Seriály
Moderátor: sevencreature
Právě jsem dosledoval poslední díl Firefly a po krátkém okamžiku opojení mě zachvátila těžká skepse. Jedna z nejúžasnějších sérii všech dob se pro mě stala věcí minulosti…
Pro neználé, jedná se o scifi seriál z daleké budoucnosti, ve které lidé kolonizují okraje vesmíru, o něž si již stihli svést i jednu pořádnou válku, a jakkoliv se to může zdát podivné, vše poměrně silně připomíná Divoký Západ těsné po válce Severu proti Jihu. Akorát se místo Západního pobřeží zabírají okrajové planety a pevnosti Unie nahrazují mezihvězdné koráby Aliance. Hlavními hrdiny jsou potom členové posadky přepravní lodi Firefly, kteří se v tom všem snaží přežít a případně se i trochu napakovat.
Cokoliv od herců až po většinu dílů je takřka perfektní. Zpočátku se mi sice jednotlivé epizody jevily trochu nedotažené, ale posléze se vše dalo do pořádku a já byl dokonale pohlcen. Celé to hýři kvalitními zápletkami, z nichž mě pro příklad napadá ozbrojené hájení bordelu uprostřed pustiny, a stejně tak seky, z nichž teda nejvíce vyniká ten, kdy se kapitán probudí po těžké kalbě s jednou ženou navíc. Při tom všem se celá skupinka projevuje naprosto výborně, takže si je jeden prostě musí oblíbit…
No, jinak jsem to s tou minulostí na začátku samozřejmě nemyslel vážně. Na disku si ještě střežím stejnojmenný film, který si plánuji šetřit tak dlouho, dokud nevyhlásí přípravu další série, či alespoň do té doby, než už to prostě nebudu moci vydržet.
Pro neználé, jedná se o scifi seriál z daleké budoucnosti, ve které lidé kolonizují okraje vesmíru, o něž si již stihli svést i jednu pořádnou válku, a jakkoliv se to může zdát podivné, vše poměrně silně připomíná Divoký Západ těsné po válce Severu proti Jihu. Akorát se místo Západního pobřeží zabírají okrajové planety a pevnosti Unie nahrazují mezihvězdné koráby Aliance. Hlavními hrdiny jsou potom členové posadky přepravní lodi Firefly, kteří se v tom všem snaží přežít a případně se i trochu napakovat.
Cokoliv od herců až po většinu dílů je takřka perfektní. Zpočátku se mi sice jednotlivé epizody jevily trochu nedotažené, ale posléze se vše dalo do pořádku a já byl dokonale pohlcen. Celé to hýři kvalitními zápletkami, z nichž mě pro příklad napadá ozbrojené hájení bordelu uprostřed pustiny, a stejně tak seky, z nichž teda nejvíce vyniká ten, kdy se kapitán probudí po těžké kalbě s jednou ženou navíc. Při tom všem se celá skupinka projevuje naprosto výborně, takže si je jeden prostě musí oblíbit…
No, jinak jsem to s tou minulostí na začátku samozřejmě nemyslel vážně. Na disku si ještě střežím stejnojmenný film, který si plánuji šetřit tak dlouho, dokud nevyhlásí přípravu další série, či alespoň do té doby, než už to prostě nebudu moci vydržet.
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
Persian saying
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
sevencreature: Řešil jsem to obdobně, ale těch čtrnáct týdnů uplynulo až příliš rychle...
Bohužel o ničem nevím, ale podobně jako v případě Futuramy se snažím zachovat si naději. Chci říci, každý den musí někdo zemřít a proč by to jednou nemohl být někdo z hlavního vedení Foxu? Třeba zrovna ten, co rád blokuje dobré seriály
Bohužel o ničem nevím, ale podobně jako v případě Futuramy se snažím zachovat si naději. Chci říci, každý den musí někdo zemřít a proč by to jednou nemohl být někdo z hlavního vedení Foxu? Třeba zrovna ten, co rád blokuje dobré seriály

Persian saying
Persian saying
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Saruman: Joss Whedon pokud vím prohlásil, že s Foxem už nikdy nechce mít nic společného (rozumný tah IMO
).
Jinak já naštěstí ani nemůžu švindlovat, protože sleduji Firefly tak jak vychází - a to je jednou týdně

Jinak já naštěstí ani nemůžu švindlovat, protože sleduji Firefly tak jak vychází - a to je jednou týdně

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Já Firefly skoukla za víkend. Dobrovolné týdenní pauzy - to by nešlo.... 

These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme se dneska dopoledne dívali na Čtyři z tanku a pes. Ten pes je nejlepší
asi se fakt dokopu k tomu, abych si přečetla stejnojmenné knihy 

http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
nj, akorát je škoda, že se tak nemůže zařídit i samotný Firefly...sevencreature píše:Joss Whedon pokud vím prohlásil, že s Foxem už nikdy nechce mít nic společného (rozumný tah IMO)
Neser.Daemon píše:O nějaké naději se mluví pokud jde o druhej film, ale doufat v další díly seriálu je stejný jako doufat v minimálně dvojnásobný zázrak.
Až tak náročné to zase nebylo. Občas sice byla potřeba znovuzhlédnout nějaký z předchozích dílů či si alespoň dát studenou sprchu, ale jinak v pohoděyenn píše:Ty jsi měl k dispozici všechny díly seriálu, který se ti zamlouval, a přesto jsi byl schopen dělat mezi epizodami týdenní pauzu? Máš můj obdiv

Persian saying
Persian saying
Já to s tebou myslím dobře. Ukazuje se, že jsi mistr sebekontroly, takže hrozí, že by ses nikdy na Serenity nepodíval, což by byla velká škoda.Saruman píše:Neser.Daemon píše:O nějaké naději se mluví pokud jde o druhej film, ale doufat v další díly seriálu je stejný jako doufat v minimálně dvojnásobný zázrak.
Life's hard, time's short, take it easy, fuck it all!
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele: