Operační systémy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Váš OS?

Windows 95/98/ME
0
Žádná hlasování
Windows NT/2000
0
Žádná hlasování
Windows XP
6
50%
Windows Vista
1
8%
Windows 7
4
33%
Linux (Ubuntu etc.)
1
8%
Mac OS
0
Žádná hlasování
jiný...
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 12

Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

Souhlas s 7c. ME nikdy. Nic na tom nejede, nejsou na to ovladace, lepsi vzhled maji i win 3.1. A to nemluvim o tom ze to kazdych 20 minut spadne bez udani duvodu.
Obrázek
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Tinnarr píše:lepsi vzhled maji i win 3.1.
Mě přišlo, že vypadají stejně jako Win2k... Win2k jsou zase o třídu lepší než W9x (ikony, hezčí "šedá") a ty jsou určitě hezčí než 3.1, takže v tomhle bych ME nekritizoval. Jinak je to ale opravdu špatný OS - v podstatě staré jádro 9x a na něj nabaleno hodně balastu.
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

sevencreature píše:Mecker: Ale hlasování je o tom, který OS POUŽÍVÁTE :naughty:

Každopádně ME je čiré zlo. Horší OS asi Microsoft nikdy nevydal (naštěstí). Nadarmo také zlé jazyky neoznačují Vista za novodobý ME (když chtějí nadávat na Vista).
Vím co je v hlasování, ale také jsem udal důvod, proč ME, ale to je jedno.

Každý má se systémem své vlastní zkušenosti, které u mě pro ME byly kladné. Ale ty Visty jsou teda určitě shit, až na ty drahé opravené verze.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - mnoo, Win ME jsem ěmla určitě s nimi bylo méně problémů, než s XPčkama...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Vallun píše:7c - mnoo, Win ME jsem ěmla určitě s nimi bylo méně problémů, než s XPčkama...
Přesně tak, dokud jsem měl ME, tak jsem nevěděl "co je sakra tá modrá obrazovka" v XP. "Došlo k závažnému problému a je třeba aplikaci ukončit". Tohle sem s ME nikdy nezažil. 8-)
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Mecker píše:
Vallun píše:7c - mnoo, Win ME jsem ěmla určitě s nimi bylo méně problémů, než s XPčkama...
Přesně tak, dokud jsem měl ME, tak jsem nevěděl "co je sakra tá modrá obrazovka" v XP. "Došlo k závažnému problému a je třeba aplikaci ukončit". Tohle sem s ME nikdy nezažil. 8-)
Ja zas s XP. A aj napriek tomu, že idem len na rezervu (potrebujem reinštal) som ju ešte nevidel.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

modru obrazovku som videl naposledy vo win98... XP mi zatial slape no problem... aspon viac menej... obcasne vypadky cracknutych hier neratam :anxious:
jedine s cim som mal problem bol ubuntu linux... aj to iba trikrat... a teraz je asi na tom tak, ze pravdepodobne pojde do kosa, alebo reinstall :-?
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

WIN XP jsou zlatíčka! :angel:
V nejbližší době mě po 6 letech čeká instalace WIN 98SE (pokud je seženu) a už teď se před spaním pravidelně modlím, abych to peklo přežil. :pray:

A ME, to je největší zhůvěřilost. 3 týdny se to tvářilo dobře, vše vypadalo ok, ale pak se to začalo srát takovým způsobem, že i 98SE údivem oněměly.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Máte už někdo nějaké větší zkušenosti s Vistama? Snad v dohledné době plánuji nákup nového NB, a jsem poměrně nerozhodný, jaký OS si vybrat, napomáhá tomu i Microsoftí cenová politika, která Vistám opravdu přeje:

Windows Vista Home Premium OEM 32bit - 2 820,- s DPH
Windows Vista Business OEM 32bit - 3 530,- s DPH
Windows Vista Ultimate OEM 32bit - 4 760,- s DPH

Windows XP Professional OEM SP2 - 3 500,- s DPH

O Ultimate verzi bych ani neuvažoval, pochybuji, že bych dokázal využít všechny funkce, rozhodoval bych se mezi Home Premium a Business, každá edice je tak trochu jiná, viz srovnání verzí; ne že bych potřeboval všechny ty multimediální funkce a rodičovské zámky z HP, spíše mám obavy, jestli v Business nechybí ještě jiné "méně viditelné" části.

