Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Já zas skoukla většinu Likvidátora (a prošvihla jsem kvůli tomu Shelleyho památník ve "Svatým" :evil: ) - taky dost průměr... I když scéna 'Arnie versus letadlo' byla fajn... ;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Plody včerejšího večera stráveného ve společnosti Yimou Zhanga:

Nikdo nesmí chybět - Aneb Quest for Pupil, RPG z prostředí současné Číny se sympatickou ideou představit obtížnou situaci čínských venkovských škol, nepříliš propracovanými postavami, prostými dialogy a bohužel nepovedeným závěrem. Byť si mě hrdinka nezískala, bylo zajímavé sledovat, pomocí jakých questů ji autoři dovedou k očekávanému cíli. Finální dění ovšem dojem pokazilo. 5/10 Btw: pozor na oficiální text distributora - těžce spoiluje.

Cesta domů - Nádhera. Příběh je tak prostý a tak poklidně a téměř bez komplikací plynoucí, až ono "drama" mezi žánry na CSFD působí takřka nepatřičně :-) Ovšem po audiovizuální stránce je Cesta domů jedním z nejkrásnějších filmů (nebo nejkýčovitějších - dle vaší chuti). Zdaleka nejen Ziyi Zhang stojící mezi dveřmi působí jako obraz. 8/10

Btw: jaká je správná transkripce Ziyi Zhang do češtiny? Čang c'i?
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

:-)

Příspěvek od KEBULE »

Ajantis:
K té historičnosti, pokud je mi známo jistý pan Heinrich Schliemann Tróju objevil. Je to dávno, hodně dávno (1870). A po prozkoumání naznal, že Trója se mohla bránit tak maximálně 10 dní. Protože to moc velké město nebylo. Ve filmu pokud si ho dobře pamatuju to trvalo 3 dny a 7 dní byl pohřeb. Tolik k historičnosti. A mimochodem myslíš si že o městě které bylo objeveno před 136i lety se toho ví málo?

Pokud se mu teda rozhodneš onu Tróju přiznat... Ono je to trošku nejisté :-D

S pozdravem...

Edit: Co se týče Ostrova souhlasím s Jabem, akorát bych dal 7,5 - 8 z 10i za honičku na létajících motorkách a za sestřelování aut nápravami železničních vagónů... :lol:
Naposledy upravil(a) KEBULE dne 10.12.2006 14:24, celkem upraveno 1 x.
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Shlédl jsem film Ostrov. Přirozeně myslím ten americký. ;-)
Film je to značně rozporuplný. Akční scény jsou skvělé, byť je značně podivné, jak nějaký nýmand likviduje členy speciálních jednotek. Celkově je to takové stěží uvěřitelné, málo situací a scén je skutečně dobře prokresleno. Z nápadu se dalo vytěžit o mnoho více. Sbírka známých herců mi opravdu nestačí. :-?
Dal bych tak 6,5/10. Závěr není přeze všechno špatný a trochu tomu dodává i hudba.
Máte rádi pohádky? Pak se na to koukněte. Pokud hledáte něco složitějšího, tak ruce pryč...
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Tak mě napadá tady je to samej filmovej fajnšmekr... Nemáte někdo Poslední skaut (Last boy scout) na DVD? Sháním. Prosím...

A abyste nemohli říct, že jsem mimotéma ci o tomhle filmu myslíte vy?
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Kebule: Asi máme každý naprosto jinou představu o pojmu "historický film".
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: :-)

Příspěvek od necrotising_ »

KEBULE píše:A abyste nemohli říct, že jsem mimotéma ci o tomhle filmu myslíte vy?
Že má jedny z nej hlášek vůbec. :-D
KEBULE
Sigilan

Příspěvek od KEBULE »

Ajantis:
Nabízí se tedy otázka milý Ajantisi co si pod pojmem historický film představuješ ty. Protože můj názor zde nastíněn už je...

