Já dneska viděla jeden díl, docela se mi to líbilo, tedy alespoň Calamity Jane nebyla žádná krasavice navlečená do mužských šatů, ale spíš ta mužatka, jak uvádějí některé historické prameny.Adieu píše:Dívá se tu někdo na Deadwood?
Seriály
Moderátor: sevencreature
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem se dodíval na seriál Firefly který jste tu nedávno tak vynášeli do nebes............ a musím říct že toho rozhodně nejituju 
(nevydržel jsem se na to dívat tak dlouho jako Saruman - začal jsem včera odpoledne
)
Zpočátku mě "trochu" překvapil fakt že občas je to víc western než sci-fi, ale zvyknul jsem si a docela mě pak ty westernové epizody bavily (i když ne tak jako ty klasické). Skvělé na tom je že seriál je postavený hlavně na postavách a dialozích, takže ani nevadí že měl opravdu minimální rozpočet a že je to na něm vidět (kameramana bych občas nejradši zastřelil a při tvorbě rekvizit se taky těžce improvizovalo - počítačová klávesnice použitá jako ovládání dveří mě fakt pobavila
)
Jediné co mi na seriálu opravdu vadilo byla malá příběhová provázanost jednotlivých epizod - mám radši dlouhý a zajímavý příběh než hromadu nezávislých epizodek které dohromady nikam nevedou. Naštěstí celkový dojem z tohoto výrazně zvedá film Serenity, který je ještě mnohem lepší než Firefly. Možná je až moc akční, ale i tak patří k těm nejlepším sf co jsem posledí dobou viděl (přicházíš o hodně Sarumane
)
(nevydržel jsem se na to dívat tak dlouho jako Saruman - začal jsem včera odpoledne
Zpočátku mě "trochu" překvapil fakt že občas je to víc western než sci-fi, ale zvyknul jsem si a docela mě pak ty westernové epizody bavily (i když ne tak jako ty klasické). Skvělé na tom je že seriál je postavený hlavně na postavách a dialozích, takže ani nevadí že měl opravdu minimální rozpočet a že je to na něm vidět (kameramana bych občas nejradši zastřelil a při tvorbě rekvizit se taky těžce improvizovalo - počítačová klávesnice použitá jako ovládání dveří mě fakt pobavila
Jediné co mi na seriálu opravdu vadilo byla malá příběhová provázanost jednotlivých epizod - mám radši dlouhý a zajímavý příběh než hromadu nezávislých epizodek které dohromady nikam nevedou. Naštěstí celkový dojem z tohoto výrazně zvedá film Serenity, který je ještě mnohem lepší než Firefly. Možná je až moc akční, ale i tak patří k těm nejlepším sf co jsem posledí dobou viděl (přicházíš o hodně Sarumane
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
AlieN: Ono je pravděpodobný, že kdyby Firefly fungovala dýl, nějaká ta dějová provázanost by vybublala na povrch. Zaděláno na to bylo už od pilotního dílu...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
AlieN: Co máš proti klávesnici?
Osobně mě vždycky nejvíc pobavila taková ta rychlá řešení - viz konec pilotu, kdy Mal vběhne na palubu a jen tak cestou na schody se postará o federála. Nebo Train job - a vracení peněz žoldákům - tj. že tam nejsou ty politicky korektní blbosti a hrdinové (no Whedon, no)
Osobně mě vždycky nejvíc pobavila taková ta rychlá řešení - viz konec pilotu, kdy Mal vběhne na palubu a jen tak cestou na schody se postará o federála. Nebo Train job - a vracení peněz žoldákům - tj. že tam nejsou ty politicky korektní blbosti a hrdinové (no Whedon, no)
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 5.11.2006 19:55, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
hmm, k čemu ja na ovládání dveří tlačítko windowssevencreature píše:AlieN: Co máš proti klávesnici?![]()
jj tohle je supersevencreature píše:Osobně mě vždycky nejvíc pobavila taková ta rychlá řešení - viz konec pilotu, kdy Mal vběhne na palubu a jen tak cestou na schody se postará o federála. Nebo Train job - a vracení peněz žoldákům - tj. že tam nejsou ty politicky korektní blbosti a hrdinové (no Whedon, no)
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
AlieN: Tím jsem myslel, že je to používání starých součástek - však na okrajových planetách jsi rád, že jsi rád a holografická klávesnice by byla zbytečný přepych... Spokojíš se s hliníkovou lžící na polévku a starou dobrou Billovou klávesnicí 
Btw jaký to byl díl?

Btw jaký to byl díl?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Podíval jsem se na první díl seriálu Black Books (na doporučení kámoše) a celý jsem ho prochechtal. Anglické sitcomy RULEZ
Doufám že další díly na tom budou kvalitativně minimálně na stejné úrovni...
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Leaping over the gully
Červeného Trpaslíka taky částečně opakovala, i když dost dlouho se bránila, že to nemá v úmyslu. Osobně spíše vidím šanci v nějakém nadšenci, který celý seriál poctivě nahrál a přepálí mi ho.MCZ píše:Zakat: je to fakt povedený sitcom, momentálně ale na ČT pomalu finišuje, přičemž nepředpokládám, že má více řad anebo že by jej ČT někdy opakovala. I když možné je samozřejmě cokoli.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jj, právě ČT vysílá 3 řadu -celkově 15. díl z 18. Škoda, že ty nejlepší britské sitcomy mají tak málo dílů...MCZ píše:Zakat: je to fakt povedený sitcom, momentálně ale na ČT pomalu finišuje, přičemž nepředpokládám, že má více řad anebo že by jej ČT někdy opakovala. I když možné je samozřejmě cokoli.
btw mám Black Books v AJ s CZ titulkama (což je dobře) - na ČT je dabovaný???
Vanda: Já jsem nadšenec a Red Dwarfa mám na 4 cd v "zajímavé" kvalitě. To znamená, že je sice obraz takový zašedlý a trochu nekvalitní, ale na druhou stranu to nevypadá tak uměle jak v TV
The moon blinds my eye with opal cataracts
Leaping over the gully
Leaping over the gully
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Na ČT je naštěstí taky s titulkama...Zakat píše:btw mám Black Books v AJ s CZ titulkama (což je dobře) - na ČT je dabovaný???
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--