Vlastnosti
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vlastnosti
Tarreb: Což ti chválím, ten prsten tam opravdu neměl být. Já mám teda výhrady k více předmětům, ale tenhle je taková jejich vlajková loď 

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
- Field Mouse
- Sigilan
Pokud na začátku přes SK nacheatuju jen staty na 90, případně ještě zlaté kalhoty, pak je postava úplně v pohodě. Jen to chce se udržet a nenahazovat staty příliš vysoké, ani nepřidávat další předměty atd..
Co se týče inteligence a moudrosti, ovlivňují mnohem víc dialogů, někde jsem to tu už psal, ale nevím kde :) Ale jsou to samozřejmě nepodstatnosti. Nejpodstatnější je asi bonus k vědění, který docela potěší ty postavy, které dostávají tři vědění za level. Osobně dávám raději moudrost a inteligenti okolo 12 i pro bojovou postavu, charisma mi stačí na 10 - docela chytrý charakter a žádný šereda, ale ani manekýn. Bonus k obchodování je fajn, ale v konečném důsledku mnoho neřeší, peněz je ve hře dost.
Co se týče inteligence a moudrosti, ovlivňují mnohem víc dialogů, někde jsem to tu už psal, ale nevím kde :) Ale jsou to samozřejmě nepodstatnosti. Nejpodstatnější je asi bonus k vědění, který docela potěší ty postavy, které dostávají tři vědění za level. Osobně dávám raději moudrost a inteligenti okolo 12 i pro bojovou postavu, charisma mi stačí na 10 - docela chytrý charakter a žádný šereda, ale ani manekýn. Bonus k obchodování je fajn, ale v konečném důsledku mnoho neřeší, peněz je ve hře dost.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
tak SK je vec nazoru,ja bych tu hru nehral...ale to je tvuj pocit a tvoje vule ze to tak hrajes...:)
to tam rovnou mohli dat min hody 90 ne?..
to tam rovnou mohli dat min hody 90 ne?..

- Field Mouse
- Sigilan
Ano mohli a bral bych to :D Počítám s tím, že těch 90 je za BG1 + knížky, což jsou vlastně dost nic moc staty.
Hraju to proto, protože si to naedituju rychle, pohodlně a tak, že ta postava nijak nevybočuje s běžné postavy s 90 staty nahozenými normálně. Přijde mi to pohodlnější než zvolit povolání, házet hodinu staty, pak to povolání rozehrát a po deseti minutách přijít na to, že mi tohle povolání zrovna nesedí do nálady :)
Hraju to proto, protože si to naedituju rychle, pohodlně a tak, že ta postava nijak nevybočuje s běžné postavy s 90 staty nahozenými normálně. Přijde mi to pohodlnější než zvolit povolání, házet hodinu staty, pak to povolání rozehrát a po deseti minutách přijít na to, že mi tohle povolání zrovna nesedí do nálady :)
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
- PostTrauma
- Sigilan
Prsten ovlivnění člověka nepoužívám, protože akorát zasírá (omlouvám se, ale je to tak) slot na prsten. A myslím si, že oproti předmětům jako Opasek síly *** obra, Crom Faeyr nebo vylepšený Angurvadal je tenhle prsten ještě hadr. Vlastně nedokážu přijít na slova, kterými bych dostatečně vyjádřil, o kolik slabší ten prsten vůči těm předmětům je : ) Je to zhruba v poměru, ve kterém je síla užitečnější než charisma, plus něco navíc.
FieldMouse: Takže pro mága, zloděje a barda, ti mají +3 lore/level. Ohledně vlivu statů na rozhovory můžeme pouze smutně vzhlížet k Falloutům a PS:T : ) 90 statů je fajn, ale záleží na povolání - bojovníkovi stačí bohatě cca 60, paladin by potřeboval aspoň 93. A pro ten případ, který popisuješ (hodinu házíš a po 10 min tě přestane bavit), si cheatnu staty, které jsem naházel předtím, a netíží mě svědomí : ) Na druhou stranu si zase importuju knížky, takže můj půlorčí bojovník měl staty 20/19/20/9/9/19
FieldMouse: Takže pro mága, zloděje a barda, ti mají +3 lore/level. Ohledně vlivu statů na rozhovory můžeme pouze smutně vzhlížet k Falloutům a PS:T : ) 90 statů je fajn, ale záleží na povolání - bojovníkovi stačí bohatě cca 60, paladin by potřeboval aspoň 93. A pro ten případ, který popisuješ (hodinu házíš a po 10 min tě přestane bavit), si cheatnu staty, které jsem naházel předtím, a netíží mě svědomí : ) Na druhou stranu si zase importuju knížky, takže můj půlorčí bojovník měl staty 20/19/20/9/9/19
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
PST: vim ze to jsi to tak nemyslel..ale prece jen 60 je trosku malo..a pokud chces mit neco ze hry jako je BG tak myslim ze vzdy se pro kazdeho hodi nejaky ten stat navic
aLe teda fuj , kdybych ja mel dohrat hru byt jen poznamenanou otevrenim charu v SK tak me hrabne

aLe teda fuj , kdybych ja mel dohrat hru byt jen poznamenanou otevrenim charu v SK tak me hrabne

