Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Vallun píše:Ne každá zbraň je určená k zabíjení...
Ok, můžeš si to změnit na ochranu majetku, sebeobranu, to je celkem jedno.
Vallun píše:jsou plemena psů k zabíjení šlechtěná...
Já měl na mysli psí původ. Pes není věc, není to předmět (ať už zákony tvrdí cokoli...), je to živý tvor; a že jsou uměle šlechtěni k zabíjení dokazuje, že to není jejich přirozené chování (aby nedošlo k mýlce - nevyvracím tu, že psi zabíjejí, jsou to šelmy a chovají se tak; zabíjení pro sebeobranu, přežití druhu atd. nikoli však pro sport či ochranu cizího majetku). Proto mi přijde přirovnávání psa ke zbrani jako pitomost.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

MCZ - sorry, ale když vezmu Tvou dopověď jako celek, tak si protiřečíš:) Pes se sebebránti může a člověk ne? :)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

MCZ: Jsou zbraně určené čistě pro sport, jsou zbraně určené čistě pro okrasu. Ano, i s nimi můžeš zabít člověka. Na druhou stranu i čivava bude schopná člověka zabít (no dobře, možná kyberneticky vylepšená čivava :-D ).

Jde o to, že bojová plemena byla vyšlechtěna pro boj a zabíjení. Jasně, že je vyšlechtil člověk (to je celkem pochopitelné).

Proč chtějí lidé chovat bojová plemena psů? Protože se jim líbí, jak vypadají? Ok. Ale na nošení zbraní potřebuješ zbrojní průkaz - na chov těchto plemen by měl mít člověk také nějakou způsobilost, a bude to IMO lepší pro toho psa i pro všechny okolo.

Někdo jim říká "živý tvor" někdo "BOW". A odhaduji, že pokud konečně pokročí genetické manipulace a genové inženýrství, tzv. "bojová plemena" budou OPRAVDU bojová :twisted:

Nic nemám proti "bojovým" plemenům psů a plemenům psů obecně (teda myslím si, že některé ty šlechtící plány byly hodně zvrhlé, ale budiž, člověk je zvrhlé zvíře), ale zdá se mi, že aby je mohl chovat komu se zachce je na škodu lidem i psům. Protože - když takový pes někoho pokouše (zakousne), těžko pošleme jeho majitele na smrtící injekci, že? :roll: I když by to někdy nebyl špatný nápad :twisted: ;-)
Slayer píše:Mám doma pejska, tedy přesněji fenu rasy beagle a pokud by to někoho zajímalo, jmenuje se Lara.
A bude mít někdy štěňátka?

Hmm, tady je tabulka vítězů co se zakusování lidí týká (v USA za delší období):
http://www.cdc.gov/ncipc/duip/dogbreeds.pdf

Vítěz Pitbull, druhé místo Rotvajler a třetí Německý ovčák 8-)

Chtělo by to nicméně novější data - protože jak se blížil rok 2000, Rotvaileři s přehledem vedli :think:
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 13.8.2007 14:57, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Vallun píše:MCZ - sorry, ale když vezmu Tvou dopověď jako celek, tak si protiřečíš:) Pes se sebebránti může a člověk ne? :)
Já mám pocit, že mi cpeš do huby něco, co jsem opravdu neřekl. Ať si čtu svůj příspěvek sebepozorněji, fakticky nevidím, že bych tohle (tj. člověk nemá právo na sebeobranu) tvrdil.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

MCZ - to si nemyslím, projdi si, co všechno jsi řekl - tvrdíš, že zbraně by měly být podřízeny kontrole, proto, že slouží k sebeobraně. Kdežto u psů sebeobranu pokládáš za přirozenou vlastnost...z toho pak vyplývá, že v možnostech sebeobrany si nejsme se psi rovní....
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Ne že bych byl odborník na psy. Ale svého času jsem dva vycvičil. Byli to lovečtí psi a byli to povahou klidné nátury.

NEEXISTUJE ŽÁDNÉ BOJOVÉ PLEMENO!!!!

JSOU POUZE PLEMENA, KTERÁ JSOU VYŠLECHTĚNA K VĚTŠÍ AGRESIVITĚ PŘI JEJICH POUŽTÍ VE SLUŽBÁCH LIDÍ.

Znám rotvajlery a ty další čokle co několik generací vyrůstají, žijí a stárnou v rodinách s malými dětmi. Za 30 let jediný problém.Viděl jsem osmileté dítě doslova zmasakrované jezevčíkem.

Pes není zbraň, pes je živý tvor. Jejich zneužití je možné a jejich nezvládnutí taktéž. Pak je to problém ale nemůže za něj pes ale člověk v pozadí. To je ten, co se pak v televizi strašně diví jak se to možné že nikdy nic takového neudělal.
Stejně se lidi diví u 80 procent vražd. Vždyť on byl takový hodný, slušný, on nikdy nic zlého neudělal. A to je člověk myslící tvor, pes je jen zvíře.

Při přirovnání psa ke zbrani bych byl opatrný-zbraň je lidský výrobek nebo nález k zabití nebo zmrzačení upravený. Pes je živý tvor. Pokud ho někdo záměrně vycvičí na ubližování lidem, ten pes je v tom nevinně, stejně jako ta zbraň - plnou odpovědnost nese majitel psa nebo ten, kdo zbraň použije.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

No právě - plnou odpovědnost vždycky nese člověk. Co považuji za horšího na psech je to, že špatný majitel může tomu psovi ublížit, týrat jej - a to i nechtěně.

