Střelba ve Virginii, měli by zbraň držet civilisti?
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
No o znalostech a kompetentnosti novinářů je vždy důvodná pochybnost. Co já kolikrát čtu a žasnu když narážím různé články rádoby odborné a vysvětlující. Takže pod pojmem zápalná láhev je možné si u novináře představit cokoliv, tedy i flašku lihu na flambování bifteku.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
na tom je rozhodně větší, než malé množství pravdy...Neferit Sr. píše:No o znalostech a kompetentnosti novinářů je vždy důvodná pochybnost. Co já kolikrát čtu a žasnu když narážím různé články rádoby odborné a vysvětlující. Takže pod pojmem zápalná láhev je možné si u novináře představit cokoliv, tedy i flašku lihu na flambování bifteku.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Neferit Sr.
- Sigilan
Ano, to je pravda, ale opačně to nefunguje, protože platí pravidlo větší senzačnosti.Neferit Sr. píše:Takže pod pojmem zápalná láhev je možné si u novináře představit cokoliv, tedy i flašku lihu na flambování bifteku.

EDIT:
Nevím, to záleží na tom kdo a kde ho používá... Asi benzín/olej, tam je nejlepší poměr cena/výkon.Hamster - kdys mi napíšeš jaká pouliční topidla dnes frčí Question Tedy pokud se můžu zeptat.
http://www.novinky.cz/krimi/otec-postre ... t0u0m.html
Zajímalo by mě, kolik takových nehod se stane třebas za rok.
Zcela určitě mnohem méně než nehod na silnicích...a to i v přepočtu na počet aut...Jab píše:http://www.novinky.cz/krimi/otec-postre ... t0u0m.html
Čili na základě takové brilantní logiky se to vlastně nemusí řešit. A kdybychom to řešili, tak nejdříve musíme zakázat auta než zbraně, jelikož řidiči způsobují více zabitých...Vallun píše:Zcela určitě mnohem méně než nehod na silnicích...a to i v přepočtu na počet aut...
Pokud jsi ovšem měl na mysli jinou souvislost, tak mi jí prosím naznač. Mám nějak problém jí zachytit. Pokud ovšem s tím mým prvním odstavcem souhlasíš a vystihuje to, co jsi myslel, tak se to neboj napsat - já se ti rád vysměji.

Domnívám se,že na konci nadpisu je použito slovo "civilisti", kterému rozumím tak, že ne držitelé zbraní z povolání.Hamster píše:Vzhledem k tomu, že oběti legálně držených zbraní se tu už taky řešily, tak bych neřekl.Vallun píše:Mimochodem ten dokaz je ve špatném threadu...
1) Jsem nikde nezachytil, že by byl dotyčný vojákem. I pokud by někdy v minulosti vojákem byl a nyní je civilistou, tak mu zbraň (z mého pohledu) do ruky nepatří. Už jen z toho důvodu, že vojákem někdy byl prakticky každý dospělý muž.Vallun píše:Domnívám se,že na konci nadpisu je použito slovo "civilisti", kterému rozumím tak, že ne držitelé zbraní z povolání.
2) I kdyby býval byl medvídkem Pů, tak to nic nemění na tom, že odkaz sem patří. Nehoda se totiž může stát i tomuto milému méďovi, pokud má v ruce bouchačku...
3) Služební zbraň se používá ve službě. I kdyby byl třebas policistou, tak s nabitou zbraní rozhodně nemá operovat v přítomnosti dítěte atp.
ad 1) Lépe hledej Jabíku...
ad 2) Je tu vznášena velmi sugestivně otázka, zda by měli držet zbraň civilisté. Tento článek není jakkoliv způsobilý na ní odpovědět, neboť se civilisty netýká. Odzbrojení vojska nenavrhoval ani takový nezodpovědný pacifista, jakým je velectěný Neferit Sr.
ad 3) Že je to kretén na entou není zpochybnitelný fakt. [/b]
ad 2) Je tu vznášena velmi sugestivně otázka, zda by měli držet zbraň civilisté. Tento článek není jakkoliv způsobilý na ní odpovědět, neboť se civilisty netýká. Odzbrojení vojska nenavrhoval ani takový nezodpovědný pacifista, jakým je velectěný Neferit Sr.
ad 3) Že je to kretén na entou není zpochybnitelný fakt. [/b]
Uvést zdroj bylo při vší úctě tvou povinností, ne Jabíkovou.Vallun píše:ad 1) Lépe hledej Jabíku...
