachce.
No, mně šlo hlavně o to, abych dodržel - třeba i s tou výjimkou, kterou jsem snad z pochopitelného důvodu udělal -, co jsem předsevzal - tedy vzdát se přispívání, protože si nemyslím, že až zase někdy uvidím nějakého opravdového blba, tak mu neřeknu, co si o něm osobně myslím. Ovšem děkuji za vybídnutí a nebudu to tedy nijak hrotit, třeba se mi podaří udržet se a neskákat některým hned po krku, koneckonců jsou na světě i obtížnější věci, heh.