Volná diskuze - archív č. 1
- Tafif
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Nefer: Nás taky varovali. A nebylo to od věci.
Jenže manželství ti dává jisté záruky. Váže k sobě lidi. Může existovat nemanželský vztah na celý život? Chovat se k sobě jako manželé a přitom jimi nebýt? Je to zbytečně složité, takže na manželství stejně dojde a je lépe, pokud se to stane ještě před narozením dítěte.
Jenže manželství ti dává jisté záruky. Váže k sobě lidi. Může existovat nemanželský vztah na celý život? Chovat se k sobě jako manželé a přitom jimi nebýt? Je to zbytečně složité, takže na manželství stejně dojde a je lépe, pokud se to stane ještě před narozením dítěte.
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
- Firkraag
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tafif: Ale my se tady nedohadujeme jak to je.. My tu resime jak by to bylo nejlepsi.. Pozde na to neni nikdy.. Vyndat se da kdykoli. Ale co si tu popisoval ty je uz z moralniho hlediska hnus. Protoze jak si napsal uz se podoba cloveku. A to manzelstvi: Dneska uz se lidi berou jen kuli papirum. Kdyz nejsou nejak cirkevne zalozeny. Jinak je manzelstvi zbytecnost.
Když jsem byl malý, byl jsem namyšlený…. ale teď už nemám chybu.
- Tafif
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Teď se manželství neuzavírají většinou z finančních důvodů. Svobodná matka má totiž na měsíc o dva tisíce víc, než vdaná matka.
Firkraag: Nějak jsem nepochopil, co jsi tím chtěl říct.
Firkraag: Nějak jsem nepochopil, co jsi tím chtěl říct.
Naposledy upravil(a) Tafif dne 13.3.2006 17:08, celkem upraveno 1 x.
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se ale hodlá rušit, takže vdané si budou rovny s těmi, co žijí "na psí knížku" -> což je podle mě jedině dobře.Tafif píše:Teď se manželství neuzavírají většinou z finančních důvodů. Svobodná matka má totiž na měsíc o dva tisíce víc, než vdaná matka.
Jinak k zárukám - o tom bych se pohádala. Jaké jsou to záruky, když 7 z 10 manželství končí rozvodem?
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

- Firkraag
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Coze? Zaruky? Ceho prosim te? Nemanzelsky a manzelsky vztah je uplne to same! Myslis ze kdyz se maj dva lidi radi ze se k sobe v manzelstvi chovaj jinak? Na to ti muzu rict jen:Tafif píše:Nefer: Nás taky varovali. A nebylo to od věci.

- Tafif
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Nefer: Pokud se manželé rozvádějí, tak by se rozešli i pokud by manželé nebyli. Takže by se nejednalo o trvalý vztah.
Firkraag: Nejde o to, jak se k sobě chovají. Prostě je jen těžší se rozejít. I když se manželé nemají příliš v lásce, ale mají rádi dítě, je lepší, pokud jsou spolu. A manželství jistým způsobem ztěžuje rozchod. Třebas majetkově.
Firkraag: Nejde o to, jak se k sobě chovají. Prostě je jen těžší se rozejít. I když se manželé nemají příliš v lásce, ale mají rádi dítě, je lepší, pokud jsou spolu. A manželství jistým způsobem ztěžuje rozchod. Třebas majetkově.
- Firkraag
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
To je dalsi dukaz ze manzelstvi je zbytecnost.. Akorad pridelava starosti kdyz na to prijde.. A kdo se chce rozejit tak se rozdelovanim majetku myslim moc nezaobyra. To je jedno. Nebudem to resit. Kdyz to vidis takle tak ti rozmlouvat nebudu. Ale myslim ze poradne nevis co ''pojem'' manzelstvi znamena.Tafif píše:A manželství jistým způsobem ztěžuje rozchod. Třebas majetkově.
- Swashbuckler
- Sigilan
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm – tak tohle je snad (s prominutím) – i když, i bez prominutí - nejpitomější argument ze všech možných.Killdozer píše:prostě mnoho lidí dnes nemá smysl pro odpovědnost. něco jiného je samozřejmě znásilnění, nebo nebezpečí narození postiženého dítěte... chápu, že chtít po devatenáctileté dívce odpovědnost místo rozkoše je předem odsouzeno k nezdaru. ale je to věc rodičů, jak vychovávají své děti.
Ty tedy vlastně chceš jednu nezodpovědnost nahradit druhou. No - výtečný systém, skutečně perfektní – nemám slov

Firkraag píše:Frosty: Myslim ze takovi detaili jsou uplne nepodstatny.

Ono totiž vypadá docela směšně, když tady potom diskutujete o právech ženy na něco, na co žádná práva nejsou . Nehledě na to, že jsou to významově zcela odlišné pojmy...
Může – bez nejmenších problémů.. A nějak mi není jasné co jsi myslel tím ‚‘‘chovat se k sobě jako manželé‘‘..?Tafif píše:Může existovat nemanželský vztah na celý život? Chovat se k sobě jako manželé a přitom jimi nebýt
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- Swashbuckler
- Sigilan