Apríl 2007
Moderátoři: Sadako, sevencreature
= jste bohužel v postavení, kdy něco takového řešit můžete? Wow, ten tlak musí být nesnesitelný!Jab píše:My bohužel nejsme v postavení, kdy něco takového nemůžeme řešit...

Ale pokud to s ním tedy nebylo dohodnuté, tak to je docela drsné... Ani ne tak kvůli tomu, že se tu chvíli producíroval jako emák, ale kvůli tomu heslu.

1) S touto akcí nebyl Dalcor v žádném případě seznámen. Nechápu, co je to za zábavu někomu tipovat heslo.
2) De facto zveřejnění onoho hesla mohlo mít velmi vážné následky pro Dalcora, jelikož se tím zveřejnilo přístupové heslo k jeho osobním věcem a tím nemyslím jen profil na Sigilu.
3) Je značně nestandartní, aby se hackování cizího uživatele účastnil člen správy fóra.
4) Posty ze Sigil Teamu se necitují. Už jsme se o tom též párkrát bavili.
P.S. Tresty budou tentokrát asi ještě mírné. Současný stav je takovou vazbou pro Zakata a Bodkina. Yachiko byl jakoby propuštěn na kauci, než se projde soudním procesem. Po dobu procesu mu bylo pozastaveno členství v Sigil Teamu.
2) De facto zveřejnění onoho hesla mohlo mít velmi vážné následky pro Dalcora, jelikož se tím zveřejnilo přístupové heslo k jeho osobním věcem a tím nemyslím jen profil na Sigilu.
3) Je značně nestandartní, aby se hackování cizího uživatele účastnil člen správy fóra.
4) Posty ze Sigil Teamu se necitují. Už jsme se o tom též párkrát bavili.
P.S. Tresty budou tentokrát asi ještě mírné. Současný stav je takovou vazbou pro Zakata a Bodkina. Yachiko byl jakoby propuštěn na kauci, než se projde soudním procesem. Po dobu procesu mu bylo pozastaveno členství v Sigil Teamu.
- Dalcor
- Sigilan
- Bydliště: Černá skála, Nightlund, Solamnie, Krynn, Mnohavesmír
- Kontaktovat uživatele:
Abych řekl pravdu, svádět na vpravdě triviální heslo mi přijde jako svinstvo. Ano heslo bylo triviální, ale co vám je ksakru do toho.
Mě by primárně vůbec nenapadlo někomu hesla tipovat. A jako admin na jiných stránkách by nenapadlo ani mě. Kvůli vám vážení idioti, musím měnit hesla asi tak na 20 stránkách. Děkuji pěkně.
Apríl má smysl poněkud jinde, sice je také o infantilní zábavě, jenže bohužel tohle je trochu za hranicemi. Dokud jsem si myslel, že to udělal admin (tímto se omlouvám Vampirii a Tokkarovi za křivé nařčení) tak mě to celkem i pobavilo. To se bohužel nedá říct o případu kde určítá...
No to je jedno.
Mě by primárně vůbec nenapadlo někomu hesla tipovat. A jako admin na jiných stránkách by nenapadlo ani mě. Kvůli vám vážení idioti, musím měnit hesla asi tak na 20 stránkách. Děkuji pěkně.
Apríl má smysl poněkud jinde, sice je také o infantilní zábavě, jenže bohužel tohle je trochu za hranicemi. Dokud jsem si myslel, že to udělal admin (tímto se omlouvám Vampirii a Tokkarovi za křivé nařčení) tak mě to celkem i pobavilo. To se bohužel nedá říct o případu kde určítá...
No to je jedno.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Řekla bych, že za spoluúčast na trestném činu.Yachilcor píše:...moment nezabudli sme ešte na niečo? aaa ... titulky ...
heslo uhádol: Zakat
profil skonštruoval: Yachiko
screeny skonštruoval: Zakat
scenár: Yachiko
réžia: Yachiko
komparz: Bodkin

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:

Dalcor: Je to dost špatné, ale na druhou stranu to můžeš brát jako ponaučení - co kdyby jsi nakonec použil podobné heslo pro nějakou důležitou věc (třeba mail). Tj. je lepší, zjistit to, když o nic nejde, než když už bude hodně zle...

