Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Najoblíbenější povolání?

Bojovník
25
16%
Paladin
13
8%
Mág
30
19%
Zloděj
24
15%
Mnich
2
1%
Zaklínač
18
11%
Hraničář
23
14%
Bard
18
11%
Klerik
4
3%
Barbar
2
1%

Celkem hlasů: 159

Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Příspěvek od Morty »

Mne v testoch vyslo a je to pravda, ze sa ku mne najviac hodi Ranger/Sorcerer... Idealne povolanie je Arcane Archer z NWN :dancing:

Kazdopadne ma najviac bavi za tieto povolania, v hocijakej hre, ci uz nahradim Sorcerera niecim podobnym, alebo rangera(hunter, archer,atd :P )
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Morty - teď se jako dokonalý hraničář cítím i já:D Pod klávesnicí mi leží jeden pes (jménem Vlk) a u dveří druhý. navíc před sebou vidím hradbu keřů...(pravda, ten dojem trochu kazí svítící LSD, ale jinak...)

sorry za OT:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Svietiace LSD? :lol: Prehanas to asi s drogami, nechaj papieriky papierikmi, hraniciari neberu LSD, iba si davaju na povzbudenie nejaku rastilnku(nemyslim rpave tu, myslim skor nieco na styl Aragorna z LotRu, ktory poznal kazdu bylinku v lese a vedel presne naco sluzi)

ako vazne sry za OT, ale nemohol som si to odpustit :mrgreen:
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Thanes
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thanes »

Tak jsem dohrál SoA za F/T a ta postava mi přišla nějak k ničemu :D Jasně bs je dobrá věc, ale někdy ani to nezachrání, nehledě na to, že jako válečník je to jaksi o ničem - korgan to dával mnooohem víc, čili přemýšlím co teď :(
Bard?
Mage je takový o ničem, Edwin je prostě lepší a tím to pro mě končí :D
Vím, že je to individuální, ale máte někdo třeba zkušenosti s mnichem nebo barbarem? O těchlech povolání tu není nikde ani vidu ani slechu :)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Pokračuj ToBem, Fighter/Thief s HLA pastmi.
Žralok, který štěká, nekouše.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Thanes: Mluvilo se tu o nich. Mnich je oblíbená postava, nicméně mi přijde poněkud nudná.

F/T je multi class? Hmm, měl jsi raději zkusit K/T dual class...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

ja by som rad hral za druida, ale vadi mi true neutral presvedcenie, tak preto som zanho nikdy nehral...potom so sebou taham Jaheiru, lebo kuzlo povolaj hmyz patri medzi moje oblubene a skvele sa mi hodi na rusenie magov...skoda toho presvecenia, kebyze mozem byt druid chaotic neutral, to by bolo idealne...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ranger/Cleric multiclass má dostupná všechna kouzla druida i klerika...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Lucates: V tom případě zkus přejít na hry podle DnD 3.5 edice (IWD 2, popř. NWN), tam už je to v pravidlech nastaveno tak, že jako druid musíš být neutrální alespoň na jedné ose (dobro-zlo, zákonný-zmatený), když už ne v obou.
dodo
Sigilan

Příspěvek od dodo »

alebo si stiahni mod virtue a spravaj sa ako chaotic neutral :dancing:
http://s6.bitefight.sk/c.php?uid=43240
ale nic to preto aj bezo 100 lastoviciek bude este leto
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Geralt - no nevímm, nejsem velkým přítelem toho, aby povolání podmiňovalo přesvědčení. Třeba to, že zloděj nemůže být zákoněn dobrý je nesmysl - jsme v oblasti fantasy a lze si docela snadno představit, že bude zloděj ve službách zákona...:) Napířklad i dnes se elitní policejní jendotky učí velkou část techniky práce zlodějů...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

sevencreature - nie som moc zastanca multiclassov, laka ma uz len kvoli RP hrat priamo za druida, fakt nebyt toho presvedcenia, tak by som si to zanho urcite zahral, preto hram za maga, no viac sa mi pacia take tie prirodne kuzla, co ma skor druid...

Gerlat - Icewind Dale 2 som hral, sice som ho nedohral, ale napravim to ked si zahram BG...ale BG je pre mna proste najlepsie RPG...a NWN by som si zahral, ale som pocul, ze vraj je to az prilis lahke, tak ma to odradza trocha...

Dodo - ten virtue mod, to je co za mod? Som o nom nepocul este...
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Vallun: V ADnDčku (2.edice) je ta podmíněnost mnohem striktnější, DnD 3.5 v tomhle směru odstraňuje řadu bariér, proto jsem ho doporučil. :-) Viz ten druid. Podle ADnD (klasické BG, BG2) může být druid jedině true neutral, podle 3.5 (Icewind Dale 2) má na výběr už z pěti přesvědčení (každé obsahující složku neutrality) Zrovna tak hraničáři - nyní bez omezení, a dokonce podle některých doplňkových příruček se kymácí zákonně dobrá stolička i pod paladinem. ;-)

Ono obecně vzato, povolání svázané s přesvědčením se používá hlavně u postav, které se zavázaly dodržovat určitý ethos - druidi, hraničáři, paladinové, kněží. Mají propůjčenou sílu (obvykle kněžská kouzla) od nějaké vyšší mocnosti, jejíž zájmům musí sloužit a právě ke kontrole jejich činů je ta podmínka vymezeného přesvědčení. Ostatní mohou v tomto směru být klidnější. Nicméně to už je otázka spíš na papírové hraní, PC hry na přesvědčení (k mé nemalé nelibosti) většinou z vysoka kašlou a nevyužívají toho potenciálu.

EDIT: Tak jsem koukl do Příručky hráče k ADnD a zloděj má vážně zakázané zákonně dobré přesvědčení. Nicméně 3.5 edice toto odstraňuje, ačkoliv se tak nějak předpokládá že v obecné rovině budou mít zloději tendenci směřovat spíš k zmatenému než zákonnému přesvědčení. Takže taky vyzkoušej NWN či Icewind Dale 2. :-)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Chaotický paladin? *Co* to je?
Žralok, který štěká, nekouše.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

drake127 píše:Chaotický paladin? *Co* to je?
Inu, v čase různých prestižek a doplňkových povolání k 3.5e, napadlo někoho z tvůrců, že by se mohlo něco provést i s paladinama. Vycházím ze znalostí, o které se v jiném threadu podělil Alnag, když psal o Paladin of Freedom.
d20srd.org píše:A paladin of freedom must be of chaotic good alignment and loses all class abilities if he ever willingly commits an evil act. Additionally, a paladin of freedom's code requires that he respect individual liberty, help those in need (provided they do not use the help for lawful or evil ends), and punish those who threaten or curtail personal liberty.
Trochu to připomíná různé individualisticky pojaté kity z Complete Paladin's Handbooku. Zatímco u běžných paladinů je jedním ze základních principů víra v zákony, společenský řád a respektování autorit, chaotičtí paladinové tuto složku nahrazují jiným kodexem, který jim nakazuje chránit svobodu jednotlivce jakožto nejvyšší hodnotu, vedle dobra.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“