Drogy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Jste pro legalizaci?

Jsem pouze pro legalizaci drog získávaných z konopí
38
38%
Jsem pro legalizaci všech drog
16
16%
Jsem pro zákaz všech drog
46
46%

Celkem hlasů: 100

Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Yoshi Snipo píše:LOL, Drogy a Alkohol neovlivnuju absolutne nic, pokial su uskladnene vo flasiach/sackoch. Chces mi povedat, ze ked sa pozres na flasu, tak neodolas a spijes sa do nemoty??? Tara'luthia, clovek vari nema svoju vôľu? Ty nadrogovany alebo ozrany ludia, co spachaly trestne ciny, sa najprv toho alkoholu museli napit resp. tu drogu museli uzit! "Pod vplyvom alkoholu" urcite neznamena, ze ta flasa na nich mierila pistolou a prikazovala im, co maju robit :lol: ? Na vine niesu drogy a alkohol, na vine je vzdy LEN clovek!!! !A toto nieje len moj nazor, dovolim si povedat, ze to je fakt.!
:lol: :lol: :lol:
Promiň, ale nemám onu vůli ti na toto odpovídat, protože je to jako boj s větrnými mlýny. Myslím, že kdyby ses zamyslel nad tím, co jsem ti psal, tak bys pochopil, že já neobviňuju drogu jako věc.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Jab píše:Vlasák: Ale kdež, zmrzlina ti též zlepšuje náladu. A někdo by ti mohl říci, že jí cumláš, jelikož nedokážeš dosáhnou štěstí bez ní. Mmj. chtěl bych vidět člověka, který dokáže sám od sebe uvolnit stejné množstvé endorfinů, jako čerstvý odzkušovač tvrdých drog.
Budiž, někdo to říct může. Ale totéž to není. Slyšel jsi někde "všechno je v prdeli - zacumláme a bude pohoda"? ;-) Rozhodně ne v takovém množství, jako když to nahradíš za "zahulíme" ;-) Nechává se snad kopeček kolovat, aby si každý zacumlal a tím se trvdila kolektivní cool nálada? Ne... ;-) Nemluvě o tom, že nic jako "tvrdá zmrzlina" neznám... (ale pravda, za měsíc se musim vypravit na Zugspitze, abych si šlehnul ledovce 8-)).

Vampria: no, nejprve asi takle... "užívat si život jinak" a myslím třeba co... No, něco asi myslet musím, potažmo něco tu být musí, jinak bychom tu byli u toho, že život si lze vážně užít jen a pouze na drogách :mrgreen: Ale konkrétní instancí třeba může být onen sex - co na tom, že existuje něco syntetického, co je jeho chemickým substituentem...

Ale můžu myslet cokoliv intelektuálního a citového. Samozřejmě, že toto má v útrobách těla nějaký nižší odraz na úrovni chemie. Pakliže ale stojíš za názorem, že je pro člověka největším požitkem přijímat stimuly v té surové formě rovnou na úrovni čisté chemie, tak prosím... Já v tom však vidim rozdíl - nejsem auto, abych do sebe nalil "palivo" a jel. Považuju se za člověka, tak chci něco navíc - nějakou pointu, odraz, hodnotu. A zobání extáze je vážně na úrovni "načerpat a vyjezdit"... Zatímco tebou zmíněný ekvivalent, tj. sex už přináší ženu, poznání nějaké intimity, sblížení, xyz. Rozdíl je snad patrný...

...což je zároveň reakce i na Jaba - štěstí beru v intencích lidského přirozena. To, že do sebe někde něco napere a pak srší plnej endorfinů, to jsme myslím už trochu někde jinde...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Vlasák: Na extázi máš taky pocit intimity a sblížení, skoro by až jeden řekl "kam se hrabe sex." :-D

Takže, vyplavují-li se tyto látky na základě "přirozené" akce, tj. sexuálního styku, je to v pořádku, přinese-li je droga, je to špatné? Imho se jedná o jednu a tu stejnou věc, pro tělo tedy asi i stejná bude, pokud se ovšem pominou negativní důsledky toho, že lidé jsou pitomí a koupí si pilulku, kde je perník řezaný s Persilem a obsahuje 0,00 % MDMA. ;-) Sex může mít zase jiné negativní důsledky - děti, pohlavní choroby, pocity smutku po tom, co se partner vydá na cestu životem s někým jiným... ;-)