A mnohem horší je se rozhodnout mezi 32bit a 64bit verzí (rozdíl v ceně - pár korun), kdy 32bit bude více kompatibilnější, avšak ta 64bit patrně mnohem výkonější a stabilnější (s odpovídajícím HW, samozřejmě).

Co je pro mě klíčové? Samozřejmě hlavně kompatibilita se starším sw, především tedy hrami; naptřím mezi lidi, co musí mít nejnovější verze každého SW - fakt, že za nejlepší MP3 přehrávač považuji WinAmp 2.x a používám Win2K mluví za vše ;-). S XP je ta kompatibilita zajištěna, bojím se spíše ukončení podpory (i když tak žhavé to snad nebude). A v neposlední řadě je tu cena - "zastaralé" XP Pro stojí zanedbatelně méně než Vista Bussines. Jsem pak zvědav na chystaný SP1, který by mohl Vistu v mnoha směrech vylepšit (třeba i zvýšením kompatibility). Jinými slovy - v budoucnu může být Vista mnohem přívětivější než dnes, otázka však je kdy a jestli se mi vyplatí do nich investovat.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

MCZ: S 64bit jsou zatím problémy (ne všechny programy fungují korektně nebo jsou dostupné), což se ale časem vyřeší, ale PŘEDEVŠÍM nemají ŽÁDNÉ výhody, pokud nemáš opravdu výkonný počítač (tj. 4 GB RAM a více a používáš více náročných programů naráz - databáze, virtualní počítače, kompilování atd.).

Čili na běžném notebooku jsou IMO 64bitové Visty zcela zbytečné - vlastně spíš na obtíž.

Z variant se mi jeví jako nejlepší Home Premium. Navíc je možné kdykoliv upgradovat (pochopitelně ne zdarma, ale lepší než nic :-) ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

S 64bitovými souhlas s tím, co říká 7c - jednak jsem na ně slyšel dost reportů o problematickém chování, což nijak nevyvažuje pro běžný život (v dnešní době) mihotavé přednosti.

Jinak - shodou okolností minulý týden jsem byl dvakrát svědkem toho, jak uživatel z nového počítače/nb s oddechnutím odpaloval Vistu pryč a nahrazoval XP. Na škále "štve mě ovládání a nekontrolovatelná adaptivnost" po "padání systému, konflikty s ovladači,..." by se dalo u oněch uživatelů najít různé faktory. Ale je to taky dost o osobních preferencích...

Osobně bych WV nechal ještě tak rok uzrát a zatím žít s XP.
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Vlasák: Asi budu v očích některých známých za no-hi-tech troubu, ale asi se taky nakonec přikloním k XP (koneckonců Zune je velice pěkné téma, nehledě na to, že na NB Aero stejně nemá moc význam); nevíš jak dlouho budou ještě na trhu?

Také jsem kdysi zaslechl nějaké zprávy o SP3, ale možná to byly pouze fámy...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

MCZ: Také nevidím důvod upgradovat v tuto chvíli z XP na Vista, ale s novým počítačem bych XP rozhodně nekupoval. Ale to jsem jen já :-) Jinak taky jsem slyšel nějaké stížnosti NTB uživatelů na Visty :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

no ja bych koupil (resp. budu kupovat) NTB bez OS, chvili tam budu mit XP - nekupovane (me by meli by jit stahnout ve skole zcela legalne, ty si nejak poradis), a pozdeji koupim Visty.
Obrázek
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Operační systémy

Příspěvek od drake127 »

Tak trochu oživím téma, jak to s vámi vypadá? Já se můžu pochlubit novým přírustkem Windows Vista Business SP1 x64 a zatím mírná spokojenost (procházka růžovou zahradou to není, ale snad za všechny komplikace může nedostatek 64-bitového softwaru).

Edit: Dovolil jsem si pozměnit anketu, protože kdo dnes ještě provozuje Windows 9x, zaslouží počítač zabavit.
Žralok, který štěká, nekouše.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“