Politika
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
KOFI: Ale běž, většina Čechů je strašně ráda, že nemáme v politice ty elity, kterým by nerozuměli. Takhle chlapácká facka, Zemanova Becherovka a bojovné výzvy obecního idiota Paroubka, to je něco pro ně.
Holt místo slušnosti se cení jakási zmutovaná "chlapská" přímost.
Jednoho dne snad dospějeme k tomu, že do politiky patří jen vzdělaní a kultivovaní lidé s určitými morálními standarty. Zatím jsme nuceni volit takové hulváty.
Naše státní zřízení má podporovat vládou těch nejlepších, posuďmež sami, do jaké míry tomu tak skutečně je a v jakých počtech.
Holt místo slušnosti se cení jakási zmutovaná "chlapská" přímost.
Jednoho dne snad dospějeme k tomu, že do politiky patří jen vzdělaní a kultivovaní lidé s určitými morálními standarty. Zatím jsme nuceni volit takové hulváty.
Naše státní zřízení má podporovat vládou těch nejlepších, posuďmež sami, do jaké míry tomu tak skutečně je a v jakých počtech.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
S tím souhlasím, stejně tak s tím, že to byl zbabělý útok.KOFi píše:A ať už Rath řekl o jeho manželce cokoliv, tak Macek si mohl tento svůj trapný výlev schovat někam do zákulisí a nechovat se před celým národem jako malej spratek.
Mně naopak MNOHEM víc než tento Mackův útok vadí to, jak na něj reaguje Paroubek:KOFi píše:btw: Aspoň mám další důvod, proč nebudu volit ODS..![]()
Tohle považuji za opravdové svinstvo. Podobný řeči vedl i po útoku na Dolejše. Právě (nejen) pro tohle ho opravdu nemám rád.Paroubek píše:Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) označil sobotní útok bývalého místopředsedy ODS Miroslava Macka na ministra zdravotnictví Davida Ratha (ČSSD) za politický... Paroubek po poledni uspořádal tiskovou konferenci, na které označil Mackův útok na Ratha za hysterickou reakci významného člena ODS na vývoj preferencí ČSSD. Incident dal také do souvislosti s nedávnými napadeními Jiřího Dolejše a Kateřiny Jacques. Z jejich podněcování opět obvinil některé novináře. "Vytvářejí slovní pyrotechniku, která přispívá k útokům na veřejné činitele," řekl Paroubek.
"Představitelé ODS spolu s panem Kalouskem vyjadřují svým postojem souhlas s útoky na levici," dodal premiér.
Útok měl podle premiéra politický podtext
"Jak může o cti mluvit známý exponent ODS Miroslav Macek, symbol nejhorších privatizačních praktik a klientelismu," pokračoval Paroubek a dodal, že Mackův útok zezadu byl zákeřný.
Tvrzení, že šlo o ryze soukromou záležitost odmítl premiér s tím, že Macek je významným členem ODS, dlouholetým poradcem prezidenta Klause a působí jako neformální mluvčí občanských demokratů.
Mackovi a ODS podle premiéra vadí to, že Rath v roli ministra zdravotnictví zastavil penězovod z VZP do ODS. V té souvislosti zmínil projekt IZIP a časopis VZP.
----> Další důvod, proč nevolit ČSSD.
:o)
Zásadně nesouhlasím s jakýmkoliv násilím!
Ovšem každá zásada má své vyjímky - a sprostý útok na ženu je jednou z nich!
Sice to bylo zezadu, ale Rath byl předem opakovaně varován, to že se k ěnčemu neumí psotavit čelem, je jeho blbost...
Ovšem každá zásada má své vyjímky - a sprostý útok na ženu je jednou z nich!
Sice to bylo zezadu, ale Rath byl předem opakovaně varován, to že se k ěnčemu neumí psotavit čelem, je jeho blbost...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Potom sice ještě následoval pokus o repete zepředu, ale to Rath docela hezky vykryl a oplatil Mackovi stejnýmnecrotising_ píše:Ono toho bylo vic nez jen ten pohlavek, v tom videu je jen zacatek...

Ajantis: Musím ti dát za pravdu v tom, že Paroubek celý ten incident opravdu nesmyslně zpolitizoval..

To teda promiň, ale kdybych byl na Rathově místě, tak bych takový uboze zbabělý útok před veřejností též nečekalVallun píše:Sice to bylo zezadu, ale Rath byl předem opakovaně varován, to že se k ěnčemu neumí psotavit čelem, je jeho blbost...

