Nanaki: Na Sigilu (a snad ani BG.cz) jsem žádnou výraznou averzi proti konzolím nezaznamenal. Ale možná je to jen tím, že se tu o nich příliš nemluví

Moderátor: sevencreature
Kdo hledá najde : http://www.baldursgate.cz/forum/viewtopic.php?t=112yenn píše:"Nemám konzoli a nechci se konfigurovat s emulátory" jinými slovy "z lenosti".
Nanaki: Na Sigilu (a snad ani BG.cz) jsem žádnou výraznou averzi proti konzolím nezaznamenal. Ale možná je to jen tím, že se tu o nich příliš nemluví
To je ovšem omyl. Kdo hru zkazil, je samozřejmě její tvůrce. Žádná konzole nemůže za to, že je to líné prase, které nechce (neumí) vytvořit dvě verze hry. Existuje spousta her, které jejich tvůrci neposrali a a opravdu vyrobili např. dvě ovládání, a grafiky, atd...Wiskas píše:Ale konzole opravdu kazí hryNanaki píše:a kecy typu "ukázka, jak konzole kazí hry" se jinak taky braát nedají...Takový Deus Ex 2 je toho zářným příkladem. Kdyby japíci neměli averzi k PC tak bych se žádné konzole v životě nedotknul.
Deus Ex nezkazily konzole ale pokus přiblížit hru masovějšímu publiku a tedy komerce. (DeusEx1 totiž rozhodně není hra pro masy a ani se moc dobře neprodával).Wiskas píše:Ale konzole opravdu kazí hryTakový Deus Ex 2 je toho zářným příkladem. Kdyby japíci neměli averzi k PC tak bych se žádné konzole v životě nedotknul.
Nazývej to averzí nebo čimkoli jiným, ale je faktem že většina Japonců hraje na konzolích a téměř všechny jejich hry vycházejí primárně na konzole.Nanaki píše: pokud na konzoli hrát nechceš, já tě nenutím. Rozhodně ale pochybuju, že existuje nějaká averze vůči PC. Na hry, které na konzolých vycházejí, se jejich stavba hodí lépe a naopak.
Typický argument... Pochopitelně, že na PC můžeš dělat více, nikdy jsem nepsal opak. Jen nezapomeň, že se mluví o HERNÍCH konzolích. Jsou prostě designované jen pro hry. Stejně jako v toustovači kafe neuvaříš... Hold jednoúčelové zařízení...Wiskas píše:Samořejmě za to může autor, ale těžko mi někdo vymluví že konzole mají oproti PC mnohem omezenější možnosti.
Nazývej to averzí nebo čimkoli jiným, ale je faktem že většina Japonců hraje na konzolích a téměř všechny jejich hry vycházejí primárně na konzole.
A docela by mě zajímalo co myslíš tou stavbou, prakticky všechny kozolové hry by se daly bez problémů hrát na PC, což se ale opačně říct nedá.
Nehral som vela, hovorim vsak o prave tych, kde su rozne veci preexponovane a posobia preto gycovo.Nanaki píše:Kolik si jich hrál ? A myslím hrál, ne viděl...Arthalion píše:Pretoze niektore japonske rpg su natolko drbnute, ze sa nedaju hrat.
Jinak máš pravdu, občas jsou "divný", ale proč pořád hrát "konvenční" hry ? Je dobrý zahrát si něco šíleného... (znáte někdo Okage : Shadow King ?)