Volná diskuse

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Vallun
Dabus

Re: Volná diskuse

Příspěvek od Vallun »

Ad unum - tohle patří jinam;) (třeba sem)

ad secundum - četl jsem to celé, dokonce na doporučení zdejších lidí. Je to výborné, oddychovka určitě taky, Zaklínači je to v mnohém podobné... svět i filosofie postav ej vykreslená pohádkovějšími barvami, ale zvláště ta filosofie je mi bližší... Salvatore se na rozdíl od Sapka vyvaroval apsáží, na které enstačí, takže i po stránce "řemeslné" je Sága o Drizztovi lepší, než Zaklínač...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Vallun: Já se spíš těším na knihy Elaine Cunningham, i když jsem slyšel, že Fantom Printem připravovaný Starlight and Shadows je to slabší z jejích děl (ale stále velmi dobré).

AD Zaklínač - Já stavím Zaklínače nad Drizzta hlavně kvůli charakteru Geralta a postav typu Marigold, Ciri, Yarpen, Yennefer...a rozhovory mezi nimi. Kdežto u Salvatoreho jsem si takto oblíbil akorát Catti. A takového Wulfgara nemůžu vystát :lol: Co se týče světa, mám rovněž raději ten Sapkowského. Připadá mě uvěřitelnější, což je mi o trochu bližší. Tím ovšem nechci říct, že se mě Salvatore nelíbí, jen prostě platí to, co jsem psal výše :-)
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Minsc
Sigilan

Příspěvek od Minsc »

Já četl Zaklínače a myslím, že nemá chybu! Ale na Drizzta se těším už jen právě proto, kde se odehrává! Baldur's Gate je dodnes moje nej hra a Drizzt jakožto jeden z nejlepších bojovníků má určitě moje zastání! 8-) Zajímalo by mě, jestli se děj odehrává také na nějakých z her profláklých míst(kromě podtemna) nebo jestli tam nejsou nějaké další známe postavy- kromě Wulfgara tedy...

Vallun- Promiň, ale když jsem ty knihy objevil, tak to byl pro mě takový šok(pozitivní), že jsem to sem musel prostě ihned napsat... ;-)
"Měli bychom si odpočinout, Boo začíná veverkovatět", Minsc
Obrázek
Obrázek
Schleitr
Sigilan

Příspěvek od Schleitr »

Jen škoda,že krmě Drizzta u nás nic z FR nevyšlo.
Pokuď jde o srovnání Sapkowski s Salvatore...... Sapkowski je umělec,Salvatore schopný řemeslník.
Minsc
Sigilan

Příspěvek od Minsc »

Na baldursgate.cz pár lidí pracovalo na překladu série Baldur's Gate do češtiny. Jak to dopadlo, to nevím... :-(
Obrázek
Obrázek
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Schleitr píše:Jen škoda,že krmě Drizzta u nás nic z FR nevyšlo.
Vyšlo - Návrat dřív vydal trilogie Maztica a Moonshae od Douga Nilese. Ale už to bude tak deset let nazpět. Nějaká velká knihovna by to mohla mít, nebo bývá k mání na Aukru.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Schleitr píše:Pokuď jde o srovnání Sapkowski s Salvatore...... Sapkowski je umělec,Salvatore schopný řemeslník.
No, tohle je klasický výplod čítankového přístupu k literatuře:) Oba dva mají zhruba stejnou řemenslnou zručnost...Sapek měl uměleckou myšlenku, jejíž realizaci nezvládl, i když mu ke cti slouží, že to dokázal ukočírovat alespoň tak, aby to bylo čitelné:) Salvatore si zvolil pohádkvoější tóny příběhu, ale proto není menší umělec, spíš naopak, protože i v tomto profláknutějším a méně hodnoceném prostředí dokázal vytvořit hodnotné dílo.

Ono je docela rozumné nesoudit umělce podle toho, nakolik temný a vulgární svět stvoří;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

-hlavně, když má každý co číst ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vallun píše:No, tohle je klasický výplod čítankového přístupu k literatuře:) Oba dva mají zhruba stejnou řemenslnou zručnost...
Tak moc bych Sapkowského neurážel ani já...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Fixer040
Sigilan

Příspěvek od Fixer040 »

Nevím kam to napsat, tak to píšu sem.Když hraju tak mi to každé 2 minuty skočí do windowsu, ukazuje to, že se něco načítá , ale hned to zmizí.Nemáte někdo nějaké rady co s tím, kromě přeinstalování windows?
Navzdory všem opačným tvrzením má tuřínové pivo léčivé účinky.

Sekera bez trpaslíka není sekera.
Minsc
Sigilan

Příspěvek od Minsc »

a co ti jako nejde?
Obrázek
Obrázek
Fixer040
Sigilan

Příspěvek od Fixer040 »

Mno prostě když hraju spadne to na lištu a opakuje se to kazdých pár minut, přitom nic nemačkám atd.Ale dělá to pořád, aji když píšu, tak se ptám jestli už se to někomu nestalo a jestli neví co s tím, kromě přeinstalování windowsu.

Slay3r
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slay3r »

Ked hras co? Aky windows? Robi ti to pri vsetkych hrach, alebo iba pri jednej? Hra sa iba minimalizuje, alebo uplne vypne? atd.. Krystalovu gulu zatial nemame, potrebujeme viac info :)

Inak pozri do spravcu uloh (ctrl+alt+del) ake procesy su aktivne, pripadne pred hranim povypinaj vsetko co vyzera podozrivo.
Minsc
Sigilan

Příspěvek od Minsc »

Možná příliš malá RAM v kompu- prostě nestíhá... kolik máš RARku?
Obrázek
Obrázek
Fixer040
Sigilan

Příspěvek od Fixer040 »

Mám 1 GB.

Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“