Oblíbené nápoje

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Vampiria píše:Hmm, tady u nás se nepije možná tak v protialkoholní léčebně :-D
Hele, ani na to bych nesázela...
Je teda fakt, že jsem zatím v žádný nebyla...:-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Cokoli modrýho nemá právo vydávat se za absinth.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Absinth jedině zelený! Přece "la fée verte" (nebo jak se to píše..) - zelená víla!
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
vypité_oko
Sigilan

Příspěvek od vypité_oko »

no...a byl aj modrej,a byl to taky Absinth,a prej dělal haluze...proto ho ve světě zakázali,jenom u nás a samozřejmě v nizozemsku ne,teda pokud wím...šak si pamatuju,když sme měli na gymplu na výměnnej pobyt ve druháku amíka...ten z toho byl uplně v p*deli,a aj mysim pašoval dom :twisted:
Sonduji duše - diskrétně a tiše...
Pokud si člověk nepřeje nic jiného než klid a mír,touží po smrti...
Dattebayo!!!

Obrázek
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Absinth "který dělá haluze" je zelený 8-)
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Eventuelně může být čirý. Případně víc do žluta...
Modrý nikdy. Modré jsou vesměs jen takovej obarvenej líh a haluze dělaj jen proto, že maj 70% a to ne každej ustojí, zvlášť je-li toho trochu víc.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Taky Okena je modrá :twisted: ale tu by si s Absinthem spletl leda tak Petr Novotný :twisted:
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tak nevím, jestli jste divní vy, když popíšete desítky postů zbytečnými kecami o chlastu, a nebo já, když alkohol v podstatě nepiju, natož abych o něm musel mluvit :think: :lol:
vypité_oko
Sigilan

Příspěvek od vypité_oko »

Vampiria píše:Absinth "který dělá haluze" je zelený 8-)
ja uzh ho cosi vypil,a nikdy sem nehaluzil...tak newim,no
Sonduji duše - diskrétně a tiše...
Pokud si člověk nepřeje nic jiného než klid a mír,touží po smrti...
Dattebayo!!!

Obrázek
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Ajantis_CG_thief píše:Tak nevím, jestli jste divní vy, když popíšete desítky postů zbytečnými kecami o chlastu, a nebo já, když alkohol v podstatě nepiju, natož abych o něm musel mluvit :think: :lol:
Vzato poctivě a do důsledků, zbytečný je celý tohle fórum, nebo aspoň 99% keců, co se tady vedou. A divnej jseš ty... ;-)
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

vypité_oko píše:no...a byl aj modrej,a byl to taky Absinth,a prej dělal haluze...proto ho ve světě zakázali,jenom u nás a samozřejmě v nizozemsku ne,teda pokud wím...šak si pamatuju,když sme měli na gymplu na výměnnej pobyt ve druháku amíka...ten z toho byl uplně v p*deli,a aj mysim pašoval dom :twisted:
Co jsem se dozvěděl v Toxikologii, tak původní Absinth se prodával snad jen ve Francii (potom se rozšířil do světa), byl zelený a dělal se z pelyňku. Ten ovšem způsoboval vysoký obsah thujonu, vyvolávající nemoc Absinthismus (bodeť by ne, když ho na konci jeho éry vyrobily snad 40 milionů hektolitrů :twisted: ). Absinth co se dnes vyrábí už v podstatě s Absinthem nemá nic společného... což neznamená, že nemůže být dobrej :twisted:
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

Já jelikož jsem 1.neplnoletý
2.mi alkohol zatim nechutná.
Tak piju vodu a když se k tomu přidá brčko to se to potom píše.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. :-D
-------------------------------------------
Flower power
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

krokodile píše:
vypité_oko píše:no...a byl aj modrej,a byl to taky Absinth,a prej dělal haluze...proto ho ve světě zakázali,jenom u nás a samozřejmě v nizozemsku ne,teda pokud wím...šak si pamatuju,když sme měli na gymplu na výměnnej pobyt ve druháku amíka...ten z toho byl uplně v p*deli,a aj mysim pašoval dom :twisted:
Co jsem se dozvěděl v Toxikologii, tak původní Absinth se prodával snad jen ve Francii (potom se rozšířil do světa), byl zelený a dělal se z pelyňku. Ten ovšem způsoboval vysoký obsah thujonu, vyvolávající nemoc Absinthismus (bodeť by ne, když ho na konci jeho éry vyrobily snad 40 milionů hektolitrů :twisted: ). Absinth co se dnes vyrábí už v podstatě s Absinthem nemá nic společného... což neznamená, že nemůže být dobrej :twisted:
U řady značek je snaha aspoň o jakousi autenticitu, co se týče chuti, barvy a louche efektu, někdy se to daří líp, někdy hůř (já sama těžko rozpoznám, kdy je to to "líp" a kdy to "hůř", anžto zkušenost s tím 19C dryákem samozřejmě nemám).
Co se týče množství thujonu, tam už je to pochopitelně slabší. Osobně jsem tomu docela ráda, už tak si zdraví kurvím dost a dost, a mozek mi stávkuje i bez postižení absinthismem...:-)
(BTW, na titul "kolébka moderního absinthu" si myslím dělá nároky i Švýcarsko - a je fakt, že švýcarskej la bleu je celkem pojem...)
Buď jak buď, o absinthu je známo, že by měl být hořký po pelyňku, trochu aromatický a do sladka po anýzu a fenyklu a mám pocit, že správnej absinth by měl mít i takovej ten nakyslej meduňkovej "ocásek"... S tím, že chuti by měly být vyvážené a navzájem v jakési harmonii... U jižanských typů absinthu se předpokládá větší podíl těch aromatickejch, "sladkejch" chutí a tuším že i jantarovější barva...
Když vyjdu z těchhle informací, určitě označím i sebesladší a sebeslabší skoropastis za autentičtější, než na modrozeleno obarvenej 70-tiprocentní líh...;-)
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Tak Absinth jsem poprvé pil před týdnem, k tomu nějaký víno a ráno jsem se probudil bez mobilu.. :-?
Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 14.3.2006 13:07, celkem upraveno 1 x.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

KOFi píše:Tak Absinth jsem poprvý pil před týdnem, k tomu nějaký víno a ráno jsem se probudil bez mobilu.. :-?
to tak když někdo neumí chlastat a bere si na chlastačku mobil!
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“