Dárcovství krve

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Darujete krev?

Ano
9
14%
V 18 půjdu
14
22%
Ne, nevyhovuji podmínkám dárcovství
22
34%
Ne, ze subjektivních důvodů (strach z jehly...)
7
11%
Prostě ne
13
20%

Celkem hlasů: 65

Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Jab: Já si naopak alergii odmyslela :-D . 15 let mě léčili na alergie a letos jsem si řekla, že žádnou nemám, vysadila léky...a žádné potíže, nic, alergie je fakt v tahu :-D
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vampiria píše:Jab: Já si naopak alergii odmyslela :-D . 15 let mě léčili na alergie a letos jsem si řekla, že žádnou nemám, vysadila léky...a žádné potíže, nic, alergie je fakt v tahu :-D
Jo, to jsem taky udělal. A na alergoložku pro jistotu ztratil číslo i termín, kdy jsem tam měl jít. Sama se už neozvala. 8-)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Heh... u mňa to také jednoduché nie je - alergologička je moja mama, ale zase musím priznať, že ma v tomto vôbec nedusí...
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Já na alergii nasadil léčbu šokem. Přerovnávání deset let starých balíků sena na půdě jsem za mlada (10-12 let) nesl docela těžce, ale teď jsem tam schopnej být celej den, pokud pominu otravnou rýmu, ale jinak jsem O.K.
Žralok, který štěká, nekouše.
Kong Bao-tan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kong Bao-tan »

Já se na odběrech jako malej vždycky děsně pral...mamka mi vyprávěla, jak na mě museli být tři dospělý ženský (ona, doktorka a sestřička) aby mě ji zvládli odebrat. S postupný věkem se už neperu, jen omdlévám...tak nevím, jestli by se chtěli starat o někoho kdy jim musí při odběru ležet a čekat, až se mu udělá dobře...
Jo a můj zdravotní stav taky není v pořádku... :-( Takže pro účely dárcovství jsem naprosto nevhodný typ...Jinak to je velmi záslužná činnost a asi bych do toho šel, kdybych mohl... :-?

Jinak od Vampirie jsem spíše čekal, že bude krev brát, než dávat...(divím se že s tím tady ještě nikdo nezačal)
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Kong Bao-tan: Bloodfetish myslíš? Jistě, provosuji to. Takže vpodstatě mohu někoho označit za svého dárce :-D nicméně, míníš-li praktiky odběrů, já si je naříznu skalpelem nebo žiletkou. Odběr stříkačkou jsem sice párkrát dělala (na přání dárce), ale teď už bych si na to netroufla, ruka pozbyla bývalé jistoty..no, to je tak vše, co bych k tomu chtěla říci, nějaké dotazy :twisted: ?

Jab: Mě odešla doktorka jinam, tak jsem k té další nešla, bohužel jsem tady u této podepsala objednávku jakési vakcíny, takže do konce ledna musím doktorku najít, nechat si vypsat recept a vypláznout v lékárkně 500,- za něco, co vyhodím do koše. A pokud bych doktorku nesehnala, platím 1500,- a když se na to vykašlu, poženou mě k soudu :evil: už nikdy u doktora nic nepodepíšu, kromě sterilisace a vyřazení z evidence :evil:
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Já bych teda po mamce měl asi taky nějakou tu alergii mít a možná i mám, ale rozhodně to neřeším a jsem ouplně v klidu...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

LordArian píše:Hm, doufám že si to nebudete brát nikdo osobně, ale nevěděl jsem, že je tolik lidí, co mají problémy s krví :shock:
No taky za to nejsme rádi. :-( Ale chlastat můžeme, takže je to ještě v pohodě. :-D
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

MCZ píše:yenn: to fakt nevím, do takových detailů jsem ten příběh neslyšel, ale snad se tomu snažili nějak zabránit, což se jim ale nepovedlo...
Z kolikáte ruky ten příběh znáš? ;-) Tak, jak jej popisuješ, se mi nepozdává. Z dásně nevykrvácíš dost rychle :-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

yenn: No pokud to byl zubař jako ve Speed Grapher, tak bych se tomu nedivil... Pěkně nechutná epizoda (nedoporučoval bych ji lidem, co neradi chodí k zubnímu lékaři) :shock: :anxious:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

yenn píše:Z kolikáte ruky ten příběh znáš? ;-) Tak, jak jej popisuješ, se mi nepozdává. Z dásně nevykrvácíš dost rychle :-)
Problémem je, že to krvácení nezastavíš. I když zrovna z dásně by to nemusel být problém, protože krvácení rychle zjistíš. Problém při nedostatku krevních destiček je ve vnitřním krvácení, kde si toho ani nevšimneš a pak už je pozdě.
Žralok, který štěká, nekouše.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

drake127: To, co se mi na tom především nepozdává, je tvrzení, že vykrvácel přímo na zubařském křesle. Proto se ptám, z kolikáté ruky je tato verze :-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

yenn píše:Z kolikáte ruky ten příběh znáš? ;-) Tak, jak jej popisuješ, se mi nepozdává. Z dásně nevykrvácíš dost rychle :-)
Tak to už vůbec nevím, já jsem ale nic nepřibarvoval ... ;-)
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Já mám alergii na pyl a seno - celkem zanedbatelné, ale zřejmě tedy též nevyhovuji, co :?: :-?

Vampiria: Co je to ten Gilbertův syndrom :?: - Já si totiž před rokem mononukleozu "užil" taky.. :evil:
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

KOFi: Hyperbilirubinie - zvýšení hladiny bilirubinu (žlutého barviva) v krvi. Já to měla jen přechodně a ne kvůli mononukleose, ale kvůli tomu, že moje pitomá obvoďačka nerozpoznala, o co se jedná a nacpala mi troje antibiotika, která mi v kombinaci s tou M. způsobila právě tohle. Naštěstí to bylo jen asi na půl roku. Ale od té doby ATB jím, jen pokud by mi jejich nepožíváním hrozil buď pobyt v nemocnici, nebo zánět dutin.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“