Operační systémy
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Mě přišlo, že vypadají stejně jako Win2k... Win2k jsou zase o třídu lepší než W9x (ikony, hezčí "šedá") a ty jsou určitě hezčí než 3.1, takže v tomhle bych ME nekritizoval. Jinak je to ale opravdu špatný OS - v podstatě staré jádro 9x a na něj nabaleno hodně balastu.Tinnarr píše:lepsi vzhled maji i win 3.1.
- Mecker
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Vím co je v hlasování, ale také jsem udal důvod, proč ME, ale to je jedno.sevencreature píše:Mecker: Ale hlasování je o tom, který OS POUŽÍVÁTE![]()
Každopádně ME je čiré zlo. Horší OS asi Microsoft nikdy nevydal (naštěstí). Nadarmo také zlé jazyky neoznačují Vista za novodobý ME (když chtějí nadávat na Vista).
Každý má se systémem své vlastní zkušenosti, které u mě pro ME byly kladné. Ale ty Visty jsou teda určitě shit, až na ty drahé opravené verze.
Ja zas s XP. A aj napriek tomu, že idem len na rezervu (potrebujem reinštal) som ju ešte nevidel.Mecker píše:Přesně tak, dokud jsem měl ME, tak jsem nevěděl "co je sakra tá modrá obrazovka" v XP. "Došlo k závažnému problému a je třeba aplikaci ukončit". Tohle sem s ME nikdy nezažil.Vallun píše:7c - mnoo, Win ME jsem ěmla určitě s nimi bylo méně problémů, než s XPčkama...
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
modru obrazovku som videl naposledy vo win98... XP mi zatial slape no problem... aspon viac menej... obcasne vypadky cracknutych hier neratam
jedine s cim som mal problem bol ubuntu linux... aj to iba trikrat... a teraz je asi na tom tak, ze pravdepodobne pojde do kosa, alebo reinstall

jedine s cim som mal problem bol ubuntu linux... aj to iba trikrat... a teraz je asi na tom tak, ze pravdepodobne pojde do kosa, alebo reinstall

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
WIN XP jsou zlatíčka!
V nejbližší době mě po 6 letech čeká instalace WIN 98SE (pokud je seženu) a už teď se před spaním pravidelně modlím, abych to peklo přežil.
A ME, to je největší zhůvěřilost. 3 týdny se to tvářilo dobře, vše vypadalo ok, ale pak se to začalo srát takovým způsobem, že i 98SE údivem oněměly.

V nejbližší době mě po 6 letech čeká instalace WIN 98SE (pokud je seženu) a už teď se před spaním pravidelně modlím, abych to peklo přežil.

A ME, to je největší zhůvěřilost. 3 týdny se to tvářilo dobře, vše vypadalo ok, ale pak se to začalo srát takovým způsobem, že i 98SE údivem oněměly.
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Máte už někdo nějaké větší zkušenosti s Vistama? Snad v dohledné době plánuji nákup nového NB, a jsem poměrně nerozhodný, jaký OS si vybrat, napomáhá tomu i Microsoftí cenová politika, která Vistám opravdu přeje:
Windows Vista Home Premium OEM 32bit - 2 820,- s DPH
Windows Vista Business OEM 32bit - 3 530,- s DPH
Windows Vista Ultimate OEM 32bit - 4 760,- s DPH
Windows XP Professional OEM SP2 - 3 500,- s DPH
O Ultimate verzi bych ani neuvažoval, pochybuji, že bych dokázal využít všechny funkce, rozhodoval bych se mezi Home Premium a Business, každá edice je tak trochu jiná, viz srovnání verzí; ne že bych potřeboval všechny ty multimediální funkce a rodičovské zámky z HP, spíše mám obavy, jestli v Business nechybí ještě jiné "méně viditelné" části.
A mnohem horší je se rozhodnout mezi 32bit a 64bit verzí (rozdíl v ceně - pár korun), kdy 32bit bude více kompatibilnější, avšak ta 64bit patrně mnohem výkonější a stabilnější (s odpovídajícím HW, samozřejmě).
Co je pro mě klíčové? Samozřejmě hlavně kompatibilita se starším sw, především tedy hrami; naptřím mezi lidi, co musí mít nejnovější verze každého SW - fakt, že za nejlepší MP3 přehrávač považuji WinAmp 2.x a používám Win2K mluví za vše
. S XP je ta kompatibilita zajištěna, bojím se spíše ukončení podpory (i když tak žhavé to snad nebude). A v neposlední řadě je tu cena - "zastaralé" XP Pro stojí zanedbatelně méně než Vista Bussines. Jsem pak zvědav na chystaný SP1, který by mohl Vistu v mnoha směrech vylepšit (třeba i zvýšením kompatibility). Jinými slovy - v budoucnu může být Vista mnohem přívětivější než dnes, otázka však je kdy a jestli se mi vyplatí do nich investovat.
Windows Vista Home Premium OEM 32bit - 2 820,- s DPH
Windows Vista Business OEM 32bit - 3 530,- s DPH
Windows Vista Ultimate OEM 32bit - 4 760,- s DPH
Windows XP Professional OEM SP2 - 3 500,- s DPH
O Ultimate verzi bych ani neuvažoval, pochybuji, že bych dokázal využít všechny funkce, rozhodoval bych se mezi Home Premium a Business, každá edice je tak trochu jiná, viz srovnání verzí; ne že bych potřeboval všechny ty multimediální funkce a rodičovské zámky z HP, spíše mám obavy, jestli v Business nechybí ještě jiné "méně viditelné" části.
A mnohem horší je se rozhodnout mezi 32bit a 64bit verzí (rozdíl v ceně - pár korun), kdy 32bit bude více kompatibilnější, avšak ta 64bit patrně mnohem výkonější a stabilnější (s odpovídajícím HW, samozřejmě).
Co je pro mě klíčové? Samozřejmě hlavně kompatibilita se starším sw, především tedy hrami; naptřím mezi lidi, co musí mít nejnovější verze každého SW - fakt, že za nejlepší MP3 přehrávač považuji WinAmp 2.x a používám Win2K mluví za vše

