Odpoledne KotOR2 pokořen.
Vzhledem k některým zdejším ohlasům jsem ke hře přistupoval lehce skepticky a zřejmě se to vyplatilo, anžto jsem jen o trochu méně nadšen než po dohrání jedničky. Celkově je druhý díl o chlup horší, ale jinak se liší méně, než jsem čekal (rozdíly nejsou tak výrazné).
Díky možnosti využívat v nich skilly jsou dialogy ještě zajímavější (byť pár betatestových uprchlíků se najde), některá NPC propracovanější (Kreia, T3M4), jiná zhruba na úrovni prvního dílu, ale neprokecal jsem všechny (několik jsem si nechal na příště). Asi největšími odlišnostmi jsou menší množství vedlejších úkolů (ubohý Iziz...) a ještě snazší souboje. V těch bych občas uvítal větší výzvu, ovšem nenudil jsem se. Úvodní a závěrečná lokace byly sice poněkud stereotypní, leč mé obavy se nenaplnily a ten pocit nepřemožitelnosti na konci má také něco do sebe

Hra jde vůbec hráči hodně na ruku - např. už na začátku třetí planety jsem měl Light Mastery. Hudba je méně výrazná než v jedničce, jednou z výjimek je úžasná skladba z druhé návštěvy Enklávy.
Naprosto zbytečnou nesmyslností jsou některé předměty vypadlé z nepřátel. Všímal jsem si toho v průběhu celé hry a když jsem unikátní klapky na uši přidávající +5 k WIS našel u řadové Sithské nuly, vcelku mě to rozladilo. Nemluvě o tom, že jsem později objevil ještě jedny... To by bylo tak obtížné si toto ošetřit? Body za to nestrhávám, ale dojem to lehce pokřivuje. Škoda.
Čistá herní doba (dle savu) se vyšplahala stejně jako u prvního dílu k 80 hodinám (opět jsem minimálně 10 hodin jsem strávil dumáním při levelování) a s loady to o moc více nebude. Co se týče bugů, vše bylo takřka ok. Krom obligátního padání a občasných problémů s grafikou jsem na výraznější technické problémy nenarazil. Z fleku mě napadá jen jeden zřejmě zaseklý skript v tajné hrobce na Korribanu (totéž co se stalo Jabovi - dveře se otevřely až po třetím zopakování dialogu a souboje).
Na závěr pár stručných poznámek:
Hlavní postava je super, sedla mi ještě více než v prvním díle.
Nejoblíbenější NPC: Visas.
Dle dialogových možností má hraní za DS velký potenciál.
Summa summarum:
+ příběh
+ dialogy
+ NPC
+ většinou atmosféra
(+ questy)
- snížená koncentrace vedlejších questů
- Iziz poprvé (to město působí hrozně prázdně, nedivil bych se, kdyby to byl následek uspěchaného vydání) a jiné nedodělky
- tyrkysový krystal je až na konci
Po prvním dohrání bych KotOR 2 hodnotil lepšími 8,5, nebo horšími 9 z 10.