Seriály

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Adieu píše:Dívá se tu někdo na Deadwood? :-P
Já dneska viděla jeden díl, docela se mi to líbilo, tedy alespoň Calamity Jane nebyla žádná krasavice navlečená do mužských šatů, ale spíš ta mužatka, jak uvádějí některé historické prameny. ;-)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Právě jsem se dodíval na seriál Firefly který jste tu nedávno tak vynášeli do nebes............ a musím říct že toho rozhodně nejituju :-)
(nevydržel jsem se na to dívat tak dlouho jako Saruman - začal jsem včera odpoledne :lol: )
Zpočátku mě "trochu" překvapil fakt že občas je to víc western než sci-fi, ale zvyknul jsem si a docela mě pak ty westernové epizody bavily (i když ne tak jako ty klasické). Skvělé na tom je že seriál je postavený hlavně na postavách a dialozích, takže ani nevadí že měl opravdu minimální rozpočet a že je to na něm vidět (kameramana bych občas nejradši zastřelil a při tvorbě rekvizit se taky těžce improvizovalo - počítačová klávesnice použitá jako ovládání dveří mě fakt pobavila :lol:)
Jediné co mi na seriálu opravdu vadilo byla malá příběhová provázanost jednotlivých epizod - mám radši dlouhý a zajímavý příběh než hromadu nezávislých epizodek které dohromady nikam nevedou. Naštěstí celkový dojem z tohoto výrazně zvedá film Serenity, který je ještě mnohem lepší než Firefly. Možná je až moc akční, ale i tak patří k těm nejlepším sf co jsem posledí dobou viděl (přicházíš o hodně Sarumane :lol:)
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

AlieN: Ono je pravděpodobný, že kdyby Firefly fungovala dýl, nějaká ta dějová provázanost by vybublala na povrch. Zaděláno na to bylo už od pilotního dílu...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Cesare: Jo to mě právě štve nejvíc - autoři nejdřív načrtnou hodně zajímavý příběh, a pak se na něj až na pár epizod vykašlou :-?
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

AlieN: Co máš proti klávesnici? :roll:

Osobně mě vždycky nejvíc pobavila taková ta rychlá řešení - viz konec pilotu, kdy Mal vběhne na palubu a jen tak cestou na schody se postará o federála. Nebo Train job - a vracení peněz žoldákům - tj. že tam nejsou ty politicky korektní blbosti a hrdinové (no Whedon, no) :lol:
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 5.11.2006 19:55, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

sevencreature píše:AlieN: Co máš proti klávesnici? :roll:
hmm, k čemu ja na ovládání dveří tlačítko windows :think: :lol:
sevencreature píše:Osobně mě vždycky nejvíc pobavila taková ta rychlá řešení - viz konec pilotu, kdy Mal vběhne na palubu a jen tak cestou na schody se postará o federála. Nebo Train job - a vracení peněz žoldákům - tj. že tam nejsou ty politicky korektní blbosti a hrdinové (no Whedon, no) :lol:
jj tohle je super :-P
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

AlieN: Tím jsem myslel, že je to používání starých součástek - však na okrajových planetách jsi rád, že jsi rád a holografická klávesnice by byla zbytečný přepych... Spokojíš se s hliníkovou lžící na polévku a starou dobrou Billovou klávesnicí :mrgreen:

Btw jaký to byl díl? :lol: :-P
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

7c: používání starých dílů by možná šlo, jenže v té době by se o Billovu klávesnici praly všechny muzea na světě (zvlášť při jejich životnosti :lol:)

Nejlíp je myslím vidět v posledním díle.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Heh, tak mrkněte na tohle:

Obrázek

Hvězdná Brána, 1.řada natočená cca 1997. Jsme tu ještě pořád ČSR a mimoto prej Goauldi likvidujou v Evropě strategické cíle. Takže nám právě zničili strategickou Šumavu :lol: :lol:
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Arian: Slota by sa potešil, vidím, že infiltrovali Budapešť... :lol:
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Podíval jsem se na první díl seriálu Black Books (na doporučení kámoše) a celý jsem ho prochechtal. Anglické sitcomy RULEZ :lol: Doufám že další díly na tom budou kvalitativně minimálně na stejné úrovni...
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Zakat: je to fakt povedený sitcom, momentálně ale na ČT pomalu finišuje, přičemž nepředpokládám, že má více řad anebo že by jej ČT někdy opakovala. I když možné je samozřejmě cokoli ;-).
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

MCZ píše:Zakat: je to fakt povedený sitcom, momentálně ale na ČT pomalu finišuje, přičemž nepředpokládám, že má více řad anebo že by jej ČT někdy opakovala. I když možné je samozřejmě cokoli ;-).
Červeného Trpaslíka taky částečně opakovala, i když dost dlouho se bránila, že to nemá v úmyslu. Osobně spíše vidím šanci v nějakém nadšenci, který celý seriál poctivě nahrál a přepálí mi ho. ;-)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

MCZ píše:Zakat: je to fakt povedený sitcom, momentálně ale na ČT pomalu finišuje, přičemž nepředpokládám, že má více řad anebo že by jej ČT někdy opakovala. I když možné je samozřejmě cokoli ;-).
Jj, právě ČT vysílá 3 řadu -celkově 15. díl z 18. Škoda, že ty nejlepší britské sitcomy mají tak málo dílů...
btw mám Black Books v AJ s CZ titulkama (což je dobře) - na ČT je dabovaný???

Vanda: Já jsem nadšenec a Red Dwarfa mám na 4 cd v "zajímavé" kvalitě. To znamená, že je sice obraz takový zašedlý a trochu nekvalitní, ale na druhou stranu to nevypadá tak uměle jak v TV :-P
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Zakat píše:btw mám Black Books v AJ s CZ titulkama (což je dobře) - na ČT je dabovaný???
Na ČT je naštěstí taky s titulkama...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“