Raketetová základna

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Schvalujete vybutování raketové základny USA army na uzemí ČR?

Ano, bezvýhradně
23
32%
Pakliže USA v lecčem ustoupí, proč ne?
23
32%
Ne, ani náhodou
25
35%

Celkem hlasů: 71

Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Geralt: Nešlo mi vyloženě o zpochybnění tvého příspěvku, ale neseděl mi jako reakce na toho alnagova vtipálka s kývnutím: "jj, to sem čekal". Genralizace možná je, ale přílišná generalizace je dost degradující. (Což jen dokládá to, že Vallun se tě pak může zastávat tím, že na demonstrace skutečně chodí většinou "individua" a v podstatě se s tebou ani nijak nerozchází - jestli jsi to tak taky myslel, tak se omlouvám).
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Hamster: Sice tímto prozradím tajemství, ale což. 8-)
Generalizace nebyla míněna jako cíl, nýbrž jako prostředek k dosažení jiného cíle. Zamýšlel jsem Alnaga "popíchnout" k reakci přesně v tom duchu jak zareagoval Jab, tedy možné zamyšlení (narážka na možnost studie psychologie davu, byť jich jistě byly napsány celé řady) ohledně chování jedince v davu, vždyť sám Alnag psal, že ta davová psychóza má něco do sebe. Taky mne to trochu chytlo. Spojil jsem tedy jeden jeho výrok, nadrátoval na to obecnou úvahu v nevinném duchu a ve skrytu duše jsem doufal, že mu tím (jako obvykle :-D ) nahraji na smeč. Podobná témata mě zajímají a vždy se rád dozvím něco nového.
Naposledy upravil(a) Geralt dne 30.1.2007 20:39, celkem upraveno 1 x.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Vallun píše:Hamster - bez ohledu na to, z čeho tak usuzuje in concreto se domnívám, že má naprostou pravdu. Ona je totiž ta základna velké většině lidí vcelku u pihele:) Takže na jakékoliv dempnstraci - ted yněčem, co nelze zařídit od piva - se sejdou mnohem spíše takováto individua než lidé z přesvědčení...
Nesuhlasim. Urcite sa par takych individui najde, proti tomu myslim nebude namietat nikto, ale nezda sa mi, ze vsetci demonstranti tam isli v skutocnosti kvoli legalizacii marihuany alebo otvoreni obchodu s keramikou ;)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Geralt: O-ou, PM neznáš? :-)
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Geralt píše:Hamster: Geniální objevy bývají v jádru velmi prosté a zrovna tak je to s mojí dedukcí. Četls-li Alnagovu zprávu, jistě ti neuniklo, že většinu zmíněných skupin uvádí sám (anarchisté, mladí i staří komunisté, člověk dožadující se "oživení" a další). O nějakém vyvozování ze dvou lidí může být tedy těžko řeč.
Obecně: sejde-li se početné shromáždění, je zřejmé, že zúčastnění mají své motivy, které se případ od případu liší (s určitým stupněm zobecnění je lze rozdělit na podmnožiny). Někomu vadila základna ze své podstaty, jinému protože je americká. Další nesouhlasí se zrušením protestního pochodu. Někdo tam prostě jde jen proto, že se to koná. Jiní čistě ze zvědavosti, etc.
A všichni svorně nakaženi efektem stáda... 8-)

P.S. Já to nějak nepostřehla... ten název tématu - raketetová základna - je originální :oops: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Jab píše:JJ a hlavně to bylo ideální rejdiště pro budoucího psychologa. Byť jen evolučního... :-D ;-)
Náhodou je to skutečně zajímavá zkušenost a hodnotná. A to, že je EP můj hlavní zájem ještě neříká nic o tom, čím se nakonec budu živit.
Geralt: Na smeč bys mi tím asi nenahrál, ale stačí si říct. Myslím si, že ta správná davová dynamika se určitě dostavuje až s určitým odstupem. Na začátku (při výstupu toho jedince) dav ještě nebyl dost rozehřátý. Sice tam bylo pár jedinců, kteří synchronizovali dav ve skandování ale prostě to nebylo ono.
Až po nějaké době (za magistrátem u Karlova mostu) to začalo vypadat, že se dav sjednoduje a doposud nesourodá hesla začala být synchronizována odpředu dozadu. Tzn. vpředu vypustili následovalo opakování (tak na páté to dospělo dozadu) načež se jelo synchroně. Vpředu nasadili nové, vzadu doznívalo staré a přelila se nová vlna. Maximální sepětí se zdálo být před ambasádou. Potom skutečnost, že většina davu neměla přehled o tom, co se děje vpředu (předání deštníku) a špatná technika (tzn. nebylo pořádně nic slyšet vidět) dav rozložila. Proto taky k úřadu vlády dorazila už jen ta pětina. Čelo davu aktivní část.

