Motorismus
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
som rad, ze konecne niekto pochopil co som mal na mysli...
inak.. v stredu sa idem zapisat na ehm, trening? vycvik? na vodicak... mno, totizto profesro na mojej skole je aj instruktorom, ponukol nam pod nejakou zlavou akciu... vsetci narodeni v 1990 roku uz mozu robit vodicak... nevadi, ze mam 17 az za tri mesiace
aspon to budem mat z krku a sa strasne tesim
inak.. v stredu sa idem zapisat na ehm, trening? vycvik? na vodicak... mno, totizto profesro na mojej skole je aj instruktorom, ponukol nam pod nejakou zlavou akciu... vsetci narodeni v 1990 roku uz mozu robit vodicak... nevadi, ze mam 17 az za tri mesiace

aspon to budem mat z krku a sa strasne tesim

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Máš jezdit vpravoKEBULE píše:Já si chci, a taky to dělám stěžovat, na všechny okresky které nemají středovou čáru.

Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
-Marcus Aurelius
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
SiNuHeT píše:Máš jezdit vpravoTohle je úplná maličkost, počkej až se v provozu setkáš s rumunskými tiráky, vytuněnými golfy s rourou od kamen místo výfuku a s namachrovanými piloty služebních oktávek, to je jiné kafe

No, je na čase zase si jednou připomenotu typologii řidičů a jejich vozidel dle Vosy (byť ji možná už všichni znáte).
Administrativně náročné? v čem? Nemylsím,že by to bylo ěnco extra nadstandartního...Carlos píše:Vallun: Zajímalo, v čem je to podle tebe přínosné? Zpřísnění, proč ne, podel toho, co vím od spolužáků jsou testy velice primitivní a většina zkoušejících je nebere vážně. Ale dělat řidičák dvakrát? Navíc s tím bude spousta problémů, co se administrativy týká...
S tím druhým máš pravdu, odporuje to základním právům (a tím pádem i ústavě), ale zajímalo by mě, jaké je jiné možné řešení (což neznamená, že toto schvaluji).
Navíc si myslím, že jakási foprma zkušební lhůty je dobrý nápad, protože doptyční si (teoreticky...) navyknou jezdit slušně a opatrně...
Třeba čipové černé skříňky pro auta...nějaká řešení jsou na stole, moc se v tom nevyznám, neb mne to tolik nezajímá...ale řešit to právní fikcí zavinění se mi nepáčí...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Náročné bude vysledovat, kdo v době nabytí působnosti zákona spadá do kategorie ,musí znova na zkoušku'.
Jednoduše řečeno jsem všemi deseti proti této položce novely... Taky se mi nelíbí i ta skutečnost, že jak znám Čechy, tak se taková zkouška bude muset znova zaplatit. Navíc si nemyslím, že to ovlivní jízdu nových řidičů, stejně jako to neovlivnil přechod na bodový systém a jiné další pokusy.
Černá skříňka, proč ne? To nezní vůbec špatně. Jenomže ono je daleko jednodušší udělat to tak, že majitel vozu si raději ohlídá půjčování vozu. Zase na druhou stranu, pokud mu vůz někdo ukradne a nabourá... Když nebudou stopy, chudák řidič
Jednoduše řečeno jsem všemi deseti proti této položce novely... Taky se mi nelíbí i ta skutečnost, že jak znám Čechy, tak se taková zkouška bude muset znova zaplatit. Navíc si nemyslím, že to ovlivní jízdu nových řidičů, stejně jako to neovlivnil přechod na bodový systém a jiné další pokusy.
Černá skříňka, proč ne? To nezní vůbec špatně. Jenomže ono je daleko jednodušší udělat to tak, že majitel vozu si raději ohlídá půjčování vozu. Zase na druhou stranu, pokud mu vůz někdo ukradne a nabourá... Když nebudou stopy, chudák řidič

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Mě zase dere, když někdo (Carlos) mluví o něčem, o čem nic neví. Což se v jeho posledních 2 příspěvcích stalo několikrát.
Špičkou ledovce je to "nabytí působnosti zákona" a bezmyšlenkovité prohlášení protiústavnosti té navrhované úpravy... To se pak těžko diskutuje.
Ad ta fikce zavinění - řešení je to blbé, stejně jako je blbý současný stav. Mě osobně momentálně žádné čisté realistické řešení nenapadá. Cokoli by bylo lepší než černé skříňky.
Jinak jsou to ovšem návrhy vesměs dobré.

Ad ta fikce zavinění - řešení je to blbé, stejně jako je blbý současný stav. Mě osobně momentálně žádné čisté realistické řešení nenapadá. Cokoli by bylo lepší než černé skříňky.
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Co já vím, tak presumpce neviny je pořád presumpce neviny, je zapsána v Listině práv a svobod (nebo tak nějak se to jmenuje), která je součástí naší ústavy. Zákon snad nabývá působnosti k nějakému datu nebo neAjantis píše:Mě zase dere, když někdo (Carlos) mluví o něčem, o čem nic neví. Což se v jeho posledních 2 příspěvcích stalo několikrát.Špičkou ledovce je to "nabytí působnosti zákona" a bezmyšlenkovité prohlášení protiústavnosti té navrhované úpravy... To se pak těžko diskutuje.

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
Carlos, existuje celá bichle o tom, jak správně tvořit přechodná ustanovení. Věř mi,že pokud by něco nebyl problém, tak je to nabytí účinnosti a zajištění souladu starých a nových řp:) Ten kdo by nabyl řp za účinnosti starého zákona by na další zkoušku nemusel.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
S tím vpravo to nebylo tak jednoduchý, protože zpevněná krajnice je něco co místní okresky neznaj a já to auto neřídil úplně rovně. Popravdě i v 15km/h jsem měl plné ruce práce.SiNuHeT píše:Máš jezdit vpravoTohle je úplná maličkost, počkej až se v provozu setkáš s rumunskými tiráky, vytuněnými golfy s rourou od kamen místo výfuku a s namachrovanými piloty služebních oktávek, to je jiné kafe

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Mamut
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No držím palce.Autoškola není zas tak těžká. Mimochodem ty máš nějak kladný vztak Třetí říši ?
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
http://garden.mujblog.atlas.cz/