Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

CrowX: Já jsem ten problém asi špatně popsal - měl jsem na mysli způsob, jak se zbavit toho roje, když už ho na tebe někdo zakouzlil a už se tě drží :-)

No, ehm, k Faldorn jsem se ještě nedostal (blbé questy, které se aktivují uprostřed mapy a člověk musí odejít z lokace). Je to nějaký problém? Nemám v družině místo - dokáže to Cernd vyřešit sám, nebo mu budu muset nějak pomoct?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Za Faldorn je 50 000 exp. A myslím že celkem zaslouženě... A to byla ještě hrozně oslabena proti původní verze. V té se dala porazit jen tak, že jsem Jaheiře dal na ten souboj vybavení (ale i AC okolo -16 a více nestačilo) a stejně jsem musel vypít hrozně léčivých lektvarů. Nebo Cerndem s tou částí EOU, co upravuje jeho proměny. Ale s touto komponentů byl silnější v boji než Sarevok a regenoval rychlostí Většího vlkodlaka (tedy během několika sekund byl zcela zdravý).
Naposledy upravil(a) Velehal dne 6.2.2006 12:53, celkem upraveno 1 x.
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

Velehal píše:Za Faldorn je 50 000 exp. A myslím že celkem zaslouženě... A to byla ještě hrozně oslabena proti původní verze. V té se dala porazit jen tak, že jsem Jaheiře dal na ten souboj vybavení (ale i AC okolo -16 a více nestačio) a stejně jsem musel vypít hrozně léčivých lektvarů. Nebo Cerndem s tou částí EOU, co upravuje jeho proměny. Ale s touto komponentů byl silnější v boji než Sarevok a regenoval rychlostí Většího vlkodlaka (tedy během několika sekund byl zcela zdravý).
Já jsem hrál bez Jaheiry i Cernda, klidně bych se na quest i vykašlal, ale pořád mě přepadávali Stínoví Druidi... celkem tuhá partička. Takže jsem si vždy chtě nechtě vzpomněl, že to musím udělat. Přibral jsem Cernda, ale Faldorn prostě nešla zabít (jakkoli). Nakonec jsem použil "cheat" a Dimensional Door u Solaufeina... nejsem na to hrdý. Ale vytuhlá partička se objevuje stále. Divný. Naštěstí už mi teď nedělá takové problémy jako předtím, takže mi to tolik nevadí...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Tak s Faldorn to teda opravdu přehnali. Jaheira se na svém levelu 11/13 moc nechytá.

Ještě štěstí, že Cernd ji zvládne (když ho nepřiberete do party) - ale nejsou za to žádné expy. Hehe, zhruba po prvních dvou kolech začne žádat o léčení a v tom pokračuje až do konce - naštěstí se na něj pořád sesílá Greater Restoration, takže ten boj přežije celkem v pohodě (i když tolikrát jsem GR neviděl sesílat za celé ty roky, co hraju BG II :lol: )
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Jaheira jí s Refinements zvládne pomocí HLA Elemental Transformation (je to myslím i normální HLA).
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

faldorn sem s cerndem daval horko-tezko. jaheira celkem vpohode. sesles hmyz, pak vyvolas elementala nebo neco a premena v medveda, a pak uz Faldorn dojebes. nevim jak v tactics, ale na insane to docela slo.
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

http://www.immortalfighters.net
Draci doupe ponetu
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Killdozer: :lol: Zkus si dát Faldorn v Tactics.

Velehal: No asi to nebudu ani zkoušet. Nějak si nedokážu představit, jak bych dokázal Faldorn porazit s Jaheirou na výše uvedených levelech a ještě k tomu bez vybavení (no i se vším vybavením by to asi nešlo).

Zajímalo by mě, jestli ji sám autor dokáže porazit (férově). S Jaheirou nebo Cerndem (bez Shapeshifter "Godlike" cheatovací komponenty EoU). a do 14 levelu (blbý druidi a jejich 1500 000 expů :-x ).
@Eric: tried that before, but she only seems to want to fight me. I have had Cernd go up and challenge her, but I end up in the ring with her.

@Thyorna: the bears kill off her summons no problem, but she can only be hit by +3 weapons or better so the bears do no damage. Plus, Faldorn had STR25 and 4 attacks so she absolutely rips through them. Fire elementals do no damage to her and neither do spirit animals.

The closest I got to hurting her was in one-on-one combat and I needed a 20 to actually hit her only to find it was weapon ineffective. Then she just hit me once and I was chunks.

I have tried using Harm and other such spells, but I can't hit her for these to take effect.

