Volná diskuze - archív č. 1

A prach na ně usedá, brouci je prožírají.
Zamčeno
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Nefer: Nás taky varovali. A nebylo to od věci.
Jenže manželství ti dává jisté záruky. Váže k sobě lidi. Může existovat nemanželský vztah na celý život? Chovat se k sobě jako manželé a přitom jimi nebýt? Je to zbytečně složité, takže na manželství stejně dojde a je lépe, pokud se to stane ještě před narozením dítěte.
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Nefertit: dobře, dobře, ale pokud se už rozhodneš vychovávat dítě, tak jsi se svým partnerem ve stavu manželství velice blízkému
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Tafif: Ale my se tady nedohadujeme jak to je.. My tu resime jak by to bylo nejlepsi.. Pozde na to neni nikdy.. Vyndat se da kdykoli. Ale co si tu popisoval ty je uz z moralniho hlediska hnus. Protoze jak si napsal uz se podoba cloveku. A to manzelstvi: Dneska uz se lidi berou jen kuli papirum. Kdyz nejsou nejak cirkevne zalozeny. Jinak je manzelstvi zbytecnost.
Když jsem byl malý, byl jsem namyšlený…. ale teď už nemám chybu.
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Teď se manželství neuzavírají většinou z finančních důvodů. Svobodná matka má totiž na měsíc o dva tisíce víc, než vdaná matka.

Firkraag: Nějak jsem nepochopil, co jsi tím chtěl říct.
Naposledy upravil(a) Tafif dne 13.3.2006 17:08, celkem upraveno 1 x.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Tafif píše:Teď se manželství neuzavírají většinou z finančních důvodů. Svobodná matka má totiž na měsíc o dva tisíce víc, než vdaná matka.
Tohle se ale hodlá rušit, takže vdané si budou rovny s těmi, co žijí "na psí knížku" -> což je podle mě jedině dobře.

Jinak k zárukám - o tom bych se pohádala. Jaké jsou to záruky, když 7 z 10 manželství končí rozvodem?
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Tafif píše:Nefer: Nás taky varovali. A nebylo to od věci.
Jenže manželství ti dává jisté záruky. Váže k sobě lidi. Může existovat nemanželský vztah na celý život? Chovat se k sobě jako manželé a přitom jimi nebýt? Je to zbytečně složité, takže na manželství stejně dojde a je lépe, pokud se to stane ještě před narozením dítěte.
Coze? Zaruky? Ceho prosim te? Nemanzelsky a manzelsky vztah je uplne to same! Myslis ze kdyz se maj dva lidi radi ze se k sobe v manzelstvi chovaj jinak? Na to ti muzu rict jen: :lol:
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Nefer: Pokud se manželé rozvádějí, tak by se rozešli i pokud by manželé nebyli. Takže by se nejednalo o trvalý vztah.

Firkraag: Nejde o to, jak se k sobě chovají. Prostě je jen těžší se rozejít. I když se manželé nemají příliš v lásce, ale mají rádi dítě, je lepší, pokud jsou spolu. A manželství jistým způsobem ztěžuje rozchod. Třebas majetkově.
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Tafif píše:A manželství jistým způsobem ztěžuje rozchod. Třebas majetkově.
To je dalsi dukaz ze manzelstvi je zbytecnost.. Akorad pridelava starosti kdyz na to prijde.. A kdo se chce rozejit tak se rozdelovanim majetku myslim moc nezaobyra. To je jedno. Nebudem to resit. Kdyz to vidis takle tak ti rozmlouvat nebudu. Ale myslim ze poradne nevis co ''pojem'' manzelstvi znamena.
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Jo, to je rozumný, nebudem to rozebírat. Pro každého něco jiného, očividně ;-)
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

ale rozhodně to není zbytečnost, z tohoto výroku se mi chce blít
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Swashbuckler
Sigilan

Příspěvek od Swashbuckler »

Manželství v dnešní době už taky moc neuznávám, ale nějak malej soukromej slib věrnosti myslim neni na škodu, min. to utuží vztah. Ale tohle je podle mě aktuální tak po 3 letech intimního přátelství. :roll:
http://www.walla.com (log: Findecano / pas: Tasartir)
Inbox/Comics
Aktuality: Omrkněte to 18.
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Lerek píše:ale rozhodně to není zbytečnost, z tohoto výroku se mi chce blít
A co ti manzelstvi da?
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Ve vecech ohledne manzelstvi plne souhlasim s Firkraagem.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Killdozer píše:prostě mnoho lidí dnes nemá smysl pro odpovědnost. něco jiného je samozřejmě znásilnění, nebo nebezpečí narození postiženého dítěte... chápu, že chtít po devatenáctileté dívce odpovědnost místo rozkoše je předem odsouzeno k nezdaru. ale je to věc rodičů, jak vychovávají své děti.
Hmmm – tak tohle je snad (s prominutím) – i když, i bez prominutí - nejpitomější argument ze všech možných.
Ty tedy vlastně chceš jednu nezodpovědnost nahradit druhou. No - výtečný systém, skutečně perfektní – nemám slov :roll:
Firkraag píše:Frosty: Myslim ze takovi detaili jsou uplne nepodstatny.
Obrázek...... :eh: Tos nemyslel vážně, že ne ?!
Ono totiž vypadá docela směšně, když tady potom diskutujete o právech ženy na něco, na co žádná práva nejsou . Nehledě na to, že jsou to významově zcela odlišné pojmy...
Tafif píše:Může existovat nemanželský vztah na celý život? Chovat se k sobě jako manželé a přitom jimi nebýt
Může – bez nejmenších problémů.. A nějak mi není jasné co jsi myslel tím ‚‘‘chovat se k sobě jako manželé‘‘..?
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Swashbuckler
Sigilan

Příspěvek od Swashbuckler »

Frosty, Tafif: Řekl bych že určitě může (žít spolu bez toho aby byli manželé). Ale stejně si myslím že ženská vždycky nakonec bude chtít svatbu.
http://www.walla.com (log: Findecano / pas: Tasartir)
Inbox/Comics
Aktuality: Omrkněte to 18.
Zamčeno

Zpět na „Archivy“