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jednoznačný souhlas. Dost jsem koukal, že se stalo něco takového. Jedna věc je dělat si srandu z nějaké smyšlenosti, hrát tu fake nicky, vymýšlet si - jde to zkrátka vzít, když někdo z někoho udělá nějakou srandou blbce, tomu se pak postižený třeba i zasměje, prostě to je jednorázové a konec. Jiná věc je už to někomu lézt do profilu, to navíc tím stylem vědomého zkoušení hesel. Jak tu padlo od Yachika, Dalcor byl "první na ráně" - a kdo měl následovat, kdyby to u Dalcora nevyšlo? Je v podstatě jedno "kdo", ale že se to bere tímto přístupem - prostě přes kompromitování něčího reálného soukromí - co naplat, že jste třeba žádná Dalcorova PM nečetli, co naplat, že jste za něj třeba nic nepsali, co naplat, že jste jeho hesla třeba nezkoušeli i jinde, ale i kdybyste byli v tomto čistí, heslo je všude pro to, aby se člověk autorizoval, a to, kam se pak dostane díky němu, je už pouze jeho "prostředí", hotovo.Jab píše:1) S touto akcí nebyl Dalcor v žádném případě seznámen. Nechápu, co je to za zábavu někomu tipovat heslo.
Druhou věcí je pak to rozebírání tady - budiž, ještě bych to chápal, kdyby někdo napsal - jó, hacknul jsem Dalcorovi účet ("nějak"). Ale to, že se tu rozebírá, jaké heslo Dalcor má atd. atd., to tomu celému dává korunu.
Rozebírat by se tu dalo mnoho s tím souvisejících věcí, ale to nemá cenu tu pitvat (mj. ano, to je druhá věc - při této příležitosti je též dobré zopakovat onu známou poučku, že není radno dávat jednoduchá hesla a to ještě za předpokladu, že ho člověk používá všude stejné. To je fakt o hubu a svým způsobem i fakt štěstí, že ta kompromitace hesla prošla jen při aprílovém žertu - neříkám, že by k ní vůbec muselo dojít, ale člověk nikdy neví - alespoň poučení pro všechny a pro příště - hesla a zvlášť ta (ale nejen ta) na netu, kde se přenáší po všech možných čertech a kde je kdokoli může zkoušet kolikrát chce, není radno mít jednoduchá, není radno mít všude stejná a je radno je i čas od času měnit.)
Ne, tohle není jen zas nějaká aférka, kterou Sigil strašně vážně řeší, tohle je celkem ožehavá věc, která chce zpětnou vazbu a komentář. Chápu, že to někdo může brát tak "no, to se toho stalo - někdo se přihlásil na účet někomu na nějakém pofidérním fóru". Ale to je zcela jedno - heslo je profláklé i na případných dalších místech a byť by to bylo od postiženého bláhové používat fórum k těmto věcem, třeba prostřednictvím něj mohl řešit něco důležitého, anebo takového, co zkrátka nechce, aby se vědělo. Tohle je dost precedentní... To už by se dalo říct, že lze vlastně v klidu lézt do jakékoliv jiné komunikace než té z očí do očí a nikomu by to nemělo vadit, protože platí, že vážné věci by se měly řešit jen z očí do očí, takže kdekoliv jinde to je jen taková sranda, tam se nic vážného soukromého vlastně neřeší...
Súhlasím s trestami - hackovať/hádať niekomu účet/heslo je veľmi nepríjemný zásah do súkromia a žiadne aprílové úmysly to neospravedlňujú.
Na druhej strane sa stotožňujem s tým, čo napísal Sevencreature aj keď vinníkov to v žiadnom prípade neospravedlňuje - Dalcor, používať jedno heslo všade je BLBOSŤ
- musím to napísať takto a dúfam, že ak máš e-banking alebo paypal tak aspoň tam máš iné heslo - pretože inak môžeš byť aspoň rád, že si dostal lekciu z minima internetovej bezpečnosti teraz, ako keby ti niekto s trochou snahy dokázal vybieliť účty - samozrejme určité veci sa môžu stať vždy, ale treba aspoň z vlastnej strany podniknúť prinajmenšom nejaké opatrenia aby sa tomu nestalo.
(toto si môžu vziať k srdcu aj ostatní užívatelia) 
Na druhej strane sa stotožňujem s tým, čo napísal Sevencreature aj keď vinníkov to v žiadnom prípade neospravedlňuje - Dalcor, používať jedno heslo všade je BLBOSŤ