Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Najoblíbenější povolání?

Bojovník
25
16%
Paladin
13
8%
Mág
30
19%
Zloděj
24
15%
Mnich
2
1%
Zaklínač
18
11%
Hraničář
23
14%
Bard
18
11%
Klerik
4
3%
Barbar
2
1%

Celkem hlasů: 159

Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Mnooo, já - abych se přiznal - tak sjem shcopen jakžtakž tu hru hrát jenom s F/M/T a to, pokud zapnu různé ulehčováky ala EoU:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Bhaall
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhaall »

F/M/T na trošku vyšších lvlech by neměl mít téměř žádné problémy...snad jen u Irenica v pekle s Tactics :)
...There is no path too perilous, or hazard too great.
The specter of death does not daunt me...for I am already dead...
Giving birth to this nightmare is my most coveted dream.
I will see them all burn!
As my pain ends...theirs begins.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Popravdě F/M/T mi přišel jako celkem slabá postava :think: Asi to bude tím, že jsem hrál tehdy bez Tactics :think: Abych to vysvětlil - většinu nepřátel je bez Tactics nejjednodušší usekat - tj. potenciál kouzel se moc nevyužije a jako bojovník je bohužel mnohem slabší než Kensai.

Ale na druhou stranu, mně se zdál slabý i F/M multiclass :lol:

Mecker: To je fakt (k těm útokům) - ale to je spíš tím, že v ToBu už je každá postava extrémně silná, bez ohledu na povolání, řekl bych.

Z mých dosavadních zkušeností bych řekl, že by se mi nejvíc v BG II (co se síly) týče líbil Kensai/Mage dual class. Změna nejspíš na tom cookie-cutter 13. levelu. Odhaduji, že by s ním některé boje byly ještě jednodušší než se Sorcererem.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - já jsem lama, takže si pomáhám ještě navíc SKčkem:) Takže mám kit kensaie, Robu Vecny, Zuřivost nebes a Acidic Katana:/ S tím ta psotava fakt slabá není...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Mě osobně nejvíc seděl dualclass Fighter/Thief. Jsem toho názoru, že taková postava má relativně dost životů, dobré OČ a navíc dovednost na zbraně od bojovníka, takže celkem solidně zasahuje... Jediná větvená postava, s kterou jsem dokázal dokončit BGII solo.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
fuzzi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuzzi »

Zdravím, ještě jednou bych chtěl rozvířit diskuzi kolem dualu F/C. Je to teda dobrá postava, špatná postava nebo jaká to je postava :)) Popř. její výhody a nevýhody v pozdějším stádiu hry by mě také zajímaliy. Hlavně v otazce nošení brnění, zbraní etc. Jinač co jsem se v tomto topicu dočetl, tak hodně lidí považuje za nejlepší variantu dual F/T.

EDIT: Co se týče těch * tak pokud z BG 2 zmizelo to pravidlo, že za 5* je útok navíc, tak by to zas taková škoda být nemusela. Akorát o trochu horší thaco a bonus ke zranění.
Datur Barbatus
Sigilan

Příspěvek od Datur Barbatus »

fuzzi píše:Zdravím, ještě jednou bych chtěl rozvířit diskuzi kolem dualu F/C. Je to teda dobrá postava, špatná postava nebo jaká to je postava :)) Popř. její výhody a nevýhody v pozdějším stádiu hry by mě také zajímaliy. Hlavně v otazce nošení brnění, zbraní etc. Jinač co jsem se v tomto topicu dočetl, tak hodně lidí považuje za nejlepší variantu dual F/T.
Já jsem zkusil F/C za trpaslíka a je to celkem dobré. žádné vyloženě potíže. Pokud budeš mít družinku, tak by to mělo bejt v pohodě. Já jsem to jel se 3ma dalšíma postavama(Valigar, Mazzy, Jan/Aerie) a dalo se to taky, i když nekdy chybí kouzla. Každopádně v druhý části hry už máš dost dobrý jak THACO, tak obranu. Já používal štít a měl jsem kolem (mínus)desítky už v úkolu pro chrámy. Musíš se dost spoléhat na brutální sílu a nebo nabrat nějakýho tanka dopředu a pak kouzlit a podporovat to. Kněz má dost dobrý kouzla, kterýho v boji posilujou a je pak v kombinaci s válečníkem hustej bijec. Ted když mam Crom Fayer tam je to jedna báseň. 8-) Navíc, když jedeš tenhle multiclass tak si pak mužeš vybírat HLA( High Level Ability) pro válečníka i kněze.
"The only thing that stands between YOU and DEATH on the battlefield is the AXE you are wielding in your hands!"
Datur Barbatus
fuzzi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuzzi »

Datur Barbatus píše:Navíc, když jedeš tenhle multiclass
No já pojedu dual. 13. úrovní bojovníka, zbytek klerik. Multipovolání ee. Nebo to si myslel jen tak obrazně.) ?
Datur Barbatus píše:HLA( High Level Ability) pro válečníka i něze.
To jsou co za kouzla ? Jako třeba v BG 1 "posvěcen svatou mocí" nebo jak ? Btw bude moct tato postava nosit všechny druhy brnění?

