Drogy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Jste pro legalizaci?

Jsem pouze pro legalizaci drog získávaných z konopí
38
38%
Jsem pro legalizaci všech drog
16
16%
Jsem pro zákaz všech drog
46
46%

Celkem hlasů: 100

sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Vlasák píše:7c: ale to je právě ono - experimentují ti psychologové vždy na sobě? Ne... s úspěchem pozorují, co dělá druhý...
Pokud vím, tak experimenty s LSD u nás prováděli sami na sobě - samozřejmě za asistence dalších psychologů. Závěr byl myslím ten, že praktické využití LSD nenašli - ale už si detaily nepamatuji...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Alnag píše:Experiment ano, ale ne na sobě. Když chci vědět, jak to dopadne, když něco spadne zvýšky, pak pustím z výšky těleso... nikoliv sebe.
No jo, ale kdyz budu chtit vedet jak boli dopad, tak nebudu hazet neco jineho, ze? :-)
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Alnag: Nezdá se ti ta krysa v kleci v přirovnání k fungujícímu člověku trochu mimo mísu? Myslim, že kdybych byl zavřenej v klícce, kde jediný, co můžu dělat je buď čumět do blba, nebo tahat za páčku, která mi navozuje orgasmus, či co, tak asi taky dlouho nepřežiju... Nejspíš i bez tý páčky.

Vždyť lidí, co se drogama naprosto zničí je jen drobný zlomek z těch, co je užívají (Pokud beru uživate všech nelegálních drog, tedy tvrdých i měkkých). Tomu, že tráva je prvním krokem k heroinu už dnes snad taky nevěří nikdo. Tak co furt s tou sebevražedně sebeuspokojující krysou? Vždyť marijuanou se snad ani smrtelně předávkovat nedá. (Pokud toho tedy člověk nezapálí 3 kila v místnůstce 10m2, ale to už se spíš udusí)
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

sevencreature píše:
Vlasák píše:7c: ale to je právě ono - experimentují ti psychologové vždy na sobě? Ne... s úspěchem pozorují, co dělá druhý...
Pokud vím, tak experimenty s LSD u nás prováděli sami na sobě - samozřejmě za asistence dalších psychologů. Závěr byl myslím ten, že praktické využití LSD nenašli - ale už si detaily nepamatuji...
Co je prakticke vyuzitie? Ak napr. to, ako u extazy, ze sa v 80. rokoch pouzivala v psychiatrii, tak asi nie, ale... no, odporucam precitat si Learyho :)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Elessar píše:Co je prakticke vyuzitie?
Zkoušelo se jako lék na některé psychické poruchy, pokud si vzpomínám.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Elessar-
příteli já si nikdy o nikom koho osobně naznám a vlastně ani o nikom koho znám nemyslím, že je špatný. Moje vlastní zkušenosti a nemám odvahu na toto fórum napsat jaké, mě vedou k postoji, že každý by se měl umět ohodnoti sám. A hippies? Vytáhl jsem si nějaké poznámy a data , A toto je výsledek:

Hnutí hippies vzniklo v polovině 60. let minulého století v USA. Prvními centry se staly čtvrť Haight Ashbury v San Francisku a New York, hnutí se postupně šířilo po celých Spojených státech a o pár let později i po Evropě. Hippies byli ovlivněny beat generation což nevím přesně co bylo zač. Asi šlo o mladou poválečnou generací, revoltující proti politickým a kulturním hodnotám nekonvenčním a provokujícím způsobem. Od beat generation se hippies výrazněji názorově nelišili, rozdíl mezi nimi byl především ve způsobech a prostředcích, kterými prezentovali svoje postoje. Odmítali rodičovskou autoritu a soudobou konzumní společnost, " Zavrhovali blahobyt, konformitu, oficiální kulturu a morálku. Jejich ideálem byl blažený život vždy a všude. Nejčastějším prostředkem k dosažení tohoto stavu sloužily posvátné houby, marihuana, meskalin a později LSD. Hippies také prosazovali tzv. sexuální revoluci. "Láska podle nich není prostředek dobývání, ale navazování nejbližších stavů, neboť láskou se člověk nabízí druhému." Tento postoj vedl k tehdy společensky odsuzovanémé promiskuitě prezentované sexuální svobodou a užíváním psychedelik, pro společnost nepřijatelné a stalo se častým terčem útoků proti tomuto hnutí.
Hnutí hippies ovlivnila svět v ohledech politických, společenských, uměleckých a náboženských nejvíc ze všech známých hnutí. Mnoho dalších hnutí z hippies vycházelo, až už přebíráním některých postojů či naopak vymezením se vůči nim.
V Českoslvensku tato vlna proběhla pod určitou kontrolo totalitní moci a nikdy nedosáhla intenzity toho co ve světě. Nejznámější lidé z tohoto hnutí je třeba Milan Knížák nebo Václav Jirous. Toto hnutí dnes v Česku zahrnuje několik se jedinců rozptýlených do skupinek a jednotlivců. Jestli se dobře pamatuji tak někdy v devadesátých letech proběhl někde na Šumavě nějaký slet. Dneska se to omezuje na soukromou usedlost právě Jirouse. Myslím si. Že hnutí hippies dnes už v Česku a na Slovensku nemá žádný vliv a je to spíše než hnutí životní postoj jednotlivců. Nevěřím tomu, že by kdokoliv mohl v posledních letech vidět nějaké Hippies demonstrovat nebo se profilovat proti náckům.

Pokud jsi toto všechno věděl a dokážeš se s tím ztotožni a žít podle těchto pravidel-budiž ti přáno.Pro mě osobně to není způsob života ani žádný pozitivní příklad. Starších lidí si vážím a ctím, pokud je proč, jejich autoritu. Bez peněz vydělaných prací neumím uživit rodinu-a jinak než penězi to také neumím. Pro mě jsou ideály Hippies bez jakéhokoliv kouzla.

Vampirie-
máš pravdu-alkohol i cigarety jsou droga.Jestli jsem to nenapsal dost jasně, tak to uvádím na pravou mír. Ale pořád je zde rozdíl-jde o legislativou povolené i když dnes trochu legisltivou omezované drogy. A tom vidím rozdíl oproti drogám jiným.Ty jsou naopak zakázány a uvažuje se o jejich omezeném povolení. U nás třeba ve veřejných diskusích ale legislativně doposud ne.

Všeobecně-
Osobně si myslím, že se soudobou informační vybaveností si z drogami zahrává jen hazardér. Ale prosím abych nebyl pochopen špatně-nehť si každý dělá co uzná za vhodné. A i ta marjánka je podle mě drogou potencionálně nebezpečnou. Hlavně tím že vyvolává zdání, že není návyková a dokáže bourat vnitřní bariéry. Znám z práce PL KM několik destítek lidí, co díky marjánkové oblblosti vyzkoušeli heroin nebo pervitin a po několika dávkách už pro ně nebyla cesta zpět. No byla, ale za cenu velkých osobních obětí.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
DerAdler
Sigilan

Příspěvek od DerAdler »

Neferit Sr.: Myslím, že beat generation bol básnický smer. Ale možno sa mýlim.
"Das einzige Mittel gegen den Verstand zusiegen ist Stärke und Angst." Adolf Hitler, Mein Kampf
Obrázek
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Neferit Sr.- ano, toto som vedel... A stotoznit sa s tym dokazem (ono- nie je autorita ako autorita, resp. uctu si u mna clovek musi zasluzit, a potom je jedno, ci je stary, alebo mlady... nie?) Samozrejme, nikoho nenutim, aby sa prestal strihat a zacal zit podla tych idealov, preco vlastne? S tym, ze ide o zivotny postoj (resp. uznavanie inych hodnot, snaha uzit si zivot co najviac, odmietanie karierizmu etc.) suhlasim taktiez, aj ked mala komunita hippies sa stale na urcitych strankach schadza (napr. http://www.hippy.cz )