Btw. co Tobě dává sex, proč ho děláš? Pokud jen kvůli těm příjemným pocitům, tak je to imho namáhavější ekvivalent extáze. 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vlasák píše:Budiž, někdo to říct může. Ale totéž to není. Slyšel jsi někde "všechno je v prdeli - zacumláme a bude pohoda"? ;-) Rozhodně ne v takovém množství, jako když to nahradíš za "zahulíme" ;-) Nechává se snad kopeček kolovat, aby si každý zacumlal a tím se trvdila kolektivní cool nálada? Ne... ;-) Nemluvě o tom, že nic jako "tvrdá zmrzlina" neznám... (ale pravda, za měsíc se musim vypravit na Zugspitze, abych si šlehnul ledovce 8-)).
No, především jsem od uživatelů trávy nikdy neslyšel, že by hulili, jelikož "vše je v prdeli". Pokud si myslíš, že někdo šáhne po droze výlučně proto, aby zaplnil prázdnotu ve své duši, tak si asi dával příliš pozor na protidrogových přednáškách. Co se zmrzliny týče, tak už jsem mnohokráte viděl, že "kolovala". Byť jsou přirozeně i jiné sladké potraviny, se kterými to jde lépe. Například v jistém kruhu mých známých je velmi oblíben vodní meloun, kterýžto se dá jíst třebas v pěti lidech. Jde o takový rituál kdykoliv jsme spolu někde v zahraničí. V prvním městě pod horami (tedy ke konci) jej pak kupujeme. A děláme to pro náladu, nikoliv proto, že svět je v prdeli. Mmj. mnoho z drog je obdobně skupinových (např. ona tráva) a nejde o nějaké solitérské výpravy do rauše. Zdá se mi, že máš onen praštěný pohled "drogy jsou špatné" (áááno) a neuvědomuješ si, že to je jen předmět, látka. A je jen na tobě, zda jí budeš využívat či zda se jí necháš ovládat. Koho proboha podvádím, když si s kamarády dám dvakrát do roka špeka? Tebe? To je mi ovšem srdečně ukradené. Podobně si několikrát do roka dám též doutník, nějaký ten panák atd. Přirozeně v ničem z toho nehledám "životní cestu" a nic takového zde ani neobhajuji. Jen mi občas přijde podivné, že drogy nejvíce odsuzují lidé, kteří s nimi nemají absolutně žádnou zkušenost.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Vlasák píše:Budiž, někdo to říct může. Ale totéž to není. Slyšel jsi někde "všechno je v prdeli - zacumláme a bude pohoda"? ;-) Rozhodně ne v takovém množství, jako když to nahradíš za "zahulíme" ;-) Nechává se snad kopeček kolovat, aby si každý zacumlal a tím se trvdila kolektivní cool nálada? Ne...
Erm... abych řek pravdu, tak jsem ani u jednoho z těhle "negativ" neobjevil v čem ta špatnost vlastně spočívá... :think: Je tvoje "užívání života" myšleno v tom, že člověk by si tu "prdel" ve které všechno je měl užít plnými doušky, než aby si případně pomohl od oprátky jinou cestou? Není to obvyklé, ale když je potřeba a člověka něco silně zžírá, tak není vůbec špatné využít trávy jako uklidňujícího prostředku dříve, než spadne do deprese... Co je zlého na kolektivnosti marijuany mi také uniká, protože alkohol na tom přece není jinak.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

By the way- Timothy Leary videl ako v psychedelikach (cannabis, ale hlavne LSD), tak v sexe prostriedky, ktore pri spravnom pouzivani mozu "upgradovat" mozog, otvorit nove nervove obvody a prave sex vnimal ako sucast nervoveho systemu (s ktorym sa drogy prakticky doplnaju- o.i. aj napriek "bububu" typu marihuana sposobuje impotenciu je to dlhodobo prave naopak, dalej u extazy sa tvrdi, ze aj ked hlavne u muza znizuje moznost plneho orgazmu, prave kvoli zvysenej empatii a citlivosti moze byt sex este krajsi aj bez toho vyvrcholenia etc....)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Elessar: Obávám se, že s timhle staříkem tady moc neobstojíš, protože ho budou znát jen lidi, které už není potřeba přesvědčovat, protože o drogách už něco vědí a zajímají se o jejich otázky.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

1) Nehulila bych trávu na špatnou náladu, může to do té deprese skopnout dříve a hlouběji, jelikož tedy alespoň u mne, prohlubuje vnímámí.
2) Cannabis není psychedelikum.
3) Sex je imho spíš otupující a už VŮBEC není psychedelikum
4) Přehnaným kouřením marihuany si můžeš způsobit ne přímo impotenci, ale silné potíže s erekcí (to ovšem i nadměrným pitím).
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Vampira-
2), 3) :doh: moja blbost... Chcel som to nejak vyhradit (aby tu na mna niekto nevytahoval heroin) a islo tam hlavne o to LSD, tak som to prehliadol... A sex som psychedelikom predsa ani ja, ani uncle Tim nenazval :think:
4) Prehnanym ano, ale nikto tu nehovori o dvadsiatich jointoch denne ;) ... ide skor o ten styl zivota, resp. prave tu zvysenu pocitovost apod. (free love)...
Naposledy upravil(a) Elessar dne 15.10.2006 14:21, celkem upraveno 1 x.
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Elessar píše:By the way- Timothy Leary videl ako v psychedelikach (cannabis, ale hlavne LSD), tak v sexe prostriedky, ktore pri spravnom pouzivani mozu "upgradovat" mozog....
Sex mi do téhle skupiny tedy vůbec nesedí - ten chápu naopak jako něco otupujícího, kdy se člověk slepě "soustředí na to jedno".
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Yep, suhlasim, ten prispevok bol sformulovany priserne... :oops: Ten sex patri skor k tej casti, kde je "sucastou nervoveho systemu"... Resp. prave tiez nieco, co moze v spravnom uzivani s drogami "upgradovat", vyvijat sa etc...
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Vampiria píše:1) Nehulila bych trávu na špatnou náladu, může to do té deprese skopnout dříve a hlouběji, jelikož tedy alespoň u mne, prohlubuje vnímámí.
Osobně bych to taky neriskoval, ale zmínil jsem to, protože jsem se setkal s případy, kdy to lidé cíleně udělali (Např. po vyhození od maturity apod.) a byli v pohodě.
Yoshi Snipo
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yoshi Snipo »

