Blasfémie a svoboda slova
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Za 100 let se řekne, že "aféra Mohammeda" je už pár let za námi. A na podstatě Islámu to nezmění ani zbla. Stejně jako křížové výpravy nezmění ani zbla na podstatě křesťanství, protože byly vykonávány v jeho jménu, ať už to bylo kdykoliv. To nábéženství je pořád stejné.sevencreature píše:Ajantis: Křížové vypravy už jsou pár let za námi - tím chci říct, že bych to netahal do problematiky karikatur Mohameda
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis: No "Křížové výpravy" byly vcelku nutnost, ne? Resp. válka Evropy a Islámu... Ne že bych si pamatoval nějaké detaily.
Každopádně jsem rád, že nejsme muslimové, protože sekularizace tam očividně neprobíhá... tak rychle.
Každopádně jsem rád, že nejsme muslimové, protože sekularizace tam očividně neprobíhá... tak rychle.
Naposledy upravil(a) sevencreature dne 7.2.2006 13:31, celkem upraveno 1 x.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
ty byly asi stejná "nutnost" jako útoky na WTCsevencreature píše:Ajantis: No "Křížové výpravy" byly vcelku nutnost, ne? Resp. válka Evropy a Islámu... Ne že bych si pamatoval nějaké detaily.

nesouhlasím s názorem že nějaké náboženství je od základu špatné, vždycky záleží hlavně na náboženských vůdcích jak to náboženství vykládají
(i když, nečetl jsem zatím ani Korán, ani Bibli)
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Pochopitelně je to takhle.AlieN píše: vždycky záleží hlavně na náboženských vůdcích jak to náboženství vykládají
Já četl oboje a jsou si ty knihy VELMI podobné, ostatně Islám uznává Starý zákon a Muhammad ani nový náboženství původně zakládat nechtěl.. ostatně v příslušném tématu jsem psal velmi "mírumilovný" úryvek z Bible.
Ale vzhledem ke skutečnému zájmu o věc některých v této diskusi už jsem se v tom rýpat nechtěl.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
AlieN: Info je tady: http://en.wikipedia.org/wiki/Crusade#Historical_context
Nabyl jsem dojmu, že tenkrát to bylo - buď tu budou muslimové nebo křesťané... Pro obě náboženství tu asi nebyl dostatek tolerance.
Nabyl jsem dojmu, že tenkrát to bylo - buď tu budou muslimové nebo křesťané... Pro obě náboženství tu asi nebyl dostatek tolerance.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis_CG_Thief: Kdoví, co se psalo původně v bibli
ne, jen mě zajímalo, zda na religionistice učí kromě (jak předpokládám) latiny i arabštinu nebo tak...no a korán je magická kniha a něco se z něj naučíš tím, že Ti jej někdo znalý vyloží. Pokud ho jen čteš, tak je fuk, jestli norsky, česky nebo arabsky, prostě si ho akorát přečteš 

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, jediné věc (kromě pár súr) které mi Korán dal, je hláška "a řekl to třikrát". Hmmm, nebo to bylo "Nechť uschnou ruce Abul Hasana"?

K tématu: Není hezké někoho urážet, ale když řeknu, že Hitler byl "svině" tak se Němci asi taky neurazí a nezačnou zapalovat ambasády, což?

K tématu: Není hezké někoho urážet, ale když řeknu, že Hitler byl "svině" tak se Němci asi taky neurazí a nezačnou zapalovat ambasády, což?

- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vampiria: já si jej akorát přečetl
A nijak mi to nevadí, bo z těch "znalých" lidí ho stejně vykládá každý úplně jinak, takže můžeš to brát relevantně?
Na religionistice v Brně se učí latina, sanskrt, stará řečtina a hebrejština, letos jim chybí kantor např. právě pro arabštinu :-/ Ale Praha na tom bude jistě lépe.
7c: docela hezká myšlenka- kdybys to řekl v Německu před 70ti lety, nikdo nezapálí ambasádu, prostě Tě zastřelí.
Nejni vhodné říkat některé věci některým lidem nějakým způsobem...

Na religionistice v Brně se učí latina, sanskrt, stará řečtina a hebrejština, letos jim chybí kantor např. právě pro arabštinu :-/ Ale Praha na tom bude jistě lépe.
7c: docela hezká myšlenka- kdybys to řekl v Německu před 70ti lety, nikdo nezapálí ambasádu, prostě Tě zastřelí.
Nejni vhodné říkat některé věci některým lidem nějakým způsobem...
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis_CG_Thief: Relevantně ho brát nemůžeš (tedy já - od přírody paranoik
), tedy si vykládat od nikoho nedám a tomuto se nevěnuji
Heil morek za korunu Hitlerových kostí

Heil morek za korunu Hitlerových kostí

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?