Drogy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Jste pro legalizaci?

Jsem pouze pro legalizaci drog získávaných z konopí
38
38%
Jsem pro legalizaci všech drog
16
16%
Jsem pro zákaz všech drog
46
46%

Celkem hlasů: 100

Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Vampiria píše:Adieu: Ano, zbraň sama o sobě zlá či špatná není. Také se dá u nás (na rozdíl od např. toho kokainu či marihuany) legálně získat. ;-)
Ano, jenže s takovými omezeními, že není velkým nebezpečím, což u drog není možné.

Aby nedošlo k mýlce - i já jsem pro legalizaci marihuany, ale to je asi tak všechno (z toho, co je dnes ilegální), co bych byl ochotný tolerovat. Někde se ta hranice postavit musí.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Alnag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alnag »

Podle výše uvedené logiky samotné spouštěcí tlačítko od jaderného arzenálu řekněme USA nebo Ruska není nebezpečné. Nebezpečný je člověk, který by jej případně zmáčknul a tím celou planetu odrovnal. Navrhuji dát toto tlačítko všem.
Uvidíme co a jak bude dál...
Co říkáte? :lol:
Obrázek
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Alnag: Přeci přivedu svého lehkomyslného kamaráda a vypijeme pár piv a zahulíme. :lol:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Alnag: Opravdu inteligentní přirovnání... :roll:
Neferit Sr. píše:No a teď vážně, Vampirie, myslíš, že je ten zákon špatný jako takový?. Já si myslím, že by se i konzumace měkkých drog měla držet pod legislativní kontrolou. Možná je to můj pocit staršího člověka ale nebyl bych šťastný kdybych zjistil, že Neferit kouří trávu. A to že to není zakázáno by mě asi neutěšilo.
To, že nelegálně stahuje software (čili dle zákona trestná činnost) ti očividně nevadí :wink:

Touhle poslední poznámkou chci trochu rýpnout do toho ohánění se zákony, které tu právnící používají... Tj. že věci jsou relativní.

Osobně by mi např. postavení cigaret mimo zákon nevadilo - resp. zákaz terorizování nekuřáků kuřáky.

Ohledně drog - konzumace je legální, což je IMO samozřejmě dobře, legalizace jejich prodeje a distribuce se řešila docela dlouho v příslušném threadu...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Adieu píše:Ano, jenže s takovými omezeními, že není velkým nebezpečím, což u drog není možné.
Skutečně? No nevím... Nože máme doma všichni. Na lukostřelbu chodí čtrnáctileté děti a bez jakéhokoliv omezení si člověk v příslušném obchodě pořídí kteroukoliv asijskou hračičku, z nichž většina umí být pořádně smrtelná i v netrénovaných rukou.

Neberu reakce typu "To ale neni taková zbraň, jako pistole", protože např. nože mají ve městě k násilnému využití mnohem lepší podmínky, než hlučná bouchačka. Nepochybně jsou to nebezpečné zbraně. Zakážeme je? Vždyť k nim doma mají přístup i malé děti...
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Hamster: Drogy a alkohol ovlivňují myšlení, zbraně ne. Dokázal bych vyjmenovat desítky idiotských zločinů, kterých se dopustili jenom lidé, které znám, pod vlivem alkoholu, ale neznám nikoho, kdo by se dopustil trestného činu s nožem (je tedy pravda, že bratr propíchl nohu člověku, co ho napadl, ovšem to je sebeobrana a dost možná ho zachránila).
Je důležité zvážit všechna ohrožení a určit onen bod, od kterého začíná ilegalita.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Adieu: To je možný, ale právě jsi naprosto popřel to, čim ses před pár příspěvkama Yoshimu tak loloval... :roll:

Jinak, že zbraně a jejich držení neovlivňují myšlení taky není tak úplně pravda (alespoň u mužů), ale to už je dost mimo téma...
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Hamster píše:Adieu: To je možný, ale právě jsi naprosto popřel to, čim ses před pár příspěvkama Yoshimu tak loloval... :roll:

Jinak, že zbraně a jejich držení neovlivňují myšlení taky není tak úplně pravda (alespoň u mužů), ale to už je dost mimo téma...
Měl jsem totiž na mysli střelné zbraně, které jsou v ČR dost omezeny a není tak jednoduché ji získat pro člověka, jenž je takto ozbrojen pro společnost nebezpečný. Střelné zbraně prostě považuji za nesrovnatelně nebezpečnější, než nějaký primitivní špičák, protože se u nich jaksi eliminuje osobní faktor.