Necrotising:
A právě proto ho sháním... :-D
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Kebule:
Film má zpravidla 2 části: děj a kontext. Pokud se děj odehrává v historicky věrném kontextu (odpovídá soudobě realitě) a sám děj je s historií nějak historicky věrohodně spjat, jde dle mého o historický film.
Aby tohle bylo možné, je třeba, aby
- byl ten historický kontext (popř. událost) znám obecně - tedy z doby, z níž nemáme velmi podrobné zprávy, a o události, o níž nemáme velmi podrobné zprávy, nelze natočit historický film
- byl ten historický kontext (popř. událost) znám divákovi - aby poznal, že se jedná o historický film

O Tróji s velkou pravděpodobností víme, kde stála, plus minus nějaké století víme, že byla dobyta Řeky, neznáme důvod, pro nejž byla dobyta a nevíme nic o tom, jak byla dobyta.
O tom dle mého nelze natočit historický film.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

K Ostrovu se už moc vyjadřovat nebudu, napsal jsem to už dřív tady.
I když uznávám že to jsem byl ještě pod vlivem emocí z filmu, teď už bych byl o něco málo smířlivější (jinak řečeno uznávám že úplně totální odpad to není a alespoň jednu hvězdičku si film zaslouží :-P )

A ještě k Troji:
Z tria Troja, Alexandr a Království nebeské se tento historickému filmu blíží zdaleka nejméně a souhlasím s Ajantisem s tím že o této události je natočit historický film (tzn držící se reality) hodně složité, protože kromě Iliady o tom takřka žádné dochované záznamy nemáme. Nicméně někde se ten Homér inspirovat musel a přístup amerických scénáristů se mi v tomto dost líbil - tedy že vzali předlohu a přepsali ji do podstatně reálnější podoby.
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Ad. historičnost Trojí…
K dnešnímu datu již většina odborníků považuje Iliadou za fikci. Trója VIIa, ke které se příběh vztahuje, byla drobná a bezvýznamná osada, pouhý epigon Tróji předchozí, zničené za strašné přírodní katastrofy. V poslední čtvrtině 13. století před naším letopočtem byla sice vyvrácena mocným nepřítelem, ale vzhledem k tomu, že v té době Evropou procházely Mořské národy, dává se vina za pád Tróje spíše jim než na vrub civilizace Achájů, která už beztak byla v té době právě Mořskými národy většinově rozvrácena. I přesto je však možné dobytí přisuzovat Řekům, ježto z některých oddělených skupin Mořských národů se postupnou etnogenezí Řekové stali, avšak to je stejně pochybné jako nazývat původní Slovany ve východní Evropě Čechy, Poláky nebo Rusy…
Snad kvůli těmto poznatkům jsem byl na „historickou“ Troju velmi zvědavý, ale má očekávání se bohužel naprosto překvapivě nenaplnila. :-D

Sám považuji Tróju za značně rozkolísanou záležitost, jejíž prezentace a konečný výsledek se od sebe odlišují natolik, že jeden až získá pocit, že se jedná o dva naprosto rozdílné filmy. Nejedná se ani o film „skutečný“, vždyť Achilleova matka si evidentně uchovala božské rysy a Aeneas, nejnedůvěryhodnější bájná osoba vůbec, má na konci očividně v plánu odvést Trojany do bezpečí, snad do Itálie. A ani „iliadický“, vždyť ty nejúchvatnější postavy – jmenovitě kupříkladu přelétavá Helena nebo strašnou sudbou stižený Agamemnón – byly osekaný na pouhá torza, prázdná a nezajímavá.
Mně samotnému zůstal pochybný film s nedůvěryhodným vývojem, zoufale hrajícími herci, několika zajímavými triky a rádoby moralizující pointou. Porovnávání s takovým Alexandrem Velikým ani nestojí za námahu. Nedostat ten lístek do kina zadarmo, odcházel bych značně podrážděn… :-)
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Taky vám při Achilleovým vylodění na pláži chyběly protitankový zátarasy a dělostřelba? :-D
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Btw: jaká je správná transkripce Ziyi Zhang do češtiny? Čang c'i?
Jj, Čang c'i.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Hamster píše:Taky vám při Achilleovým vylodění na pláži chyběly protitankový zátarasy a dělostřelba? :-D
tatkéž, dost to připomínalo den D :twisted:
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
wosmahl
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wosmahl »

Hamster píše:Taky vám při Achilleovým vylodění na pláži chyběly protitankový zátarasy a dělostřelba? :-D
A miny a bunkry s kulometama...
Quand trois poules vont aux champs,
La premiére va devant
La seconde suit la premiére
La troisième va derrière.
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“