Krokyn: Popravdě řečeno, nejvíc mi na Ubuntu vadily problémy v základních věcech - instalace, upgrade - systém, kernel, GRUB. Všechno šlo vyřešit, samozřejmě - ale chtělo to čas a už mě to přestalo bavit, když se problémy opakují s každou novou release.
A rozhodně nepatřím k uživatelům, kteří instalují "každou blbost"
Bylo to fajn, chybí mi docela některé programy - třeba irssi v kombinaci se screen je strašně parádní záležitost - absolutně nejlepší IRC klient co znám (a vypadá nádherně - textový režim ftw). Win32 build irssi je zklamání (hlavně nevypadá hezky).
Nicméně nic moc multimédia, absence nepředstavitelného množství skvělých programů, nutnost využívat Wine emulátor, nemožnost hraní většiny her, spousta otravných problémů a chyb, jejichž řešení zabírá strašně moc času a úsilí... Je to zábava, ale už tím nechci trávit tolik času - XP jsou lepší, rychlejší, stabilnější, je pro ně většina programů co používám a především hry. A především s nimi nejsou problémy (ve srovnání s linuxem opravdu ne

).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.