Ad zbraně a jejich vliv na muže - nj, je možné, že se probouzí nějaký ten lovec z doby kamenné, ale pochybuji, že by to byl takový vliv jako mají omamné látky...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Je těžké tu koupit palnou (nikolivěk střelnou, to je např. luk nebo kuše) zbraň? Je to stejně tak lehké, jako koupit si kokain nebo pervitin. Kdo chce, ten si tyto věci vždy nějak opatří.

Drogy ovlivňují myšlení..jistě. Třeba alkohol, který je legální a jedná se o jednu z nejtvrdších drog na světě.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Sevencreature-
nejsem právník !!! A chtěl bych ti sdělit, že tak jako nemám možnost řešit pozitivně nic z toho co se tu rozdiskutovalo nemůžu nijak ovlivnit nelegální stahování SW. Ale zrovna tak nedokážu ovlivnit globální oteplování, kobylky na Sahaře, lovení verlyb haldomor v Somálsku a spoustu dalších věcí. Proto to ani neřeším.
Ohledně drog jsem se slušně zeptal a bylo my odpovězeno. Prostě se neshodneme ale to je přece normální. Není možné se shodnout na všem a se všemi. To by nebyla diskuse ale přitakávání.

Vampirie-
Ta jako já nikomu nebudu brát přesvědčení, že je pouze a jen jeho věc či věc každého jiného člověka zda si zničí tělo i mysl drogami či jiným způsobem, chci aby mi bylo ponecháno PPDPS mé přesvědčení, že ničit si život drogami je špatné. Že tím odepíše narkoman sám sebe je nakonec v pořádku.Ale ve vášni pro svobodu rozhodování v této věci která se nese touto diskuzí zapomínáte na rodiče, sourozence a přátele-těm to může lidsky těžce ublížit. Ale to jsou lidé blízcí narkomanovi, tak co se tím zatěžovat.
Ale nikdy a nikde jsem nenapsal ani neřekl, že chci statní teror, nucené tábory na výchovu dětí nebo jakoukoliv kriminalizaci drog. Já si výchovu zvládnu jak budu umět. Jednoho přerostlíka jsem už do života vypravil. Odmaturoval a má dobrou práci a je zněho slušný člověk. O druhého přerostlíka se postarám také-a nepotřebuji k tomu ani stát ani nic jiného. Jen společenské prostředí,kde se nebude s rizikem, které nemůžu ovlivnit, protože nemůžu být 24 hodi denně ve střehu, setkávat jen proto, že stát rezignuje na základní prevenci.

Všeobecně-
Protože mě by jste třeba nevěřili, zeptejte se Neferit jak dopadl její kamarád TV. V 16 začal s marjánkou. Do 4 let tak dokonale ztratil kontrolu nad životem, že v 20 letech spáchal sebevraždu. Ale souhlasím s vámi - byla to pouze jeho věc.

Závislost si lze vytvořit na čemkoliv. To vím a vím to velmi dobře. Zde neučte orla létat. Už čtvrtým rokem spolupracuji s psychiatrickou léčebnou v Kroměříži. A to konkrétně s oddělením číslo 15 -alkoholoci, gembleři, lehké drogy-marjánka, lysohlávky, haš. Dále pak anorektici a počítače. Já těm lidem aktivně pomáhám a vaše hlášky o neškodnosti marihuany mě úvádí v...... no nic.Tam by jste viděli jak lidé na ní závislí vypadají. Tam by jste slyšeli jak si mysleli, že mají vše pod kontrolou a jak nakonec dopadli. Kdo nemá tuto pernamentní zkušenost tak jako já , neuvěří a já se ani nemůžu divit-to je jiný svět.

Tento diskusní proud se má věnovat menšinám a jejich právům. Lidi kteří berou drogy já za menšinu nepovažuji a tak se dále k těmto věcem nebudu vyjadřovat. Jakmile ho dokončím dám do placu něco k tématu o které původně šlo.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Jedna jediná poznámka - Vampiria - Tvé tělo není Tvá soukromá věc, dokud bude léčeno z mých daní...