- PostTrauma
- Sigilan
Welwet: Tak bojovníkovi 63 bohatě stačí - 18+18+18+3+3+3. Ale jelikož většinou naházíš aspoň 75, tak se dostaneš na 18/18/18/7/7/7. A nepoužívám SK, nýbrž CLUAConsole na ty knížky : )
- Field Mouse
- Sigilan
Mimochodem už jste někdy hráli za postavu, která měla méně než 15 obratnosti? Jak tak přemýšlím tak já asi ne a najednou mi je to hrozně trapný 

PST : tak to ti nechcu bejt sprostej..
no ale zeptej se sam,je lepsi mit vice bodu nebo to hat naprosto dementne ?? to je fakt humac to co jsi napsal..

FM: no ne..ani tak trapne me to neprinde..nepride ti vis trapne mit 60 staty ??
no ale zeptej se sam,je lepsi mit vice bodu nebo to hat naprosto dementne ?? to je fakt humac to co jsi napsal..

FM: no ne..ani tak trapne me to neprinde..nepride ti vis trapne mit 60 staty ??

- PostTrauma
- Sigilan
Wlewet: Co je trapné na nízkých statech, když je postava nepotřebuje? Dá se brát, že 18/18/18/3/3/3 není zrovna roleplaying, ale BG ho stejně moc nepodporuje, takže je to jedno. Někdo holt má lepší genetický materiál, a tak má vyšší staty, a někdo je syn dvou sourozenců, tak má nižší staty : )
FieldMouse: Nehrál jsem ani za postavu s Dex nižší než 18 (v BG) : ) Pro mě jsou první tři osmnáctky základ, od kterého se všechno odvíjí : ) Ale rukavice obratnosti by mohly problém řešit (kdyby to bylo třeba).
FieldMouse: Nehrál jsem ani za postavu s Dex nižší než 18 (v BG) : ) Pro mě jsou první tři osmnáctky základ, od kterého se všechno odvíjí : ) Ale rukavice obratnosti by mohly problém řešit (kdyby to bylo třeba).
Ja nevim ,vse ne jen roleplayng..hold to ja treba bych mel pocit kterej by me blokoval hrat za takovou postavuPostTrauma píše:Wlewet: Co je trapné na nízkých statech, když je postava nepotřebuje? Dá se brát, že 18/18/18/3/3/3 není zrovna roleplaying, ale BG ho stejně moc nepodporuje, takže je to jedno. Někdo holt má lepší genetický materiál, a tak má vyšší staty, a někdo je syn dvou sourozenců, tak má nižší staty : )
a oduvodneni ze jses ditetem incestu neni zrovna moc dobre,uz jen protoze tvuj otec je buh a nikde neni zminka o tom ze by mel sestru...
a take protoze jsi charname a neni zminka ani o tom ze zrovna ty tri staty budou extra..
podle me RP je vse co v BG delas , neni to tak dokonale ale porad si tak muzes hrat

ja beru tak ze 7-8 int ma napr. prumerny clovek , obycejny obchodnik ma treba 9-11 int...nejakej vysoce postavenej obchodnik co ma velkej kram uz muze mit i 15 bodu int
nebo kluk co se rad rve v hospode , ma silu treba 15 a odolnost 13-14..takze oduvodneni ze mas trochu velke staty se u me najde a nejsi v tom svete sam kdo ma takove staty
jinak ja taky nemel dex pod 18
- PostTrauma
- Sigilan
Welwet: No, to jsi popsal PnP DnD : ) Ale vzhledem k pravidlům a prostředí BG jsou staty na 18 naprosto běžné a hra po nich doslova volá. Jelikož v BG není DM, který by hru přizpůsobil pro bojovníka se silou a odolností 9, tak je to vyřešeno tím, že si ubereš z nepotřebných statů a přidáš na ty potřebné.
S tím incestním dítětem to byl jen příklad, třeba mohla být jeho maminka hrozně hloupá a ošklivá (což může být důvod, proč byla kněžkou Bhaala).
S tím incestním dítětem to byl jen příklad, třeba mohla být jeho maminka hrozně hloupá a ošklivá (což může být důvod, proč byla kněžkou Bhaala).
- PostTrauma
- Sigilan
Carlos: Vysoké charisma, síla a moudrost, zlý klerik? : )
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Přesně 

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"