Stránka 16 z 24

Napsal: 8.2.2006 1:05
od Cesare
Vampiria píše:Hmm, tady u nás se nepije možná tak v protialkoholní léčebně :-D
Hele, ani na to bych nesázela...
Je teda fakt, že jsem zatím v žádný nebyla...:-)

Napsal: 8.2.2006 1:37
od Cesare
Cokoli modrýho nemá právo vydávat se za absinth.

Napsal: 8.2.2006 1:42
od Sadako
Absinth jedině zelený! Přece "la fée verte" (nebo jak se to píše..) - zelená víla!

Napsal: 8.2.2006 1:49
od vypité_oko
no...a byl aj modrej,a byl to taky Absinth,a prej dělal haluze...proto ho ve světě zakázali,jenom u nás a samozřejmě v nizozemsku ne,teda pokud wím...šak si pamatuju,když sme měli na gymplu na výměnnej pobyt ve druháku amíka...ten z toho byl uplně v p*deli,a aj mysim pašoval dom :twisted:

Napsal: 8.2.2006 1:52
od Sadako
Absinth "který dělá haluze" je zelený 8-)

Napsal: 8.2.2006 2:00
od Cesare
Eventuelně může být čirý. Případně víc do žluta...
Modrý nikdy. Modré jsou vesměs jen takovej obarvenej líh a haluze dělaj jen proto, že maj 70% a to ne každej ustojí, zvlášť je-li toho trochu víc.

Napsal: 8.2.2006 2:06
od Sadako
Taky Okena je modrá :twisted: ale tu by si s Absinthem spletl leda tak Petr Novotný :twisted:

Napsal: 8.2.2006 2:22
od Ajantis
Tak nevím, jestli jste divní vy, když popíšete desítky postů zbytečnými kecami o chlastu, a nebo já, když alkohol v podstatě nepiju, natož abych o něm musel mluvit :think: :lol:

Napsal: 8.2.2006 2:57
od vypité_oko
Vampiria píše:Absinth "který dělá haluze" je zelený 8-)
ja uzh ho cosi vypil,a nikdy sem nehaluzil...tak newim,no

Napsal: 8.2.2006 3:33
od Cesare
Ajantis_CG_thief píše:Tak nevím, jestli jste divní vy, když popíšete desítky postů zbytečnými kecami o chlastu, a nebo já, když alkohol v podstatě nepiju, natož abych o něm musel mluvit :think: :lol:
Vzato poctivě a do důsledků, zbytečný je celý tohle fórum, nebo aspoň 99% keců, co se tady vedou. A divnej jseš ty... ;-)

Napsal: 8.2.2006 10:51
od krokodile
vypité_oko píše:no...a byl aj modrej,a byl to taky Absinth,a prej dělal haluze...proto ho ve světě zakázali,jenom u nás a samozřejmě v nizozemsku ne,teda pokud wím...šak si pamatuju,když sme měli na gymplu na výměnnej pobyt ve druháku amíka...ten z toho byl uplně v p*deli,a aj mysim pašoval dom :twisted:
Co jsem se dozvěděl v Toxikologii, tak původní Absinth se prodával snad jen ve Francii (potom se rozšířil do světa), byl zelený a dělal se z pelyňku. Ten ovšem způsoboval vysoký obsah thujonu, vyvolávající nemoc Absinthismus (bodeť by ne, když ho na konci jeho éry vyrobily snad 40 milionů hektolitrů :twisted: ). Absinth co se dnes vyrábí už v podstatě s Absinthem nemá nic společného... což neznamená, že nemůže být dobrej :twisted:

Napsal: 10.2.2006 14:21
od Trandul
Já jelikož jsem 1.neplnoletý
2.mi alkohol zatim nechutná.
Tak piju vodu a když se k tomu přidá brčko to se to potom píše.

Napsal: 10.2.2006 19:41
od Cesare
krokodile píše:
vypité_oko píše:no...a byl aj modrej,a byl to taky Absinth,a prej dělal haluze...proto ho ve světě zakázali,jenom u nás a samozřejmě v nizozemsku ne,teda pokud wím...šak si pamatuju,když sme měli na gymplu na výměnnej pobyt ve druháku amíka...ten z toho byl uplně v p*deli,a aj mysim pašoval dom :twisted:
Co jsem se dozvěděl v Toxikologii, tak původní Absinth se prodával snad jen ve Francii (potom se rozšířil do světa), byl zelený a dělal se z pelyňku. Ten ovšem způsoboval vysoký obsah thujonu, vyvolávající nemoc Absinthismus (bodeť by ne, když ho na konci jeho éry vyrobily snad 40 milionů hektolitrů :twisted: ). Absinth co se dnes vyrábí už v podstatě s Absinthem nemá nic společného... což neznamená, že nemůže být dobrej :twisted:
U řady značek je snaha aspoň o jakousi autenticitu, co se týče chuti, barvy a louche efektu, někdy se to daří líp, někdy hůř (já sama těžko rozpoznám, kdy je to to "líp" a kdy to "hůř", anžto zkušenost s tím 19C dryákem samozřejmě nemám).
Co se týče množství thujonu, tam už je to pochopitelně slabší. Osobně jsem tomu docela ráda, už tak si zdraví kurvím dost a dost, a mozek mi stávkuje i bez postižení absinthismem...:-)
(BTW, na titul "kolébka moderního absinthu" si myslím dělá nároky i Švýcarsko - a je fakt, že švýcarskej la bleu je celkem pojem...)
Buď jak buď, o absinthu je známo, že by měl být hořký po pelyňku, trochu aromatický a do sladka po anýzu a fenyklu a mám pocit, že správnej absinth by měl mít i takovej ten nakyslej meduňkovej "ocásek"... S tím, že chuti by měly být vyvážené a navzájem v jakési harmonii... U jižanských typů absinthu se předpokládá větší podíl těch aromatickejch, "sladkejch" chutí a tuším že i jantarovější barva...
Když vyjdu z těchhle informací, určitě označím i sebesladší a sebeslabší skoropastis za autentičtější, než na modrozeleno obarvenej 70-tiprocentní líh...;-)

Napsal: 11.2.2006 18:40
od KOFi-chan
Tak Absinth jsem poprvé pil před týdnem, k tomu nějaký víno a ráno jsem se probudil bez mobilu.. :-?

Napsal: 11.2.2006 18:50
od Lerek
KOFi píše:Tak Absinth jsem poprvý pil před týdnem, k tomu nějaký víno a ráno jsem se probudil bez mobilu.. :-?
to tak když někdo neumí chlastat a bere si na chlastačku mobil!