Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Nechodily jsme na stejnou základní školu :-) ? Čímž nemíním, že bych někdy byla ve Svojanově (ta díra, kde mám trvalé bydliště, sluje jinak), ale zážitky budou asi podobné 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Zas, abych to zbytečně nedramatizovala - někdy v druhým pololetí čtvrtý třídy se to trochu srovnalo - nějak se mi podařilo skamarádit s klukama, začali jsme podnikat výpravy do opuštěných baráků a tak...
Potom jsem odešla na víceletej gympl a scénář "všemi opovrhovaný exot" se opakoval...
A pak jsme se přestěhovali a na novým gymplu - to samý.
Pak jsme se zas přestěhovali - a zas, stará ohraná písnička.
Pak jsem se naštěstí vrátila na jeden z gymplů, kde už jsem byla předtím a poslední tři roky na střední byl můj společenský život v podstatě úplně v cajku. Nějak se mi podařilo přejít do stadia "poměrně dost oblíbený exot". Zaplaťpámbu, jinak bych asi skončila na práškách nebo sebevraždou...:-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Kong Bao-tan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kong Bao-tan »

Vampiria píše:Příběhy dračích císařů
To máme u nás v knihovně... to sem čet´ :-D
Cesare píše:Já taky četla dost rychle, ale protože jsem byla příliš blbá a disciplinovaná na to, abych si do školy dotáhla nějaký čtení, většinu hodiny jsem jen frustrovaně skřípala zubama, a čekala, až se spolužáci pročtou skrz dva odstavce. A čítanku jsem měla přečtenou z domu.
Já čtění neslnášel... V duchu jsem si četl minimlně o 5 stránek před ostatními a když jsem byl vyvolán, ak jsem nevěděl, kde jsme... A navíc nahlas jsem nikdy nečetl a ani teď nečtu nejlépe... :roll:
Cesare píše:Na gymplu už to bylo lepší.
jj to jsem přečetl půlku všech Pratchtek a mnoho dalších knih (povětšinou o češtině a němčině ;-) )

2 Vampiria, Cesare: je tu VŮBEC někdo, kdo němá ze ZŠ stejné zážitky???
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Vallun
Dabus

cehche

Příspěvek od Vallun »

já dostal v první třídě poznámku: "Při čtení (dnes jsme četli pohádky) si čte." neboť jsem si četl Lovce mamutů...

jinak gympl byla těžká pohoda to sem stíhal číst všechno, co jsem chtěl:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Ad. čtení pod lavicí na ZŠ:

Nezapomenutelný zážitek pro mě je následující událost.
Půjčil jsem si knihu od svého tělocvikáře (rodičové ho nějak znali).
Páč byla čtivá, tak jsem ji četl vždy a všude. Dodnes čtu knihy jednorázovým způsobem.
Dopadlo to předvídatelné. Zabavil mi ji chemik z předvídatelných příčin.
Hrozbu, že mi ji vrátí na konci školního roku do puntíku splnil.
Vzhledem k tomu, že slibovaný časový interval přesahoval půl roku, musel jsem s pravdou ven a sklidil náležitý potlesk.

Byla to velmi poučná zkušenost.
Pak už jsem si dával větší pozor. :twisted:
Naposledy upravil(a) Tokkar dne 20.1.2006 12:25, celkem upraveno 1 x.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

... tak to dokážu číst jen v tichu a klidu, kdy mám čas a pohodlí... ani v metru, tramvaji či vlaku to nedokážu. A čtu taky téměř jednorázovým způsobem, max tak na 3 části, kdybych přečetl každý den 20 stránek cestou do/ze školy, neměl bych z toho ten požitek. je to u mne stejné jako s hrami.
Takže jsem o všechny tyhle veselé zážitky přišel :roll:
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

