Motorismus
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
k tomu řízení...když si vzpomenu na to, že jsem v autoškole byla jediná, kdo doopravdy neuměl řídit... myslím, že se mi bude líbit řídit (ale ten provoz mezi druhou a čtvrtou odpolední prozatím vynechám)
(slova našeho instruktora:"cit pro spojku máte výborný, ale i ta brzda není špatná"
při jízdě do kopce na ledu ve vyjetých kolejích -brr)

apropo - řídit auto samo osobě není tak těžké (ale připočtěme provoz, pravidla, chodce, cyklisty vlaky a letadla
a už to tak jednoduché není)

(slova našeho instruktora:"cit pro spojku máte výborný, ale i ta brzda není špatná"

apropo - řídit auto samo osobě není tak těžké (ale připočtěme provoz, pravidla, chodce, cyklisty vlaky a letadla

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Řízení je zábava, ale když jsem začínala, tak nebyla. S každé horší dopravní situace jsem se prvních pár jízd prostě potila a měla migrény, protože jsem to od autoškoly už zapomněla samotné řízení a navíc v autoškole jsem měla na ulicích patřičný respekt a v podstatě krkolomné dopravní situace ani nevznikaly, praxe byla najednou o dost tvrdší . Teď jsem řidič pohodář, rozšířila jsem si slovní zásobu o výrazy "kterej debil" "no jo,tak si tady lehni"-(to patří courajícím chodcům "tak si tady třeba zaparkuj" (k autům, které zdržují provoz) "ty ale spěcháš na ten hřbitov" (k autům, které mě míjí příliš velkou nepovolenou rychlostí) "a sakra" (když vidím policajty-obvykle totiž zapomenu doklady). V dnešní době se na řízení těším, tedy pokud to není nějaká noční cesta s ožralými kamarády. Je to pro mě způsob relaxace. Třeba naposled, když jsem jela s bráchou a jeho kamarádem a naladili jsme na rádiu "chlupatý kaktus mám tak rád, je to můj zelený kamarád" a všichni tři jsme si píseň pěkně zapěli - byla to taková pohoda.Target píše:2 holky: A to stim autem bojujete? Nebo je to tak težký řídit?

Lerek - a oni jsou na tom chlapi nějak líp?
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
Vanda: Nepopírám, že holka je fajn věc, dá se s ní dělat spousta cool a akčních věcí... Ale o praktičnosti nežného pohlaví, ať má vnady jakékoliv chce, mám pochybnost a to od doby, co jsem partu servírek a uklizeček měl a potažmo stále mám jako spolupracovnice - avšak nepopírám existenci vyjímek.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, říkám zhruba to samé ve stejných situacíchVanda píše:výrazy "kterej debil" "no jo,tak si tady lehni" (to patří courajícím chodcům "tak si tady třeba zaparkuj" (k autům, které zdržují provoz) "ty ale spěcháš na ten hřbitov" (k autům, které mě míjí příliš velkou nepovolenou rychlostí) "a sakra" (když vidím policajty - obvykle totiž zapomenu doklady).

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
SIRINE - BLAHOPŘEJI K NOVÉMU RODINNÉMU KLENOTU.
JInak ke zbytku diskuse - jsem přesvědčen, že ženy jsou naopak velmi praktické, schopné a jako řidičky jsou rozhodně lepší než chlapi. Stačí se podívat na absolutní čísla ve statistikách dopravních nehod.
S kolegyněmi na všech úrovních pracuji léta a myslím že děvčata, holky, ženy i starší dámy jsou dobří parťáci.
JInak ke zbytku diskuse - jsem přesvědčen, že ženy jsou naopak velmi praktické, schopné a jako řidičky jsou rozhodně lepší než chlapi. Stačí se podívat na absolutní čísla ve statistikách dopravních nehod.
S kolegyněmi na všech úrovních pracuji léta a myslím že děvčata, holky, ženy i starší dámy jsou dobří parťáci.

"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- SneZhulak
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Neferit sr: si praví gentleman koukám, a jde to vidět i s ostatních tvých příspěvků, ale dovolil bych si oponovat že nejde ani trochu o to, je li za volantem( nebo dekoli jinde) muž nebo žena, je to čistě individuální. Pravda ale je že ženy jezdívají opatrněji 

težko pochopit, že chápu vše, protože mi nezbýva nic jiného než nechápát nic
absolutní čísla ano, ale relativní naprosto nikoliv:( Na počet najetých kilometrů "vedou" ženy vcelku výrazně...Neferit Sr. píše: jako řidičky jsou rozhodně lepší než chlapi. Stačí se podívat na absolutní čísla ve statistikách dopravních nehod.
Ale netvrdím,že schopnost řídit je odvyslá od pohlaví. Ale když už to někdo řeší, ať to řeší přesně:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
imho ide o to, ze muzi vyrastaju v prostredi, kde su auta, motorky a rozne technicke veci na prednejsom mieste nez cokolvek ine... dajme tomu,z e budem syna vychovavat viac ako socialne zalozeneho cloveka a dceru ako technicky typ... moja dcera si bude vediet mnohe veci opravit sama, bude skvela soferka, no moj syn bude vediet vacsinu hadok, ci roznych problemov na, ktore treba pouzit mozog vyriesit lavou zadnou, ale autam a technike sa bude zrejme vyhybat 

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
xRage - to je otázka, obávám se,že příliš upřednosťuješ vliv prostředí a opomíjíš vrozené předpoklady:) Skutečnost, že mužský a ženský mozek pracují jinak, je vědecky dokázaný fakt a doporučuji jej neopomíjet. Navíc se obávám,že v přirozeném prostředí bys nikdy nemohl takový experiment realizovat do důsledků, neboť by Tví potomci ve škole tendovali k modelům chování příslušným obecně svému pohlaví.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Co jsem četl jisté (překvapivě) antropologické studie, tak ženy skutečně způsobují méně dopravních nehod. Na druhou stranu když už jí způsobí, tak mají asi v 90% případů krámy (periodu, dny - dle libosti...
).
Čili jinak řečeno v určitých dnech by měli mít řízení zakázáno. Pak by se řízení zakázalo i všem chlapům (vozili by je ženské) a naše silnice by byly nejbezpečnější na světě.

Čili jinak řečeno v určitých dnech by měli mít řízení zakázáno. Pak by se řízení zakázalo i všem chlapům (vozili by je ženské) a naše silnice by byly nejbezpečnější na světě.

- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
myslím, že ne tak docela...xRage píše:imho ide o to, ze muzi vyrastaju v prostredi, kde su auta, motorky a rozne technicke veci na prednejsom mieste nez cokolvek ine... dajme tomu,z e budem syna vychovavat viac ako socialne zalozeneho cloveka a dceru ako technicky typ... moja dcera si bude vediet mnohe veci opravit sama, bude skvela soferka, no moj syn bude vediet vacsinu hadok, ci roznych problemov na, ktore treba pouzit mozog vyriesit lavou zadnou, ale autam a technike sa bude zrejme vyhybat

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
vallun: je dokazane, ze(teraz neviem presne ake percento) sa rodia aj ludia so "zlym mozgom" to znamena, ze sa narodia muzi so zenskym mozgom a naopak... co sa tyka rozdielu tych mozgov mas pravdu, ale ja zastavam nazor, ze urcitym sposobom vychovy, mozme vychovat z dievcata s dievcenskym mozgom skvelu soferku a naopak muza s muzskym mozgom napriklad vychovavatela v materskej skole 

Fama nihil est celerius.
The Force shall free me.
The Force shall free me.