Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Kamikadze :twisted:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Syf píše:Upíři - PfNP a uřezat, popř. doplnit Chaotic Commands/Útočiště + hradba mečů/ Spleť + Backstab(Jan)/Odvracení , mody totéž
Mozkožrouti - ... ďalej nasleduje dlhý vyčerpávajúci popis z predchádzajúcej strany... ;-)
Ty jo................Vyčerpávající popis :lol: .Já jinak hraju bez modů tak taktiku moc neřeším[/i]
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Na drakoch je najblbšie to odhodenie - podľa mňa je to v BG spravené úplne dementne - tzn. vôbec tam niečo také nemali dávať - napr. keď stojím za ním tak ma to aj tak odhodí, nehovoriac o tom ako sa obeť toho útoku kĺže po zemi :roll:
There is a limit to stupidity.
182
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Ad Syf.
Pro jakou družinu jsi to psal?
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Já jsem hrával podobně jako Ave bez modů, takže nějakou složitější taktiku jsem vymýšlel až za pochodu když něco nešlo, jen mám permanentně nahozené SS/IS a spěch.
draci - obstoupit ze všech stran (kvůli tomu odhození)
lichové, měgové - zrušit ochrany a umlátit
beholdeři - dva bojovníci s pláštěm zrcadlení a Balduranovým štítem a pak už se jen dívat a vysmívat se neschopným Beholderům
skupiny nepřátel - pavučiny+mraky, nebo strach, zmatek, chaos, emoce,atd a umlátit
silnější bossové - nepříjemnosti+záhuba+prst smrti, nebo zrušit ochrany+mocná slova(oslep, omrač) a umlátit
a když je nějaký velký problém tak Alcarita+timestop
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Tak SS a IS jsem snad nikdy nepoužila protože jsem nepotřebovala a spěch si dávám spíš kvůli rychlému přemístění
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Ty jsi nepoužila dvě nejlepší kouzla v BG? No asi si to chceč trochu ztížit, to se chválí...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Já ten spěch používám taky kvůli rychlejšímu pohybu, ale ten útok navíc se taky hodí ;-)
bez SS bych se asi brzo zbláznil z věčného oživování mágů
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

Velehal píše:Ad Syf.
Pro jakou družinu jsi to psal?
Já - Inkvizitor, Jaheira :roll: , Anomen :roll: :roll: , Jan, Edwin, Nalie.
Ale jen na Core rullezzz. :oops: , to, že na insane dává Tactics víc nepřátel je OK, ale doubledamage je na tužku.
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

draci: hodně summony, low resist, rubat, magic misile, rubat(improves whirlwind), magic misile, a pak dokud to de whirlwindy. pokud se nechci zdržovat, prst smrti

lichové: rozptyl magii, rubatrubatrubat, magic misile

mágové: rozptyl magii, arrows of biting, rubat. v bg1 se mi opravdu osvědčily arrows of biting. mág kvůli jedu neseslal ani jedno kouzlo

bossové: rubat co to dá. hodně summony, nejlepčí kouzla.

skupinky: wail of banshee, hromadná kouzla(takle sem dal bodhi. z celý party bojových děsů a upírů zbyla sama.) a řetězový blesk.

jo a jen tak btw, budu mít u abazigala navrch s pláštěm odrazu(vrací elektriku)?
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

http://www.immortalfighters.net
Draci doupe ponetu
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

To záleží nepřítel od nepřítele, mám obvykle zhruba 2-3 nárazníky na blízku a zbytek družiny bojuje pouze na dálku (střelné zbraně, kouzla). Z kouzel sem tam nějaké magické ochrany, jinak rád střílím do davu firebally atd. anebo třeba na svou družinu zakouzlím ochranu před zlem a začnu vyvolávat démony :twisted: . A když je nejhůř, používám pasti. Žádné složité bojové strategie obvykle nevymýšlím.
Avalach
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avalach »

MCZ píše:To záleží nepřítel od nepřítele, mám obvykle zhruba 2-3 nárazníky na blízku a zbytek družiny bojuje pouze na dálku (střelné zbraně, kouzla). Z kouzel sem tam nějaké magické ochrany, jinak rád střílím do davu firebally atd. anebo třeba na svou družinu zakouzlím ochranu před zlem a začnu vyvolávat démony :twisted: . A když je nejhůř, používám pasti. Žádné složité bojové strategie obvykle nevymýšlím.
No, hodit fireball do davu, to se lehko rekne...me se treba stava, ze ho hodim a chcipne mi pulka druziny (insane). A vyvolávat démony je ok, pokud ti démoni nepovolávají další a další...myslím, že rekord počtu zabitých pekelných démonů, vytvořených z jednoho, mám 27. :twisted:
Kill one man and you're a murderer, kill thousants and you're hero.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Avalach: Je fakt, že fireball se dá použít jen proti protivníkům stojícím v dáli, jednou se mi stalo, že jsem v Saradushi sešel do té kasárny a tam na mě zaútočilo spousta vojáků, vyšel jsem ven, semkl družinu do rohu mezi dvěma domy a přede mnou se shromáždili všichni ti vojáci (bylo jich fakt hodně, snad 30) a pak za ně padl hořící balvan z katapultu (alis fireball), nejméně půlka jich bez řečí padla :twisted: (ale teď nevím, jeslti jsem za ně dostal XP, asi ne, neva ;-) ).

Jinak démon mi nikdy jiného nevyvolal, buď hraješ s nějakým modem, nebo já vyvolávám podřadné typy ;-) .
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Přečtěte si drake-ovy taktiky a máte hrubou představu o tom, jak to vypadá u mě :-)

Jako dosti originální mi přijde Syfova taktika proti Kangaxxovi :-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Avalach
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avalach »

MCZ: ti demoni jsou soucasti tactiku, pokud je pekelny demon těžce zraněn, začne kouzlit bránu. jesště na sebe neustále kouzlí neviditelnost a firebally, takže celkem problém.
Kill one man and you're a murderer, kill thousants and you're hero.
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“