No - sem na tom stejně jako Ajantis. V autobuse ještě tak max. noviny (které stejně čtu jen v nouzi nejvyšší :-D), ale knížku kterou chci opravdu číst a vychutnat si jí - jedině někde v klídku v čase na to vyhrazeném. Z tohoto důvodu jsem na škole četl pod lavicí, tak maximálně taháky (chemie ZŠ :lol: ) nebo SMSky (střední) - jelikož být dfcto pořád pod tlakem a ve stresu z toho, že mi tu knížku může někdo odebrati, či ve většině případů být 'za odměnu' zkoušen - to věru pro mě není ideální prostředí pro začtení se 8-)
Jediná knížka, ze které jsem takhle kousek přečetl byli lovci lebek - což ovšem nebyl souvislý děj, ale spíše krátké pasáže vzájemně na sebe nenavazující.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

No já klidně čtu knihu na hodně etap - třeba jsem četl jen v metru při cestě do školy a ze školy nebo v autobuse taktéž. A jinou knihu zase třeba na koleji. Klidně mám vlastně rozečteno víc knih naráz 8-)

Ale největší problémy jsem měl (a občas i mám), když se mi do nějaké knihy začtu, tak se mi nechce přestat - takže čtu třeba do 3 do rána a v 6 musím vstávat (to bylo na gymplu docela drsné - jeden z důvodů, proč jsem začal v té době spát odpoledne po příchodu ze školy) - vydržet to takhle týden bylo vcelku náročné (hmmm, možná jeden z důvodů, proč jsem ve škole málem usínal).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Já jsem teda schopný číst vždy a všude :-)
Na základce i na střední jsem si pod lavicí četl docela často (vlastně skoro pořád :mrgreen: ), takže se občas stalo že mě chytili, naštěstí jsem je nějak dokázal vždycky přesvědčit aby mi knihu po hodině vrátili :-D.
nejlepší na tom je že jsem pak při maturitě dostal dvojku místo trojky právě kvůli "rozsáhlé domácí četbě" (slovy učitelky z češtiny která mě zkoušela), a přitom právě její hodiny byly jedny z nejnudnějších, takže jsem tam měl knihu pod lavicí téměř každou hodinu (a ona to moc dobře věděla) :lol:
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Cesare:Já sjem taky takový exotek.Ve třídě se se mnou baví asi tak čtyři lidi z devatenácti poněvadž ten zbytek si myslí že jsem divná.Taky mi nadávají za to že jsem často nemocná :-(

Ad knihy.Čtu ráda a myslím si že mám i dobrý přednes když čtu nahlas.Moje jediná slabina je že jsem ve čtení dost vybíravá.Čtu spíš jen různá odvětví fantasy.Třeba Kedrigerna,Hobita i Harryho Pottera
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
crovax en-vec
Sigilan

Příspěvek od crovax en-vec »

Nedávno jsem přečetl Noční hlídku. Moc zajímavé dílko. Už abych měl Denní hlídku.

Pod lavicí jsem vždy četl jen časáky. na knížky nebyl čas. Ale četl jsem fakt brutal. Ani jsem si nazapisoval, nic. Jednou přišla profesorka z fyziky a kontrolovala zápisy. Přišla ke mně a já ji dal sešit, ona ho prolistovala a pravila: Opravdu hezky píšeš, ale poslední zápis máš lekci 2.1 a my jsme už u 6.4... :-D Následující týden jsem dopisoval chybějící učivo. A bylo k něčemu? Nebylo.

A teď čekám až mi Arian půjčí nového Harryho.
Život je hra, která se nedá vyhrát. Na konci téhle mise stejně všichni zařvem...

Vyassaultujem a všechny rozzassaultujem!!! je kompletně napsané!
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

crovax en-vec píše: A teď čekám až mi Arian půjčí nového Harryho.
Pottera?Jestli jo tak je to prima čtení ;-)
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

právě čtu Pád Hyperionu, dokonalé dílo
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Ja ctu Abarat od Barkera, pak tu mam jeste Lososa Pochybnosti od D. Adamse, no a pak se chystam na Antikrista od Nietzscheho.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Necrotising_: Nietzsche je moc dobrý, krom toho, že je zajímavý jako filosof, dost na něm oceňuju i ten přívětivý jazyk. Člověka to čtení může i bavit.
Na zkoušku z filosofie jsem o něm sestavoval "volnou práci" a teď mi tu leží Ecce Homo... :-P
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“