Nevím. Kdyžtak se nestyďte ptát. Možná mne ještě něco napadne. Snažil jsem se o aktuální prožitek, tak jsem nad tím aktuálně moc nedumal, ale třeba ze mně ještě něco vypadne. :roll:
Naposledy upravil(a) Alnag dne 30.1.2007 21:46, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Alnag píše:
Jab píše:JJ a hlavně to bylo ideální rejdiště pro budoucího psychologa. Byť jen evolučního... :-D ;-)
Náhodou je to skutečně zajímavá zkušenost a hodnotná. A to, že je EP můj hlavní zájem ještě neříká nic o tom, čím se nakonec budu živit.
OT: Ono se tim dá živit? :eh:
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Hamster píše:OT: Ono se tim dá živit? :eh:
Čím? Evoluční psychologií? Ano. Velmi dobře. Stačí psát to trochu populárně. Když máš literární slinu dá se na tom přežít (u nás) nebo zarobit slušné peníze (tam kde mají větší trh). Psychologií jako takovou se samozřejmě dá živit (bídně pokud děláte ve státním zdravotnictví až po hodně v nějaké nadnárodce v oblasti personalistiky nebo v letectví).
Naposledy upravil(a) Alnag dne 30.1.2007 22:42, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Alnag píše:...až po hodně v nějaké nadnárodce v oblasti personalistiky nebo v letectví.
Anebo, a nebojme se to říci, v reklamě. :mrgreen:
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Probírá se ta záklana nebo už jsem mimo mísu?

Protože Putin řekl toto:

A pomalu se začíná rýsovat další studenej konflikt... :twisted:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Upřímně mě moc nenapadá, proč by u nás měl být nějaký radar, který by nebyl jasně a zřetelně navázán na systém severoatlantické aliance.
Hrozby pana Putina nelze brát vážně. Kdyby chtěl vyšší výdaje na zbrojení, tak by zruinoval ruskou ekonomiku. Soutěžit v tomto ohledu s USA se moc nedá. Nakonec v tom dojela i CCCP.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Pečlivě jsem si přečetl vše co pan Putin řekl. Dobře jsem se pobavil. Sdělit zemi či zemím, které reálně uvažují podílet se na protiraketovém deštníku, že na ně zamíří další rakety je z jeho strany hloupost. Vlastně tím pro veřejné mínění našel důvod proč se na protiraketovém děštníku podílet. Což on samozřejmě dobře ví. Potom to není hloupost ale ukázání ramen. A to mu umožňuje disponování s energií. Dokud na Rusku bud závislá velká část Evropy ropou a zemním plynem tak si svoje zbrojení bude platit z petrodolarů které mu dodáme my sami.
Vyhrožování, které předvedl není třeba bát vážně. Pokud chce spustit opravdový závod ve zbrojení tak si vybral špatnou dobu. A hlavně špatné protivníky. Ale začíná to být pikantnější.

:twisted: My schizofrenici :angel: co v jedné osobě sdružujeme obhajobu i odpor proti základnám jsme na koni, protože můžeme projevit své agilní já v širším spektru než ti, co se vyprofilovali pouze jedním směrem. :twisted:

Alnagu, kde jsi? :-D
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 2.2.2007 10:58, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Jab - třeba proto, že ten radar bude severoatlantickým, jakmile záípadní část atlantiku zaplatí hlavní výdaje?;)

Co se týče Ruska, tak Putin není hloupý, ani sebevrah, aby startoval nějaké závody ve zbrojení. Navíc ani nemá touhu zbrojit proti západu, se kterým se chce a potřebuje sblížit. Pokud opravdu dojde k nějakému vývoji - jako že práce na Topolech N rozhodně nezastaví;), tak dá velmi jasně najevo, byť třeba ne veřejně, že jejich cílem není Washington, ale trošičku jiné město:)

Co se týče výše zmiňované závislsoti, tak ano, Evropa je závislá na dodávkách energie z Ruska,a le Rusko je neméně závislé na jejich vývozu...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Rozhodně je to výborná záminka jak ropu zdražit o tom nemůže být sporu (a proč by si Rusko nenamastilo kapsu trochu víc, že?)
Obrázek
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

K tématu si zde dovoluji uvést odkaz na rozhovor s ruským generálem Balujevským o systému protiraketové obrany.

http://www.blisty.cz/art/32652.html
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“