Já jsem z nejhlubšího přesvědčení demokrat, ale demokracie znamená svobodu jednoho potud, kam sahá svoboda druhého. Mne je úplně jedno, co kdo se sebou dělá, pokud následkem toho není omezení svobody druhých. Toť na rovině obecné.

Na osobní rovině prostě nechápu, co vede lidi k tomu, že drogu potřebují...

Technické poznámky:
1) Marihuana je tzv. akcelerátor emocí, má li někdo agresivní náladu, tak mu marjánka odstraní zábrany a ZVÝŠÍ jeho agresivitu. S
2) Některá nizozemská města obecní vyhláškou zakazují a jinak omezují tzv. "Coffé shopy" a stále větší část veřejnosti vnímá liberální psotoj ke drogám jako závažný problém...
3) Ano, legalizací marihuany by teoreticky klesla kriminalita, tak legalizujme vraždy, tím kriminalita klesne sice o trochu méně, ale přece:)
Naposledy upravil(a) Vallun dne 14.10.2006 18:01, celkem upraveno 1 x.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vallun píše:Vampiria - Tvé tělo není Tvá soukromá věc, dokud bude léčeno z mých daní...
Takže protože platíš daně, chceš rozhodovat o tom, jak má kdo se svým tělem zacházet?
Tady si stěžuj na stát, nikoliv na jednotlivce. Jo, už zase jsme u těch soukromých zdravotních účtů, jak by bylo vše jednodušší...
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Ajantis píše:
Vallun píše:Vampiria - Tvé tělo není Tvá soukromá věc, dokud bude léčeno z mých daní...
Takže protože platíš daně, chceš rozhodovat o tom, jak má kdo se svým tělem zacházet?
Tady si stěžuj na stát, nikoliv na jednotlivce. Jo, už zase jsme u těch soukromých zdravotních účtů, jak by bylo vše jednodušší...
Nechci rozhodovat o tom, jak má kdo se svým tělem zacházet, jen chci určit jistou spravedlivou hranici...

Osobní zdravotní účty by trochu pomohly, ale celkově je třeba ve zdravotnictví poměrně vysoká míra solidarity. Já rád příspěji na vědeckovýzkumné projekty nebo na pomoct opravdu potřebným, ale vadí mi, když je z mé práce hrazeno léčení člověka závislého na drogách, který pak nekde vykřkuje o tom, jak jsou drogy fajn...
Zdravotnictví má problémy jinde než v osobních účtech, ale o tom jinde, že...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Vallun: A kdo rozhodne o tom, jaká hranice je "spravedlivá"?
Jak psal Ajantis - též jsem pro individuální zdravotní účty a hlavně možnost si pojištění neplatit, které bych využila - a ano, chápu velmi dobře, že to znamená zemřít bez pomoci na ulici. Bohužel, tohle asi většina lidí nechápe, tak tato možnost asi jen tak nebude...
Ad solidarita - a jsme zase u toho, jak a kdo si čím ničí zdraví - proč bych měla sponsorovat (za předpokladu, že bych byla zaměstnaná, of course..) blbé adrenalinové maniaky, kteří při lezení na skálu popadají a pak leží rok v nemocnici a po zbytek života se válí na kriplkáře a pobírají invalidní důchod? Pitomce, co se vlastní blbostí prožrali k infarktu? Haranty, které si jejich rodiče i přes zjištění závažných vývojových vad v těhotenství ponechají a pak na ně do konce života berou od státu peníze? Právě tohle by dobře řešily ty indv. účty....
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Vampiria píše:Je těžké tu koupit palnou (nikolivěk střelnou, to je např. luk nebo kuše) zbraň? Je to stejně tak lehké, jako koupit si kokain nebo pervitin. Kdo chce, ten si tyto věci vždy nějak opatří.
Právě že takto si je pořídí jen lidé, kteří je skutečně chtějí, ale nedostanou se k lidem, kteří nevědí co chtějí...

Btw afaik jde použít i termín střelná zbraň, palná je jen takové upřesnění. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“