Carlos píše:HiHi: Mnohé záleží na tom, zda jsi jen konzument. Jo, psal jsem třeba o Falloutu 3, že první dvě hodiny jsem byl u vytržení - byla to fantasie! Spousta míst k objevování. Podstatné je, že po delším čase se ukázalo, jak je hra nechutně plochá a ideyprostá ždímačka peněz. DA:O si netroufám hodnotit, protože jsem se k němu ještě nedostal, ale můžu ti říct na férovku, že z hypu se mi dělá vyloženě zle, proto jsem jej přestal vnímat.
Otázka je, co je pro tebe ten "konzument" u rpg, protože já se stavím ke každému žánru jinak a mám na ně jiné nároky. F3 jsem se bál po zkušenostech s Oblivionem vůbec koupit, takže nemůžu posoudit, ale jestli jsou dialogy a svět vůbec dělán stejným stylem jako ve výše zmíněném Obli, tak mi nemá co říct.
Jen tak mimochodem - proč zmiňuješ World of Warcraft? Zrovna tady není přehršle fandů a taky na něj nikdo neodkazoval. Nehledě na to, že pokud DA:O odkazuje na předešlé hry Bioware (navíc samo studio Bioware ji chtějí srovnávat s BG coby jeho nástupce), potom musíš být silně nespokojen, protože:
BG2 a PST jsou ubohé zastaralé blbosti a zejména to druhé není ani pořádně dotáhnuté. Obě jsou každopádně lehké jak facka a nikde jsem u nich neměl, snad až na jediný souboj, problém. O hnusné grafice ani nemluvě.
Když slyším, že někde něco připomíná wow a nemá to s ním nic společného, tak nevidím, neslyším.
DAO je to, co bylo BIOWARE vždycky - příběh, dialogy, parťáci, morální dilemata. Je to ve všech hrách, které dělali, tak jako u jiných firem. Já jsem proti hypu víceméně resistentní, protože po špatných zkušenostech si dělám na vše vlastní názor nebo ho často úplně minu.
Btw P:T má jedno z nejhezčích grafických ztvárnění, které jsem kdy u RPG viděl (celý Oblivion se IMO může vysrat, převrátit naruby a ždímat mlíko a stejně nebude mít takové kouzlo), BG také, ale to je o trochu horší, dle mého názoru. Nicméně to není, co jsem chtěl říci - jde o to, jakou má hra hloubku a jak je domyšlená - ber to jako urážku, stav se třeba na hlavu, ale když řekneš o P:T, že je to hra nedomyšlená, pak jsi ji nehrál nebo jsi u toho měl zavřené oči. To jest vše, co jsem chtěl říci a dále v diskusi nebudu pokračovat, protože máš ošklivé sklony rozčilovat se
Vidím, že jsi to částečně pochopil. Přesně tohle jsem měl na mysli, když jsem se rozčiloval na těma dvěma.