EDIT: Co je vlastně lepší ? Dual nebo multi povolání ? Nebo to je jak u kterého komba ... ?
Datur Barbatus
Sigilan

Příspěvek od Datur Barbatus »

Sorry fuzzy, nevšiml jsem si, že si chtěl dual a ne multi. Moje chyba.

Multi mužou bejt jen metalidi, zatimdo dualovat mužou zase jen lidi. Multi výhoda je v tom, že HLA máš od obou povolání, zatímco u Dualu jen od toho druhýho.

Jinak HLA jsou ultramegahustý kouzla a schopnosti různejch povolání. Například klerik dostane vyvolání elementálního prince(přidá se to jako kouzlo 7. stupně), zatimco válečník výřivý útok(jako speciální schopnost ve hvězdičce) a třeba zloděj pak muže použivat všechny věci ve hře. Dostáváš je až na vysokých levlech a vybereš sï jednu při každým přestupu.

Hrál jsem i dual i multi. Dual je masakrální, ale stagnuje ve chvíli, kdy přestoupíš na to druhý povolání, protože ztratíš schopnosti prvního a druhý jedeš od prvního!! Teprve až když tvoje úroveň druhýho bude o jedna výše než prvního, tak dostaneš ty schopnosti zpět. Multi má celkově pomalej postup, protože všechny XP co dostaneš se dělí do každého z povolání a zbraně máš omezený povoláním, takže například F/C muže užívat jen tupé zbraně a žádné meče.

Záleží na tobě co chceš hrát. Klidně to rozehraj za neobvyklou kombinaci a pak se nám pochlub jak to šlo :idea: :-)
"The only thing that stands between YOU and DEATH on the battlefield is the AXE you are wielding in your hands!"
Datur Barbatus
Bhaall
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhaall »

Eee klerik nedostane vyvolání elementárního prince, to dosane druid, ne?
...There is no path too perilous, or hazard too great.
The specter of death does not daunt me...for I am already dead...
Giving birth to this nightmare is my most coveted dream.
I will see them all burn!
As my pain ends...theirs begins.
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

No abych to ještě více upřesnil, tak to kouzlo není žádný "vyvolání elementárního prince" ale buď - "Povolání elemtů" (je tam určitá šance, že se nějaký z princů objeví) a pak "Silnější povolání elementů" (tam se objeví vždy princ). A ano, má ho jen druid. Klerik ho má jen vpřípadě, že je hraničář/klerik.
fuzzi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuzzi »

Datur Barbatus píše:Multi mužou bejt jen metalidi
Metalidi je co pls ?
Datur Barbatus píše:Hrál jsem i dual i multi. Dual je masakrální, ale stagnuje ve chvíli, kdy přestoupíš na to druhý povolání, protože ztratíš schopnosti prvního a druhý jedeš od prvního!! Teprve až když tvoje úroveň druhýho bude o jedna výše než prvního, tak dostaneš ty schopnosti zpět. Multi má celkově pomalej postup, protože všechny XP co dostaneš se dělí do každého z povolání a zbraně máš omezený povoláním, takže například F/C muže užívat jen tupé zbraně a žádné meče.
Co se týče toho pomalého postupu tak to mi moc nevadí, pže BG 2 budu hrát určitě z odstraněným zkušenostním limitem. Takže tu postavu budu mít 13 úrovní bojovníka a 50 úrovní klerika pokud se tak daleko dostanu .) O tom multi povolání budu ještě každopádně uvažovat.
Drow Assasin
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drow Assasin »

Datur Barbatus píše:Multi mužou bejt jen metalidi
Metalidi je co je ?

ne lidi -- elfy, pulelfy, fousaty pajzli, gnomy, hobity, pulork :-D :-D

jinak meta lidi datur jaks na tohle prisel
Lépe je být po ruce s deseti muži než daleko s deseti tisíci .

Tamerlán

Obrázek
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Sargon píše:ne lidi -- elfy, pulelfy, fousaty pajzli, gnomy, hobity, pulork :-D :-D
Těmi fousatými pajzli jsi myslel trpaslíky? Některým lidem by se tohle označení nemuselo líbit. Aby ti Raz v multiplayeru nenakopal zadek. ;-)
fuzzi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuzzi »

Ajantis píše:LORD celadrius: Stačí si otevřít manuál a přečíst část věnovanou dualclass a multiclass povoláním.
když to tak čtu, tak existuje k BG český manuál ? Pokud nědko o něčem víte tak linkněte pls. Nejlepší by bylo, kdyby se to dalo pěkně vytisknout.
Razfallow píše:Osobně preferuji multipovolání bojovník/zloděj. Při dualu má zloděj ve všech dovednostech 100 do dvacátého levelu, další levely jsou už pak vlastně docela zbytečné. Multipovolání má navíc možnost vybírat si z HLA bojovníka i zloděje.
Jj ale co rikas dual F/C? Tady by byl lepší dual nebo opět multi?
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“