btw: Nevíte někdo, jak ta Mackova ženuška vůbec vypadá

Uboze zbabělý? Vícekrát mu vzkázal, že mu dá při první příležitosti facku, tohle byla první příležitost a bezprostředně před činem jej znovu varoval. Ač principielně nesouhlasím s násilím, a tenhle Mackův krok považuji za nešťastný, tak rozhodně nelze Macka vinit ze zbabělosti... Kdyby byl orpavdu zbabělý, tak mu dá facku bez varování a uteče... A nebo zvolí tmenou uličku někde v ústraní...KOFi píše:To teda promiň, ale kdybych byl na Rathově místě, tak bych takový uboze zbabělý útok před veřejností též nečekalVallun píše:Sice to bylo zezadu, ale Rath byl předem opakovaně varován, to že se k něčemu neumí psotavit čelem, je jeho blbost...![]()
A bez ohledu na cokoliv, žádný muž by neměl o cizí manželce říct to, co řekl Rath, ať už je pravdivá kterákoliv z variant výroků. Osobně bych takového člověka - říct to o mé ženě - dost pravděpodobně také inzultoval.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No - tak nějak u mě tato zpráva vyvolala úsměv, když jsem si vzpoměl na nespočetné rvačky (a to v tom pravém slova smyslu) ruských, nebo čínských vládních činitelů. Naši vládní ''street-fighteři'' se mají ještě co učit 
Ovšem když už mu tu facku dát chtěl, tak rozhodně z čelního pohledu. To bych potom snad i pochopil jako tu 'chlapskou přímost' o které se tu zmiňoval Jab.
Takhle je ten incident více než směšný a trapný

Ovšem když už mu tu facku dát chtěl, tak rozhodně z čelního pohledu. To bych potom snad i pochopil jako tu 'chlapskou přímost' o které se tu zmiňoval Jab.
Takhle je ten incident více než směšný a trapný

Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Vallun: Takže ty vlastně tvrdíš, že Rath si pro tu facku měl k Mackovi nejlépe sám dojít nebo alespoň být k němu čelem po celou dobu trvání té valné hromady, kdyby to náhodou zrovna přišlo
Vždyť lidé si přece nemusí všechno oplácet.. - kdyby všichni na téhle planetě vyžadovali ve všech případech "oko za oko", tak by už dávno žádné lidstvo neexistovalo
btw: Vzájemné vybíjení politiků je ale také cestou ke skutečné vládě lidu - to by se ovšem museli pohlavkovat Impact Hammerem..

Vždyť lidé si přece nemusí všechno oplácet.. - kdyby všichni na téhle planetě vyžadovali ve všech případech "oko za oko", tak by už dávno žádné lidstvo neexistovalo

btw: Vzájemné vybíjení politiků je ale také cestou ke skutečné vládě lidu - to by se ovšem museli pohlavkovat Impact Hammerem..

Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 21.5.2006 11:32, celkem upraveno 1 x.
A jak se vám vůbec líbí předvolební spoty v TV
Mě se např. vůbec nelíbil spot Strany rovná šance, které propůjčil svůj ksicht (a to doslova) i Tomáš Hanák a Věra Chytilová, neboť větší feministickou ubohost jsem už dlouho neviděl (nějaká ženská tam vykřikuje, že Gripeny a jiné hovadiny rozhodně podporovat nebude, Chytilová nadává mužskému pokolení, že je zajímá jenom fotbal apod.)
Celkově se nedá se říct, že by se mi spot některé strany nějak zvláště líbil.. - snad pouze spoty dvou extrémně pravicových stran mě zaujali fanatičností svého zpracování

Mě se např. vůbec nelíbil spot Strany rovná šance, které propůjčil svůj ksicht (a to doslova) i Tomáš Hanák a Věra Chytilová, neboť větší feministickou ubohost jsem už dlouho neviděl (nějaká ženská tam vykřikuje, že Gripeny a jiné hovadiny rozhodně podporovat nebude, Chytilová nadává mužskému pokolení, že je zajímá jenom fotbal apod.)

Celkově se nedá se říct, že by se mi spot některé strany nějak zvláště líbil.. - snad pouze spoty dvou extrémně pravicových stran mě zaujali fanatičností svého zpracování

- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No - takhle by se dalo uvažovat nad valnou částí našich politickcýh 'špiček'Jab píše:Jenomže co dělaj takový dva caparti v politice?

Jinak do tohoto bych žádnou politiku netahal. Politici - ano, osoby které by tedy měli mít toliko rozumu aby se takovýchto věcí vystříhali - ano, jenže jsou to také pořád jen lidé a těm prostě někdy nervy ujedou - takže nevím, proč z toho dělat takovou vědu.
Stačí že to nafouknou média a pár dalších hlavounů to začne označovat za politicky motivovaný čin

Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tradiční "agitační" předvolební spoty nesleduju. Jsem rozhodnut, koho budu volit, a i kdybych nebyl, určitě bych se nerozhodoval podle tohohle. Navíc pochybuji (zřejmě oprávněně) o jejich režisérské kvalitě.
Zato vyšel 3. díl "Modrého Indiana Jonese" - sice nejni tak dobrý jako ty 2 předchozí, ale pořád je hodně vtipný a celkem nápaditý, což se o jiných částech předvolební kampaně, co jsem viděl, říct nedá.
Zato vyšel 3. díl "Modrého Indiana Jonese" - sice nejni tak dobrý jako ty 2 předchozí, ale pořád je hodně vtipný a celkem nápaditý, což se o jiných částech předvolební kampaně, co jsem viděl, říct nedá.