Lazaret aneb koutek kriplů

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Vlasák - vítej zpět, ale příště hlaš absenci i s uvedením nemocnice, abychom mohli návštěvu Lešan či něčeho jiného spojit s humanitární akcí:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Dalcor: Krč, Thomayerova... urologii na B4 mohu jen doporučit ;-) (a to myslím zcela vážně)

Vampiria: vidíš, a to jsem ještě nezmínil jednu pikanterii, že o patro výše bylo dětské oddělení - to je už však parketa pro jiného střelce ze zdejších :mrgreen:

Klystýr byl "naživo" - to by jinak snad ani nešlo, to chce plné vědomí a hbité nohy ;-) Ostatní veselosti šly pak pod "zdrogováním". Nijak extra vrtat do mě nakonec nemuseli, zbytek člověk vydrží.

Vallun: díky :-P Ani mě nenapadlo být tak detailní ;-) Byť v tu inkriminovanou sobotu by se mě humanitární výprava pro všechna rentgenová a další pozorování ani moc nedočkala.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vampiria píše:Btw. klystýr a nějaká další veselá vyšetření - bylo nabídnuto místní umrtvení, narkóza, nebo to dělali "naživo?"
To jde? Heh, jaké filmy to sleduješ? :shock: :lol:

Vlasák: Jj, když to dopadne dobře, tak je pobyt v nemocnici docela zábava - spousta nových tváří a zážitků. Ty studentky ze zdravky jsou v tomhle směru opravdu dost nezkušené (jak to jen šlo, radši jsem se jim v tomhle směru vyhýbal :lol: ) - ale žádný učený z nebe nespadl :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

7c: jj, když to klapne dobře a sejde se na pokoji dobrá sestava, tak to je skutečně v rámci možností celkem dobré.

Ale tak žákyňkám to docela šlo; na to, že se učí, byly šikovné. Sice třeba měření tlaku bylo často o rozmáčknutí paže, ale to je o zkušenosti. Navíc se snažily a byly ochotné, takže fajn. Ruku na braní krve bych jim ale asi nedal (k tomu je ani moc nepouštěli). Praktikantkám z vošky, které tam pár dní taky byly, jsem už ruku dal, ty byly už přece jen ostřílenější.

Obrázek
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Vlasák: Na co to chce hbité nohy, proboha? :shock: Já bych je využila leda tak na útěk...tuto praktiku bych asi nepřežila. :silenced:

sedmibestie: Mno, když požádáš o anestetika a zaplatíš je, tak by ti je měli dát, ne?
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vampiria: Jakou praktiku?

Tím "nejde" jsem měl na mysli, že jsou některé zákroky, u kterých může být anestetikum či hlavně narkóza buď nebezpečné nebo na překážku nebo zbytečné.

Třeba pro tuhle populární metodu je narkóza zcela nevhodná:
http://en.wikipedia.org/wiki/Coronary_catheterization

A účast pacienta při některých zákrocích je docela užitečná.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

sedmibestie: Klystýr že bych nepřežila. U té koronární katetrizace to vím, ale klystýr ani endoskopie a kolonoskopie (např., to jsou vyšetření, z nichž mám panickou hrůzu), tento případ snad nejsou, ne? Proto jsem ptala na ta anestetika...
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Vampiria: u těch věcí "vnitřkem" asi záleží, o co konkrétně jde a za jakým účelem se tam vlastně hrabou. Odhadoval bych, že to tam půjde ve všem od škály "nic - oblbovák - lokální umrtvení - plná narkóza" podle toho, jestli se tam musejí třeba jen podívat, anebo tam i s něčím verklovat a hrabat.

Co vím, tak třeba aplikace stentu (krátká trubička sloužící pro zpevnění či přemostění původních lidských trubiček kdekoliv vevnitř) probíhá s lokální anestezií, ale v některých případech i s plnou. Naopak vyndání povětšinou jen s oblbovákem.

A hbité nohy? No, přece aby člověk co nejrychleji obsadil volný záchod :mrgreen: ;-)

Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vampiria píše:sedmibestie: Klystýr že bych nepřežila. U té koronární katetrizace to vím, ale klystýr ani endoskopie a kolonoskopie (např., to jsou vyšetření, z nichž mám panickou hrůzu), tento případ snad nejsou, ne?
Mno řekl bych, že anestesie v tomto případě není na místě :think: Anestezie se používá proti bolesti, ne? A vzhledem k tomu, že tyhle věci nejsou normálně bolestivé (pokud tam není nějaké poranění), tak to nemá význam (řekl bych) :think:
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Ještě jednou ahoj Vlasáku. Takže už vím, že jsi živý a skoro zdravý. Je to potěšení Tě tady zase vidět. Hlavně, že jsi ty nezbytnosti co jsi musel absolvovat přežil. Na poraněné ego se zakrátko zapomene.

Vampi - když člověk onemocní tak zjistí, že snese apřežije úplně všechno co mu může pomoci. Je potřeba jediné - neonemocnět. Pak to nemusíš absolvovat.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

sedmibestie: Nejsou bolestivé? Já tedy slyšela, že sakra bolestivé jsou i bez poranění. Když si vezmeš, jak tlusté trubky se do těla cpou...fuj.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Neferit Sr.: Hola ;-) No, zdárně mám vše za sebou a snad jediné, co se ještě musí dát do kupy, je po tom všem týrání oteklá ledvina, což by se do konce týdne mělo dát do kupy. Externě to nijak viditelné není, ale pocit to je, jak kdyby mi do zad u levého boku někdo narval tužku 8-) Poraněné ego snad ani nijak extra není, možná i naopak - navíc žinantní situace člověk musí brát s humorem a pak to i celkem povedený humor je :mrgreen:

Vampiria: možná spíš než bolestivé je to sakramentsky nepříjemné. Což ale nic nevylučuje v tom, že je to stejně lepší nevnímat :mrgreen: Jinak - ono je tělo celkem pružné, kolikrát je na tom právě spíš horší ta představa, než ten zákrok samotný.

Obrázek
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Asi jak co :think: Každopádně jsem žádné špatné historky neslyšel (jen ty vtipné - "Zaujměte polohu předoucí kočky..." :mrgreen:).

Že by nějaká penetrační fóbie? :wink:
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Vlasák: Skvělý report :-D

Vampiria: Při defekaci z člověka leckdy vycházejí výrazně větší průměy, než se do něj zavádějí při podávání klystýru 8-) Věřím, že je to nepříjemné, ale pokud neaplikují rourku s rozběhem, bolestivé by to být nemělo.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Pan Bača
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan Bača »

Kolonoskopie - jednou jsem na ní byl s nějakým oblbovákem, dvakrát bez. Bolelo to přiměřeně, spíš to bylo nepříjemné, než bolestivé, ale to záleží na člověku. Říkala mi kámoška, že ji po kolonoskopii museli domů odvézt sanitkou a při zákroku ji drželi čtyři doktoři (pokud si to dobře pamatuju)

Horší mi připadlo pouhé vyšetření prstíkem, zvuk natahované gumové rukavice mi tady kolegové v práci připomínají dodnes :)

Vlasák - jsem rád, žes ve zdraví zpět, tak doufám, že budeš fit co nejdříve.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“