Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Grammostola Rosea, tes sa !!42

tak a je to tu... budem mat pavucika :)
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

xRage: Fuj ty si nechutný brrrrrr :evil: pavouci jsou zlo!!!

Ale to není to co jsem chtěl říct...

Ten můj malej chlupatej kretén se rozhodl že umře. Nežere, nepije a nevyvíjí žádnou aktivitu. Tím jasně popírá předsudek, že zvíře nemůže spáchat sebevraždu. Předejdu hloupým otázkám - ano má dost vody i dost žrádla, seno a i oblíbeného jablíčka jsem mu kousek dal a nic...

Je tenhle naprosto debilní vzorec chování u morčat a jim podobných hlodavců (např králíků) normální? Myšleno ve smyslu jestli to dělávají a jestli je jim z tady tohoto letargického stavu pomoci?

Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Nebo je tu někdo veterinář? Pomóóóc...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

ja sa do cicavcov nevyznam ale hmyz potrebuje mat aj urcitu vlkost a teplotu... takisto porostredie, ktore neoibsahuje ziadne plesne, huby a mikroby... je mozne ze tvoje morca dostalo aj nejaku chorobu :-?
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

KEBULE: Jestli mu je 10 let, tak to bude věkem. Já taky s morčaty nemám zkušenosti, mí příbuzní měli morče jménem Zrzka a dokonce ho pásli na zahradě. Jinak jsem zatím o podobném případu sebevraždy neslyšela, obvykle bývá zjištěna nějaká příčina. Co třeba pohyb? Ten mu nechybí? Někdy je prý apatický, když nemá možnost se proběhnout z klícky ven...
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Starý není. Morče nám vydrželo i přes pět let. Tímhle to nebude.

On ten bacil je asi nejpravděpodobnější... Akorát u takhle hloupě malého zvířátka se nic nedá pořádně vyšetřit a taky se tím v podstatě ani nikdo neobtěžuje při pořizovací ceně nového.

Jinak lehce ožil, ale stejně nevypadá dobře...

Děkuji všem zúčastněným za rady...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Nedá vyšetřit? Byl jsi s tím ubohým zvířetem vůbec někdy u veterináře? I malá zvířata se léčí, vyšetřují a dokonce i operují.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

KEBULE: zkus mu pořídit partnerku/partnera:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Osmáci jsou menší než morče a u veterinářky nebyl problém (prý k nim chodí i s křečky), tak bych asi milé zvíře popadla a nechala ho vyšetřit (normálně jako každého člena) ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Vážení sigilané - představte si že o těchto možnostech víme. S naším morčecím klukem co se jmenuje Žofka jsem byl u vetrináře dvakrát. V pondělí i s naší máminou a dnes sám. Veterinář neví co s ním a dnes si ho tam nechal, že ho uspí a důkladně prohlédnou. Zítra padne rozhodnutí.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Neferit Sr. píše:Vážení sigilané - představte si že o těchto možnostech víme. S naším morčecím klukem co se jmenuje Žofka jsem byl u vetrináře dvakrát. V pondělí i s naší máminou a dnes sám. Veterinář neví co s ním a dnes si ho tam nechal, že ho uspí a důkladně prohlédnou. Zítra padne rozhodnutí.
Že by mohli mít zvířata podzimní depku? Ten náš pes je nyní taky nějak liný, dokonce ani žádného člena rodiny netáhne na procházku....maximálně tak k ledničce. :think:
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Vanda píše:Že by mohli mít zvířata podzimní depku? Ten náš pes je nyní taky nějak liný, dokonce ani žádného člena rodiny netáhne na procházku....maximálně tak k ledničce. :think:
Nevím, jestli je to podzimní depka, ale náš drahý polorody sibiřský husky od prvních mrazů odmítá opustit topení...
KEBULE
Sigilan

Příspěvek od KEBULE »

Sadako píše:Nedá vyšetřit? Byl jsi s tím ubohým zvířetem vůbec někdy u veterináře? I malá zvířata se léčí, vyšetřují a dokonce i operují.
Já jsem to špatně naformuloval - u takhle hloupě malého zvířátka se špatně něco vyšetřuje....

Vallun: Nápad je to dobrý, ale co pak s drobotinou? Jejich rozplemeňovací potenciál je obrovský... :lol:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

KEBULE píše:Vallun: Nápad je to dobrý, ale co pak s drobotinou? Jejich rozplemeňovací potenciál je obrovský... :lol:
No, máš dvě možnosti řešení:)
Jedna má bývalá spolužačka to vyřešila tak, že si pořídila hada...
A nebo mu pořídit kamaráda stejného pohlaví, sice potěší méně, ale aspoň bude společnost.
A nebo objetovat pár korun a nechat jednoho z nich kastrovat...což je ale navíc i docela riziko:(
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Vallun .-ani jedna tato možnost nepřipadá v úvahu:

Primo: Někoho kastrovat považuji za zvěrstvo. Necítím potřebu mít doma morčecího Farinelliho

Secundo: Hada ani za nic. Nevadí mi, ale mít ho doma je kravina.Hadi jsou sice mimořádná stvoření ale od té doby co mě kousla užovka je nemusím vidět.

Tertio: I jedno mořče udělá slušný bordel. A dvě?
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vallun píše:Jedna má bývalá spolužačka to vyřešila tak, že si pořídila hada...
To je ale hodně drastické řešení. :shock:
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“