Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
raider
Sigilan

Příspěvek od raider »

Inak ja som mal tiez problem s rezonujucimi plechmi ale vyriesil som to tak ze som daval nahlas repraky :-D
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Mě zas začal nedávno jaksi chrčet subáč a zvuk to nebyl věru příjemný. Nakonec jsem ale zjistil, že byl blbě zapojený a jel na víc jak 100% výkonu...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Frosty píše:raider: šrouby mám dotažené na fest :cry: ale i tak díky za tip. Jináč tedy o té pěně slyším prvně :shock:
Skús medzi kostru a plechy pridať na najkritickejšie miesta gumové podložky, malo by ti to pomôcť. Antihluková pena je bežne k dostání stačí sa len pýtať v obchodoch. Niežeby ti teda pomohla proti hrkotajúcim plechom.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Frosty píše:raider: šrouby mám dotažené na fest :cry:
U starších cases je občas lepší mít šrouby trochu povolené (teda alespoň u mého starého počítače - když byly dotažené na fest, tak plechy děsně vibrovaly od mechanik).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

raider - ještě bych své slechy nějakou dobu rád používal :-D nehledě na to že mít 5.1 repro puštěné nahlas v půl 2 ráno v paneláku - mmm - nejni to dobrej nápad :lol:
nuke - vyzkouším a dám vědět ;-)
7c - sice nemám staré PC, ale zkusil jsem to - bohužel :-(
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Frosty: S tím reprem mám stejné problémy :-D
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Ono je možné ešte tie plechy odmontovať a dať ich kompletne preč - 2 výhody - prestanú sa klepať a lepšie chladenie - 1 nevýhoda - viac prachu sa dostane dovnútra. 8-)
There is a limit to stupidity.
182
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

CrowX píše:Ono je možné ešte tie plechy odmontovať a dať ich kompletne preč - 2 výhody - prestanú sa klepať a lepšie chladenie - 1 nevýhoda - viac prachu sa dostane dovnútra. 8-)
Chladenie bez plechov nie je vždy ideálne. Ak si dobre zorganizuješ vetráky máš lepší prievan v bedni s bočnicami. Nehovoriac o tom, že túto možnosť označil Frosty za neprijatelnú ;-)
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Ja mám ešte starší typ skrine a ver mi, že keď dám bočnú lištu preč tak mi teplota procesora klesne o 3 stupne.
There is a limit to stupidity.
182
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

CrowX píše:Ja mám ešte starší typ skrine a ver mi, že keď dám bočnú lištu preč tak mi teplota procesora klesne o 3 stupne.
No hej, veď píšem, že ak máš dobre zorganizované vetráky a to v starších bedniach nebolo až také ideálne vykonatelné riešenie. Ja mám teplotu procesora 33 stupňov.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Frosty píše:Tedy - jak nejlépe 'odhlučnit' PC..? (a odpověď ''sundej dekly'' neberu jako dostačující :-D )
No teď když jsem upgradoval (přidal 250 GB disk), tak mě najednou brní prsty při psaní na klávesnici... Docela dost to vibruje. Začínám vážně uvažovat o tom, že ten disk vyšroubuju a jen tak ho položím do case na nějakou podložku. Ale možná ještě zkusím jiné šrouby a pořádné podložky (ne že bych tomu dával moc nadějí).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
raider
Sigilan

Příspěvek od raider »

sevencreature: Jeden z mojich 3 diskov tiez hrkotal,tak som ho vysroboval a je to OK.Uz asi rok visi mimo case len tak vo vzduchu na kably a ziadne problemi nie su ;-) ,ale myslim ze radsej ten svoj daj na nejaku podlozku.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

raider: No někde jsem četl, že disky mohou být v jakékoliv základní poloze - tj. normálně, "na zádech", na boku - ale nesmí být šikmo, to je údajně po nějaké době může zničit. Co je na tom pravdy nevím, ale testovat to nehodlám :-)

P.S. Nejsem si jistý, jestli spíš nehučí víc zdroj, ale další disk nemůže být taková zátěž, ne? :-?
raider
Sigilan

Příspěvek od raider »

sevencreature:Ten moj disk je viac menej sikmo,ale zatial fici bez problemov uz nieco vyse roka.A dalsi disk podla mna nepredstavuje pre zdroj nejaku extra velku zataz navyse.Ja mam zdroj 300W,najlacnejsi aky som nasiel a 3 HDD utiahne bez problemov.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

raider: No možná bys ho radši našikmo dávat dlouhodobě neměl... Nikdy nevíš :-)

Hmmm, já mám zdroj 500 W, ale jen Eurocase...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“