Elessar píše: 4) Prehnanym ano, ale nikto tu nehovori o dvadsiatich jointoch denne ;) ... ide skor o ten styl zivota, resp. prave tu zvysenu pocitovost apod. (free love)...
Heh, 20 jointov denne, to mas ako zo 100 cigariet denne. Inymi slovami - pri takomto zivotnom style clovek sa do 3 mesiacov stane impotentny a do 6 rokov zdochne ako nic ... to sa mi paci ....
End of hope! - End of love! - End of time, the rest is silence! ~ Nightwish
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Vampiria píše:Takže, vyplavují-li se tyto látky na základě "přirozené" akce, tj. sexuálního styku, je to v pořádku, přinese-li je droga, je to špatné?
Ano... chtělo by to teď definovat to "špatné"... ale ano...

Jab: ale ty si to moc vztahuješ na sebe... Prázdnota v duši je trend, ne konkrétní případ. Ozýváš se ty, ok, ty novodobý nihilista nejsi, takže beru.

Ano, zmrzlina koluje, bon pari kolují, nechával jsem na karláku kolovat fornetti a koluje třeba i tráva... Opět - není problémem kolování, ale tendence, proč co koluje. A jestli řekneš, že jedna entita z toho je démonizovaná, pak to je přesně ono.

Látkovost/nelátkovost drog. Nechápu, co tohle má být za argument. Mám snad kritizovat auto za to, že někoho přejelo? Mám kritizovat asfalt, protože umožnil, že po něm auto mohlo jet? Mám snad kritizovat benzín, že díky němu auto jelo? Mám snad kritizovat papír, že na něma má řidič toho auta vytištěnej řidičák?

Samozřejmě, že droga samotná neni problém... Volá tu snad někdo, aby byly drogy z povrchu zemského vymýceny? Problém je jejich interakce s člověkem. A je snad nad slunce jasné, že pokud tu někdo poukazuje na drogy, jde mu o ten smysl droga-člověk. Anebo je nutné tu na začátku debaty definovat i tyhle elementární závislosti? :roll:

Pakliže člověk v tomhle někoho podvádí, pak jen sebe samotného, případně abstraktní hodnoty, které ale samozřejmě každý pokládá za subjektivní...

Jsme-li u toho - přístup, kdy je někomu úplně srdečně ukradené, že někoho podvádí, neni zrovna moc košer ;-) Ale chápu, že takhle jsi to nemyslel 8-)

Nevím o tom, že by uvažování muselo být podmíněné empirickou zkušeností. Nemluvě o tom, že aby člověk musel zasvěceně mluvit, musel by být skutečně zasvěcený. Jestli se člověk x-krát do roka zúčastní nějakého dýchanku a dá si, nebo nedá, to myslím už roli nehraje. A "špatné" kamarády, kteří jsou zasvěcenější, má asi každý, takže ono to s tou nezkušeností a zkušeností tak horké taky není.

Hamster: Ano, alkohol na tom není jinak, ale konkrétně můj postoj k němu je taky notoricky známý. Řekněme, že ho házím do stejného pytle jako trávu, ale třeba do jiné přihrádky v něm, to je jedno.

V tom citovaném odstavci ani moc žádná negativa nebyla. Ale jednu z myšlenek pofidérnosti alokoholu/drog coby "uklidňovadla" jsi vystihl v zásadě sám "...aby si případně pomohl od oprátky jinou cestou...". Cesta neni v tom hasit věci jednorázově, na poslední chvíli a dodačně - pointa je v tom se k té oprátce pořádně ani nedostat...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Vlasák píše:Látkovost/nelátkovost drog. Nechápu, co tohle má být za argument. Mám snad kritizovat auto za to, že někoho přejelo? Mám kritizovat asfalt, protože umožnil, že po něm auto mohlo jet? Mám snad kritizovat benzín, že díky němu auto jelo? Mám snad kritizovat papír, že na něma má řidič toho auta vytištěnej řidičák?

Samozřejmě, že droga samotná neni problém... Volá tu snad někdo, aby byly drogy z povrchu zemského vymýceny? Problém je jejich interakce s člověkem..
Přesně tak. Jsem rád, že aspoň někdo pochopil, proč jsem se Yoshimu tak loloval. :-)
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“