Tafif píše:Vlasák: Mám vyplňovat anketu, když si zatím nejsem 100% jist, že mi určené datum vyhovuje? Chápej, PISSu se chci zúčastnit, ale slovo "závazné" mě jaksi děsí, když nemám jistotu, jestli mi to vyjde nebo ne.
Tafif: v nejbližších dnech budeme moudřejší - jak jsem psal v předchozím příspěvku, je dost možné, že při rezervaci bude potřeba ne hrubý, ale takměř finální počet míst.
Co z toho plyne...?
Když se přihlásíš a za 14 dní odhlásíš, nebude to sice s hýbáním počtu vypadat moc dobře, ale hlavu nám neutrhnou. Udělá-li tohle lidí víc, bude to o ten počet lidí, kteří se odhlsáí, umocněné.
Když se přihlásíš a odhlásíš 2 dny před srazem, taky nám počítám hlavy neutrhnou, ale bude to od nás hodně nesolventní, ale půjde to pochopit, pakliže důvod odhlášení nebude typu "hmm, já jsem si vlastně na víkend domluvil rande".
Jak asi chápeš, je tady na místě "prásknout do stolu" - už jen proto, že tenhle přístup zaručuje nějaké řešení a taky proto, že do srazu jsou už ani ne dva měsíce a to není zas tak moc.
Při domluvě kapacity samozřejmě víme, kdo se tady ke srazu vyjadřoval, a budeme to brát v potaz, a proto se to budeme snažit domluvit tak, že kapacitu trochu nadhodnotíme s tím, že finálnější počty nahlásíme později. Ale to je už na té domluvě...
Jinými slovy - proto, že je tam slovo "závazné" a ty nakonec nepojedeš, tě nikdo do pekla hnát asi nebude, nebude to ale zase věc k jásání. Když si dáš dohromady výše zmíněné okolnosti a své povědomí o své (ne)účasti, tak ti z toho myslím vyleze, jestli je za daných okolností korektní hlasovat.
Jak moc závazné to ale skutečně je, ti budu moct říct, až po těch telefonátech...