Motorismus

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Co vy a řízení..?

Řídím
26
30%
Radši neřídím
1
1%
Řidičák mám, ale nejezdím
13
15%
Řidičák nemám, ale už se na něj třesu
20
23%
Řidičák nemám a dělat si ho nebudu
17
20%
Jezdím bez řidičáku
2
2%
Schumacher je můj mladší bratr :D (závodní jezdec, řidič(ka) z povolání atd.)
2
2%
Nad tímto jsem nikdy neuvažoval
6
7%

Celkem hlasů: 87

Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

xRage - ale jo, to můžeme, ve speciálním případě samozřejmě. Ono...kdyby někdo podstoupil speciální výcvik od malička, tak dokáže věci...

Nadneseně řečeno, dej mi 2letého chlapečka zdravého a přiměřeně peněz a já Ti vychovám fotbalistu kvalit Ronaldhina;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

som rad, ze konecne niekto pochopil co som mal na mysli...

inak.. v stredu sa idem zapisat na ehm, trening? vycvik? na vodicak... mno, totizto profesro na mojej skole je aj instruktorom, ponukol nam pod nejakou zlavou akciu... vsetci narodeni v 1990 roku uz mozu robit vodicak... nevadi, ze mam 17 az za tri mesiace :-D

aspon to budem mat z krku a sa strasne tesim :lol:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

KEBULE píše:Já si chci, a taky to dělám stěžovat, na všechny okresky které nemají středovou čáru.
Máš jezdit vpravo ;-) Tohle je úplná maličkost, počkej až se v provozu setkáš s rumunskými tiráky, vytuněnými golfy s rourou od kamen místo výfuku a s namachrovanými piloty služebních oktávek, to je jiné kafe
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

SiNuHeT píše:Máš jezdit vpravo ;-) Tohle je úplná maličkost, počkej až se v provozu setkáš s rumunskými tiráky, vytuněnými golfy s rourou od kamen místo výfuku a s namachrovanými piloty služebních oktávek, to je jiné kafe
:lol:
No, je na čase zase si jednou připomenotu typologii řidičů a jejich vozidel dle Vosy (byť ji možná už všichni znáte).
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Ajantis: tak to jsem neznal, zábavné čtení :lol: Ale na skutečný stav to sedí jak Jandák na hrnec
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Carlos píše:Vallun: Zajímalo, v čem je to podle tebe přínosné? Zpřísnění, proč ne, podel toho, co vím od spolužáků jsou testy velice primitivní a většina zkoušejících je nebere vážně. Ale dělat řidičák dvakrát? Navíc s tím bude spousta problémů, co se administrativy týká...
S tím druhým máš pravdu, odporuje to základním právům (a tím pádem i ústavě), ale zajímalo by mě, jaké je jiné možné řešení (což neznamená, že toto schvaluji).
Administrativně náročné? v čem? Nemylsím,že by to bylo ěnco extra nadstandartního...

Navíc si myslím, že jakási foprma zkušební lhůty je dobrý nápad, protože doptyční si (teoreticky...) navyknou jezdit slušně a opatrně...

Třeba čipové černé skříňky pro auta...nějaká řešení jsou na stole, moc se v tom nevyznám, neb mne to tolik nezajímá...ale řešit to právní fikcí zavinění se mi nepáčí...
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Náročné bude vysledovat, kdo v době nabytí působnosti zákona spadá do kategorie ,musí znova na zkoušku'.
Jednoduše řečeno jsem všemi deseti proti této položce novely... Taky se mi nelíbí i ta skutečnost, že jak znám Čechy, tak se taková zkouška bude muset znova zaplatit. Navíc si nemyslím, že to ovlivní jízdu nových řidičů, stejně jako to neovlivnil přechod na bodový systém a jiné další pokusy.
Černá skříňka, proč ne? To nezní vůbec špatně. Jenomže ono je daleko jednodušší udělat to tak, že majitel vozu si raději ohlídá půjčování vozu. Zase na druhou stranu, pokud mu vůz někdo ukradne a nabourá... Když nebudou stopy, chudák řidič :-)
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Mě zase dere, když někdo (Carlos) mluví o něčem, o čem nic neví. Což se v jeho posledních 2 příspěvcích stalo několikrát. :wall: Špičkou ledovce je to "nabytí působnosti zákona" a bezmyšlenkovité prohlášení protiústavnosti té navrhované úpravy... To se pak těžko diskutuje.

Ad ta fikce zavinění - řešení je to blbé, stejně jako je blbý současný stav. Mě osobně momentálně žádné čisté realistické řešení nenapadá. Cokoli by bylo lepší než černé skříňky.
Jinak jsou to ovšem návrhy vesměs dobré.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Ajantis píše:Mě zase dere, když někdo (Carlos) mluví o něčem, o čem nic neví. Což se v jeho posledních 2 příspěvcích stalo několikrát. :wall: Špičkou ledovce je to "nabytí působnosti zákona" a bezmyšlenkovité prohlášení protiústavnosti té navrhované úpravy... To se pak těžko diskutuje.

Ad ta fikce zavinění - řešení je to blbé, stejně jako je blbý současný stav. Mě osobně momentálně žádné čisté realistické řešení nenapadá. Cokoli by bylo lepší než černé skříňky.
Jinak jsou to ovšem návrhy vesměs dobré.
Co já vím, tak presumpce neviny je pořád presumpce neviny, je zapsána v Listině práv a svobod (nebo tak nějak se to jmenuje), která je součástí naší ústavy. Zákon snad nabývá působnosti k nějakému datu nebo ne :?:
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Carlos, existuje celá bichle o tom, jak správně tvořit přechodná ustanovení. Věř mi,že pokud by něco nebyl problém, tak je to nabytí účinnosti a zajištění souladu starých a nových řp:) Ten kdo by nabyl řp za účinnosti starého zákona by na další zkoušku nemusel.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

SiNuHeT píše:Máš jezdit vpravo ;-) Tohle je úplná maličkost, počkej až se v provozu setkáš s rumunskými tiráky, vytuněnými golfy s rourou od kamen místo výfuku a s namachrovanými piloty služebních oktávek, to je jiné kafe
S tím vpravo to nebylo tak jednoduchý, protože zpevněná krajnice je něco co místní okresky neznaj a já to auto neřídil úplně rovně. Popravdě i v 15km/h jsem měl plné ruce práce. :lol:
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

-hm...počkej, až bude mlha jako mlíko - viditelnost nula, nula, nic ... žádná středová čára, žádné patníky s odrazkami a na obou stranách hustý les (aspoň to tak vypadalo...) ;-) 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Sirine píše:-hm...počkej, až bude mlha jako mlíko - viditelnost nula, nula, nic ... žádná středová čára, žádné patníky s odrazkami a na obou stranách hustý les (aspoň to tak vypadalo...) ;-) 8-)
Jo, takhle jsme jeli se strejdou Tokkarem na druhý PISS! Problém byl, že na tachometru svítilo přes 100km/h. :-D
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

Zítra mám závěrečnou zkoušku s autoškolou - pravidla umím, s technikou jsem v řiti a jízdu pokud Bůh dá, tak udělám. Nadějné vyhlídky. :-?
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

No držím palce.Autoškola není zas tak těžká. Mimochodem ty máš nějak kladný vztak Třetí říši ?
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“