Potřebuji zcela odlišné věci, takže se ze mne se nikdy Microsoftí člověk nestal a ani nemohl stát. Než jsem vůbec přisedl k PC, pracoval jsem uživatelsky již pět let na Macu. Mé první, po někom zděděné, Pentium 75MHz se 3.11, které jsem dostal v práci jako kancelářský stroj, bylo pro mne v roce 1999 šok (i když např. AMI Pro byl hezký program) a rychle se ho zbavil. Na druhý pracovní stroj, jímž se stalo Pentium II na 200MHz bez MMX(také zděděné), jsem narval pro mne již únosné Win 95 a vzápětí Win 98. Nadšení se také nekonalo.
Jinak moje dvě linie se v práci táhnou takto:
profese - Mac OS 7.6, 9.2.2, OS X - celá řada - dodnes používám OS 9.2.2 (velmi zřídka) a OS X - prošel jsem je s Macy: LCII, Quadra, PowerMac s NuBus i s PCI, G3, G4, G5
kancelář - Win 3.11, Win 95, Win 98, RedHat 6.1 (velice krátce), Win XP Professional, Ubuntu, poslední dva jmenované používám dodnes (XP noťas, Ubuntu desktop)
Bohužel obchodní strategie pana Gatese - "Jeden svět, jeden OS" - se dotkla i mne. Na svém počítači (stavěl jsem si ho před cca sedmi lety) mám kvůli univerzálnosti (hry pro děti, zvukové programy...) zakoupené XP Home