Odzbrojovat armádu by bylo i v rozporu s mým názorem. Ovšem tato nehoda se snadno může stát i civilistovi (viz Medvídek Pů).Vallun píše:ad 2) Je tu vznášena velmi sugestivně otázka, zda by měli držet zbraň civilisté. Tento článek není jakkoliv způsobilý na ní odpovědět, neboť se civilisty netýká. Odzbrojení vojska nenavrhoval ani takový nezodpovědný pacifista, jakým je velectěný Neferit Sr.
Nepřísluší mi mluvit za Neferita, ale proti označení "nezodpovědný pacifista" se pravděpodobně ohradí a právem.
A to jde o profesionálního vojáka. Kolik takových je asi skryto mezi těmi tvými "Lidovými milicemi" (tzn. civilní držitelé legálních střelných zbraní).Vallun píše:ad 3) Že je to kretén na entou není zpochybnitelný fakt.
- Neferit Sr.
- Sigilan
No pánové. Článek sem patří a to bezesporu. Nešlo o služební zbraň ale o jeho soukromou legálně drženou pistoli. Takže pro mě je to ve stejné pozici jako ozbrojený civilista.
NEZODPOVĚDNÝ PACIFISTA?????????? VALLUNE, JSI UPAD NA SCHODECH? Já tvrdím, že zbraně patří do rukou ozbrojených složek a to při plnění jejich povinností, výcviku a nedej bože v boji.
Nepatří do ruk pitomců co si myslí že pokud ji mají spasí svět nebo sami sebe. A to platí i pro vojáky a jiné idioty co jich nemají v práci dost. To je něco divného. Mám zbraň jako pracovní nástroj a ještě ji musím mít i doma? Je to ještě normální? Není.
Nelze srovnávat automobil a pistoli. Je to nefér a zavádějící. Automobil je věc kterou si koupíš proto že potřebuješ dopravu,ne proto abys s ním někoho zabíjel. Pistole ajiné zbraně naopak mimo sportovní použití jiné použití nemají. Že lidé na silnících umírají má své příčiny a Ty jsi Vallune osoba velmi znalá takže víš že mám pravdu.
Sugestivně položená otázka? Ano plně souhlasím. A odpovídám jako vždy -- čím méně zbraní mezi lidmi bude, tím méně lidí jejich pomocí zemře.
NEZODPOVĚDNÝ PACIFISTA?????????? VALLUNE, JSI UPAD NA SCHODECH? Já tvrdím, že zbraně patří do rukou ozbrojených složek a to při plnění jejich povinností, výcviku a nedej bože v boji.
Nepatří do ruk pitomců co si myslí že pokud ji mají spasí svět nebo sami sebe. A to platí i pro vojáky a jiné idioty co jich nemají v práci dost. To je něco divného. Mám zbraň jako pracovní nástroj a ještě ji musím mít i doma? Je to ještě normální? Není.
Nelze srovnávat automobil a pistoli. Je to nefér a zavádějící. Automobil je věc kterou si koupíš proto že potřebuješ dopravu,ne proto abys s ním někoho zabíjel. Pistole ajiné zbraně naopak mimo sportovní použití jiné použití nemají. Že lidé na silnících umírají má své příčiny a Ty jsi Vallune osoba velmi znalá takže víš že mám pravdu.
Sugestivně položená otázka? Ano plně souhlasím. A odpovídám jako vždy -- čím méně zbraní mezi lidmi bude, tím méně lidí jejich pomocí zemře.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."