Proto by určitá kontrola majitelů a chovatelů psů měla smysl, i když je jen těžko proveditelná.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Neferit Sr. píše:Při přirovnání psa ke zbrani bych byl opatrný-zbraň je lidský výrobek nebo nález k zabití nebo zmrzačení upravený. Pes je živý tvor. Pokud ho někdo záměrně vycvičí na ubližování lidem, ten pes je v tom nevinně, stejně jako ta zbraň - plnou odpovědnost nese majitel psa nebo ten, kdo zbraň použije.
Pes (příslušného plemene) je také lidský výrobek - upravený k zabíjení. Šlechtění loveckých a útočných plemen je dle mého názoru podobná praxe jako zdokonalování zbraní. To že to je "živý tvor" přece není na překážku, ne? :think:

Nicméně - taková odbočka - psi nebyli (v tomto století) cvičeni/šlechtěni primáně pro zabíjení, ne? Spíš jde o zneškodnění útočníka :think: I když tedy nevím, jak zrovna rotvajleři :think:

A to, že se zbraň lépe drží taktéž považuji za vylepšení :wink:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

sevencreature píše:Nicméně - taková odbočka - psi nebyli (v tomto století) cvičeni/šlechtěni primáně pro zabíjení, ne? Spíš jde o zneškodnění útočníka :think: I když tedy nevím, jak zrovna rotvajleři :think:
No to nevím, jak to mají rotvajleři. Sousedi mého strýce mají dva, strýc vychází se psama dobře, ale s těmahle ne. Dost na ně nadává, že se nechají pohladit, ale nesmí se obrátit k nim zády, to pak začnou vrčet. K těm psům se váže jedna pikantní historka, to že si lidi z baráku na ně musí dávat pozor, je normálka, ale celkem bylo veselé, když paní bytu byla se psama doma a šla z kuchyně do obýváku a tam jim to vybíral zloděj, ty psi na něj čučeli jako z jara, až když skočil k oknu, tak ten jeden teda vystartoval a šel po něm. Když na tím tak přemýšlím, asi mu spíš vadilo, že se k němu otočil zády. ;-)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

moja kamaratka si kupila fretku... zaujimav zvieratko, musim niekedy zajst na navstecu... kedysi som tu asi aj spominal, ze chcem fretku, no byvam an prizemi, chodievam do skoly, otec byva tretinu dna niekde prec a aj ja chcem chodit medzi ludi... co predpokladam pri fretke by bolo dost neuskutocnitelne :-?
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

xRage píše:moja kamaratka si kupila fretku... zaujimav zvieratko, musim niekedy zajst na navstecu... kedysi som tu asi aj spominal, ze chcem fretku, no byvam an prizemi, chodievam do skoly, otec byva tretinu dna niekde prec a aj ja chcem chodit medzi ludi... co predpokladam pri fretke by bolo dost neuskutocnitelne :-?
...zkus někdy králíčka :-?dle mého je to naprostý omyl přírody a nějak mi nejde do hlavy, jak tento živočišný druh může přežívat.... (ale tu naši Felíšu - nové jméno, máme rádi jako člena rodiny( ;-) 8-) :-)

(a od babičky jsme si přivezli také jednoho- ovšem ten bude prošpikován anglickou a na tymiánu :-) )
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Oba naši psi ráno okamžitě poznali, že odjíždím pryč (na týden na dovču). Sunny (vlčák, 60 kg) za mnou bez ústání smutně chodil, kdežto Lucky (křáženec Huskyho a Teriéra, 25 kg) toho sprostě zneužívla a loudil každou možnou dobrotu s nebývalou intenzitou:)

A mimochodem, i kočka to pochopila a nechalase dokonce chvíli amzlit v přítomnsoti paničky - což jinak nedělá...
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Vallun píše:Oba naši psi ráno okamžitě poznali, že odjíždím pryč (na týden na dovču). Sunny (vlčák, 60 kg) za mnou bez ústání smutně chodil, kdežto Lucky (křáženec Huskyho a Teriéra, 25 kg) toho sprostě zneužívla a loudil každou možnou dobrotu s nebývalou intenzitou:)

A mimochodem, i kočka to pochopila a nechalase dokonce chvíli amzlit v přítomnsoti paničky - což jinak nedělá...
Tak to máš dobré, že tě aspoň nechali sbalit. Náš pes mi obvykle lehá na věci nachystané k balení a pak, když už mi nemá jak tížit činnost, se nalepí k hlavním dveřím a tam setrvá až do okamžiku, kdy ho tam musím překročit. ;-)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Vanda píše:Tak to máš dobré, že tě aspoň nechali sbalit. Náš pes mi obvykle lehá na věci nachystané k balení a pak, když už mi nemá jak tížit činnost, se nalepí k hlavním dveřím a tam setrvá až do okamžiku, kdy ho tam musím překročit. ;-)
Mno, oni by se jistě pokoušeli, ale do ložnice nesmí a díky novým zarážkám na dveře ani nedostanou:)

Nicméně kdybych Sunnyho nechal, tak věřím,že jede se mnou:)
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Chjo... Naší Tarušce je sice krásných požehnaných 11, ale že by se mírnila v hárání, to ji ani nenapadne... Taková ta protihárací injekce nezabrala, takže naše stará dáma se rozhárala na plný obrátky. Doufám, že to Branko a Marko ve zdraví přežijou... A že my to taky ve zdraví přežijem - ty serenády co oba vyjou pod oknama, to je věc...
I když Brankoškovi se musí nechat, že má dobrej, barvitej a dramatickej přednes. Markošek je ve svém vytí spíš dost intenzivní, než vynalézavý.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“