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
MCZ: S 64bit jsou zatím problémy (ne všechny programy fungují korektně nebo jsou dostupné), což se ale časem vyřeší, ale PŘEDEVŠÍM nemají ŽÁDNÉ výhody, pokud nemáš opravdu výkonný počítač (tj. 4 GB RAM a více a používáš více náročných programů naráz - databáze, virtualní počítače, kompilování atd.).
Čili na běžném notebooku jsou IMO 64bitové Visty zcela zbytečné - vlastně spíš na obtíž.
Z variant se mi jeví jako nejlepší Home Premium. Navíc je možné kdykoliv upgradovat (pochopitelně ne zdarma, ale lepší než nic
).
Čili na běžném notebooku jsou IMO 64bitové Visty zcela zbytečné - vlastně spíš na obtíž.
Z variant se mi jeví jako nejlepší Home Premium. Navíc je možné kdykoliv upgradovat (pochopitelně ne zdarma, ale lepší než nic

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
S 64bitovými souhlas s tím, co říká 7c - jednak jsem na ně slyšel dost reportů o problematickém chování, což nijak nevyvažuje pro běžný život (v dnešní době) mihotavé přednosti.
Jinak - shodou okolností minulý týden jsem byl dvakrát svědkem toho, jak uživatel z nového počítače/nb s oddechnutím odpaloval Vistu pryč a nahrazoval XP. Na škále "štve mě ovládání a nekontrolovatelná adaptivnost" po "padání systému, konflikty s ovladači,..." by se dalo u oněch uživatelů najít různé faktory. Ale je to taky dost o osobních preferencích...
Osobně bych WV nechal ještě tak rok uzrát a zatím žít s XP.
Jinak - shodou okolností minulý týden jsem byl dvakrát svědkem toho, jak uživatel z nového počítače/nb s oddechnutím odpaloval Vistu pryč a nahrazoval XP. Na škále "štve mě ovládání a nekontrolovatelná adaptivnost" po "padání systému, konflikty s ovladači,..." by se dalo u oněch uživatelů najít různé faktory. Ale je to taky dost o osobních preferencích...
Osobně bych WV nechal ještě tak rok uzrát a zatím žít s XP.
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vlasák: Asi budu v očích některých známých za no-hi-tech troubu, ale asi se taky nakonec přikloním k XP (koneckonců Zune je velice pěkné téma, nehledě na to, že na NB Aero stejně nemá moc význam); nevíš jak dlouho budou ještě na trhu?
Také jsem kdysi zaslechl nějaké zprávy o SP3, ale možná to byly pouze fámy...
Také jsem kdysi zaslechl nějaké zprávy o SP3, ale možná to byly pouze fámy...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Re: Operační systémy
Tak trochu oživím téma, jak to s vámi vypadá? Já se můžu pochlubit novým přírustkem Windows Vista Business SP1 x64 a zatím mírná spokojenost (procházka růžovou zahradou to není, ale snad za všechny komplikace může nedostatek 64-bitového softwaru).
Edit: Dovolil jsem si pozměnit anketu, protože kdo dnes ještě provozuje Windows 9x, zaslouží počítač zabavit.
Edit: Dovolil jsem si pozměnit anketu, protože kdo dnes ještě provozuje Windows 9x, zaslouží počítač zabavit.
Žralok, který štěká, nekouše.