Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

drake127 píše:Zatraceně to jste stratégové - já se rozhoduju podle toho, co za kouzla umím (protože se je učím univerzálně), takže Tactics není pro mě, ale standardní hra na Insane se dát dá skoro bez taktiky (obvykle ale až napodruhé hraní).
Já taky(s modama), přememorovávání nesnáším, to že bych si měl na něco namemorovat 6x to samý kouzlo je pro mě takový divný :-D . Já jen občas vyměním za sebe 2 kouzla a nechám to až do konce(teda krom identify, kde je pozdějc lore nahradí). Jinak možná kvůli karbaníkoj-kambionoj - zruš kletbu. ;-)
Btw., v tom "rozsáhlým popisu" to nebylo nic divnýho, já s Edwinem měl v prvnim levelu namemorovaný samý Magic missile a i ty 2 timestopy tam byly.
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

nedostal. ale je fakt, že ty katapulta sou super. a ještě bych se vrátil, jak tu někdo psal o těch náraznících. tohle sem použil hlavně v bg1. v bg2 má útok zdálky jen aerie a imoen. ale obě do toho čarujou kouzla. takže vepředu vzniká celkem slušný mlýnek na maso(já-namakaný fighter, minsc, keldorn, jaheira,) pokud k tomu přidáte ještě nějakou tu devu... :twisted:
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

http://www.immortalfighters.net
Draci doupe ponetu
Avalach
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avalach »

Mohl by mi někdo poradit nějakou raručenou taktiku na lichy, když mám kouzla max. 6 lvl. A měla by být spolehlivá, aby vyšla na první pokus (já neloaduju).
Kill one man and you're a murderer, kill thousants and you're hero.
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

Avalach píše:Mohl by mi někdo poradit nějakou raručenou taktiku na lichy, když mám kouzla max. 6 lvl. A měla by být spolehlivá, aby vyšla na první pokus (já neloaduju).
Normální hra - True Sighty + Breache a řezat.(nemáš nahodou inkvizitora?? - rozptyl magii)
Tactix - zezačátku smrtící mlha z lichova nedohledu:-D, pokud má ochr. na kyselinu, tak holt počkat/spát.
Nebo svitek ochrany před nemrtvejma.(teda, v tactiku sem šel na jednoho licha s ní a on dal odstraň magii :evil: ).
Avalach
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avalach »

Rekneme lichove v pristavu ... vlezu tam a co mam delat (protoze se jim spustej vadnuti a chcipnu)
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Syf píše:Normální hra - True Sighty + Breache a řezat.(nemáš nahodou inkvizitora?? - rozptyl magii)
Tactix - zezačátku smrtící mlha z lichova nedohledu:-D, pokud má ochr. na kyselinu, tak holt počkat/spát.
Nebo svitek ochrany před nemrtvejma.(teda, v tactiku sem šel na jednoho licha s ní a on dal odstraň magii :evil: ).
Breach na lichy zaručeně nefunguje.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

To Raz:mi to dřív šlo, myslím že se to na bg.cz řešilo...jít by to nemělo, asi sem měl ňákej bug(nebo že by to opravovalo něco co jsem dřív neměl).
Jinak další použitelný kouzlo na rušení PfMW je až v 7 lvl. - Ruby ray - velká výhoda - proměna, na ně má spell imunity málokdo.
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

já dám na licha obvykle rozptyl magii, a rubu. není odvěci dát si do pořadače... nebo prostě sesílat nebeský úder, nebo tak něco(kněžské kouzlo 3.úrovně). a rubat to. nevim jak v tactix, ale já sem takle dával normálně lichy na první pokus. jo a pokud na to máš, kup si v dobroruhově krámu róbu vecny. je podle mě nejlepčí ze všech. hlavně snižuje dobu sesílání. to se docela hodí, páč lich dá dycky zastav čas... do tý doby ho budeš muset zabít.
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

Draci doupe ponetu
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

nevíte někdo jak na drakonise? normálně ho rubu jako humanoida... to je no problem. ale pak, až se změní, na něj neplatí žádné ze zbraní. dávám pořád odstraň neviditelnost a tak, ale prd. nějak se mi ještě nepodařilo seslat narušení magie(zničí mag. ochrany, něco jak kouzelný úder).

Draci doupe ponetu
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Mě stačilo se ochránit před strachem,Minscovi dát berserka a imoen dala dva dračí dechy a bojovníci ho dorubali :twisted:
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Killdozer: ideální je mu pořád pod nohy připlétat nějaké ty potvory, aby si všímal jich a ne tebe. Také alespoň dvě postavy z družiny by měli míti permanentně pravdivé vidění (nejlépe mágové). Jeden mu odstraňuje ochrany (dobrý je na to tuším hlídací pohaněč, či jak se to kouzlo jmenuje, zlom, zpětný rub. paprsek apod.) a ten druhý mu snižuje odolnost.
Pokud máš v dužině klerika, tak na něj určitě použij energetické čepele (třebas i 2x za sebou). Rozumě útoč fightery (nejlépe aby útočili vždy s vířivým útokem) a neměl by jsi mít vážnější problém.
Jinak o ty neviditelné stopaře se pokud možno vůbec nestarej a rubej jen do Drakonise.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

ad Draconis: ak máš v parte zlodeja tak je to no-problem - proste dole nastav pasce, priprav si ochrany - na fight nabehni tak, aby zaútočil na niekoho so SS, odstrániť ochrany a zdrhnúť k pasciam - potom true-sight a dosekať. 8-)
There is a limit to stupidity.
182
Avalach
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avalach »

Ja mam ten problem, ze kdyz prujdu do lokace, tak se jednomu z tech lichu zpusti eventualita s 2* vadnuti a 1* odstran magii. A i kdybych si hodil na obe zachranu, tak me to stejne zabije (na insane). Kdyby to nahodou nekdo prezil, tak oba lichove zacnou kouzlit time stop a maji ho vzdy driv nez ja (i s robou vecny). A v time stopu uz neni sance zadna - pravdive videni, kouzelný úder, zlom, neprijemnosti, uvezneni nebo mocne slovo zabij....
K tomu kolem jeste pobihaji runovy zabijaci a minotauri... poradte mi prosim
jeste bych dodal, ze vidi pres neviditelnost
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

To Avalach:No, šlape jedna klasika - dovnitř ven :-D . Nejdřív bojovníci, pak lichové po jednom, nej je inkvizitor a rozptyl magii. Jinak jestli tam muze jen jeden, tak skus poslat jen někoho s pláštěm zrdcadlení a spell imunity na ochrany a nekromancii(popřípadě i menší kouli nezranitelnosti, kdyby na odstraň magii nejde imunita).
Avalach
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avalach »

A co kdyz bude neviditelny s ochranou na vesteni i ochrany a ss, pfmw, jak ho mam pak asi zacilovat natož pak zabít??
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“