I have to let her summon her Dread Wolves first so I can cast Insect Plagues. If I summon a creature first, then she will have cast Creeping Doom before I could cast Insect Plague. Again, it is all over then.

I do believe she is designed to only be beaten by the re-balance shapeshifter kit. It at least look like that anyway.
No očividně to vypadá, po pročtení toho fóra, že jednoduchý způsob jak ji zabít je použít "upravené" (ehm - Ease of Use cheat component) Conjure Animals kouzlo - které vyvolá dva medvědy, kteří mají parametry Greater Wolfwere :-D

Každopádně s Jaheirou 11/13 asi opravdu nemám sebemenší šanci :-?

Faldorn je zatím nejdebilnější komponenta Tactics na kterou jsem narazil - po pravdě nebyla zas tak lehká i v normální hře (alespoň před Spellhold) - přitom ten upravený Groove je super :-?
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

V normální hře byla i Faldorn "normální", ale v Tacticsu jsem jak jsem již napsal musel použít dva cheaty, nejdřív ten s předáváním předmětů (nefungoval) a nakonec Sola, ale nedovedu si představit jak jí udolat bez druida ve skupině... Dávala rány klidně za 60, dostal jsem snad i za 80... to je pak i SS a regenereace Greater Wolverine k ničemu.
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

Říkám, dal jsem jí na nevím co (buď core rules nebo insane) s Jaheiru když měla první HLA (byla na 14. úrovni s druidem), to jest transformace do elementála. Kvůli Faldorn jsem musel obětovat jednu HLA. +Cheat že jsem na ní seslal před bojem Improved Haste a Regeneraci. To zcela stačilo. 3x kouzla 5. úrovně (SS), 1x kouzlo 7. úrovně (Creeping Doom) a papá.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Velehal: A co přesně dělá Elemental Transformation?
Velehal
Sigilan

Příspěvek od Velehal »

No co by. Jaheira se změnila do ohnivého elementála a zbila jí.
Ale to platilo jen na tu slabší Faldorn (v předchozích verzí Taticu byla neporazitelná, dal jsem jí jen na easy s tím, že jsem Jaheiře hodil všechny možné a nomožné předměty a seslal na ní snad všechna dostupná kouzla, ale i tak to bylo dost o držku).
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Jj. Faldorn je neporaziteľná, resp. ja mám multiple stronghold (neviem ako sa presne volá ten komponent) - a s F/M sa to fakt nedá bez toho, že by som mu neprehádzal predmety.
Inak celkom ľutujem, že som si nedal aj improved battles - lord Roenall z de´Arnise keep je/bol úbohý - ako vidíte na screene v Galérii tak boj skončil tým, že som mu dal critical backstab - to už by som bol radšej keby bol nesmrteľný, dokým by som nevybil tú jeho družinku. :roll:
There is a limit to stupidity.
182
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

CrowX: Faldorn by chtěla nějak změnit. Navíc je to dost specifická challenge - řekl bych, že za druida moc lidí nehraje, a Cernd a Jaheira se na nižších levelech (do 14 nebo :shock: 15 :shock: ) nechytají... Kuroisan byl alespoň zábavnej (nakonec :-) ).
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Hehe, na Kuroisanovi je zábavný najmä ten zvukový kit, keď mu dojdú zvitky s PfMW, resp. keď mu vyprší ich efekt. :lol:
Hm, Faldorn - nejako som nepochopil, prečo je zo začiatku nezraniteľná - až keď som zabil tie zvieratá čo mala okolo seba tak sa prestala regenerovať - omnoho lepšie by bolo, keby šlo o boj kúzliacich postáv, takto sa to zvrhlo na blbý melee fight. :roll: :-(
182
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Mod, ktorý neodporúčam inštalovať je Improved Asylum - ono tá partička, ktorú tam pridáva je neuveriteľne zabugovaná, nacheatovaná a predsa by sa dala v pohode dať, ale ak zabijete hocikoho skôr ako ich hlavného mága tak zabije celú partu proste iba nejakým kúzlom zo scriptu - totálna blbosť - ostatných 3 by som dal v pohode, ale ten mág je totálna blbosť - skúsim si hodiť 2 zvitky spellstriku, možno to pomôže - aj keď proti kombu SI: abjuration, alternation to moc ružovo nevypadá. :evil:
Najhoršie je, že keď hodí svoje 3 alebo 4 timestopy za sebou tak ma zničí ten fighter s imunitou na timetstop - ešte pochopím 1-2 timestopy, ale 4? :roll: A to si môže hodiť hocikedy - proste debilné scripty, alebo nekonečný počet namemorovaných kúziel - trápne. 8-)
182
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“