A inak- myslim, ze to, ze zarabas peniaze, by ti ziadny hippie predsa nevytykal ;) Ide hlavne o to, aku prioritu tie peniaze u teba maju- je tvojim zmyslom zivota zarobit co najviac penazi? Nemyslim... ;)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Neferit Sr.
Sigilan

Elesaar,Hodnoty ať si každý uznává jaké chce.

Odmítat kariérismus? Proč-pokud něco umím, proč tuto schopnost nevyužít ve prospěch svůj vlastní, své rodiny své firmy a přeněseně i společnosti? A pokud je s tím spojen i kariérní růst-nikdy se nebudu bránit.

Peníze-pokud je dokážu vydělat tak je i utratím, na nic jiného nejsou. Ale já už jsem starší člověk a myslím i na to že jednou budu i starší-chci se tedy zajistit i na tuto dobu.-to nemá s ideály nic společného-to je pragmatismus.

Celá tato diskuse je o drogách-toto hnutí je považuje nebo používá jako zkratku k odtržení od reality. Pokud tedy vyznáváš tyto hodnoty tak to vnímáš stejně-což je tvoje věc.- Ale já bych neviděl smysl části života v tom, že budu sbírat a sušit lysohlávky nebo někde v kukuřici pěstovat marjánku a klepat se strachem kdy mě za to sbalej.

A to se nehodlám vyjadřovat k volné lásce-co se týká těchto věcí jsem bohužel konzervativní -tedy z hlediska Hippies, ale z pohledu mého to tak je vlastně také.

JInak k hlasování-nedokázal jsem si vybrat. Pokud je droga i alkohol acigarety neumím si představit jejich zákaz-tedy úplný zákaz všech drog. Jak snad vyplynulo z mých příspěvků je pro mě nepřijatelná úplná legalizace všech drog. A legalizace drorg původem z konopí? Ano, ale jen pro medicínské účely.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Neferit Sr.- ale pockat! Hippies nevideli zmysel zivota v drogach! Ono ani zdaleka nie vsetci co i leni tu travu hulili (aj ked spolocnost to tak vacsinou vidi) ;) Nerad by som bol, aby si mal o hippies predstavu, ze to bola banda zfetovanych idiotov, co okrem sexu nic ine nerobila... Sex bol vnimany ako najvyssi prejav lasky- a kedze laska je jednym z primarnych idealov hippies, tak 'free love' je toho akymsi logickym odrazom...

A k peniazom- samozrejme, aj ja som rad, ked mam peniaze, a predsa nikoho neodsudzujem za to, ze setri, to je uplna blbost... Ale zivotu v luxuse so sluzobnictvom v pocte priblizujucemu sa polke Europy s dvanastposchodovou vilou a troma ostrovmi v Karibiku neholdujem, a tu uz o tie hodnoty ide... ;)
Neferit Sr.
Sigilan

Elessar-
ale já takového nic nenapsal-já pouze uvedl, že je používaly k odtržení od reaity ale k tomu slouží každá droga. Já nevím kolik procent mezi nimi bylo narkomanů či jen uživatelů lehčích drog. A nikdy bych o nikom neřekl že je to banda zfetovaných idiotů-já u toho nebyl a seriózní statistiky neznám.
Jestli přijedeš na DISS, třeba najdeme čas si popovídat.

Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Na DISS (bohuzial) nepridem, nie su peniaze (:mrgreen:) Narkomanov bolo medzi nimi minimum- resp. vacsinou to slo maximalne po THC a psychedelika...
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Elessar píše:...A k peniazom- samozrejme, aj ja som rad, ked mam peniaze, a predsa nikoho neodsudzujem za to, ze setri, to je uplna blbost... Ale zivotu v luxuse so sluzobnictvom v pocte priblizujucemu sa polke Europy s dvanastposchodovou vilou a troma ostrovmi v Karibiku neholdujem, a tu uz o tie hodnoty ide... ;)
Ach jo, někdy si říkám, takový ten luxus a spousta pomocnic v domácnosti...a ty ostrovy aspoň čtyři, k nim soukromé tři až pětitisícovky pro začátek - no to bych brala ;-) :lol: já vím, asi bych měla vynechat nějakú tu kalabasu maté, že?... :oops:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Yoshi Snipo
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yoshi Snipo »

Vlasak> Skusil som, dalej nejdem, zavysly niesom, nemal som maju zopar mesiacov a chyba mi to ako sasankam lietanie. :-P
No jo, som zavisle hovedo, pojdem rovno do pekla! Mam od niekoho z vas pozdravovat Hittika, alebo Stalika ked uz tam dole budem?

Ono clovek je pod tlakom partie alebo pokusenia drogu skusit, je na cloveku - dokazem odolat pokuseniu? dokazem odolat zavystlosti? Ak si povie ze ano a nedokaze to, tak preto, lebo ma privelke ego. Ja som nad tymto rozmyslal - mam si dat? nemam si dat? dokazem tomu odolat?
Dal som si, zavystlosti som odoloal, no dalej nejdem. Viem kde mam hranice, na tvrde serem. Clovek nema problem sa dozvediet, kde ma hranice. Ak sa mu to nepodari, tak sa na to proste vysral. Clovek proste nespoznal sam seba dost dobre. Keby boli drogy legalne, myslis si, ze by som hulil jednu za druhou? Myslis si, ze by kazdy sa stal zavyslim? Marihuana je psychycky zavisla droga, pokial ma jedinec dost silnu mysel, moze skusit a odolat, ak nema, tak je to na vlastnu pest. Vzdy sa clovek rozhoduje, ci si da alebo nie. Clovek ma slobodnu volu.

este dopisem ...
End of hope! - End of love! - End of time, the rest is silence! ~ Nightwish
Neferit Sr.
Sigilan

Většinu experimentů s čímkoliv dělá člověk v přiměřeném věku pod vlivem party, tedy "zkušenějších." A nesouhlasím s Tebou, že je pouze na něm zda odolá a nezíská závislost a nebo zda ji získá.
Já dokonce tvrdím, že nikdo nemá jistotu že ví nebo spíše že nemá možnost se dopředu dovědět kde má hranice.

ŘÍKÁŠ:
"Ak si povie ze ano a nedokaze to, tak preto, lebo ma privelke ego."

Já se tedy zeptám - kde u kteréhokoliv jednotlive končí zdravý rozum a začíná nezdravě velké ego? Jsem přesvědčen, že nikdo neví kde jsou jeho psychické a volní hranice, protože i tyto se mění podle daných okolností. Tím, že třeba já nevím kde by byla má hranice při experimentu s jakoukoliv drogou neznamená, že jsem se na to vysral. Pokud tedy použiji Tvoji terminologii. Pouze to znamená, že to vědět objektivně nemůžu a experimentovat sám na sobě nebudu. Zrovna znalost této hranice není pro můj život nosná.

Já osobně si nemyslím a po pročtení Vlasákových příspěvků vidím, že ani on netvrdí, že legalizace drog by způsobila to, že všichni budou závislí. Alkohol je volně dostupná droga - a jsou alkoholici a jsou i abstinenti. Celá situace by byla stejná. Ale nevidím důvod proč volným přístupem k drogám zvětšovat počty lidí zavislých na čemkoliv. Pro Tebe i pro většinu fóra je osobní svoboda bez jakýchkoliv omezení ikona, kterou si nenecháte vzít. V pořádku. Jak potom může kdkoliv jednat tak,aby si vytvořil v případě, že se nezná, závislost na droze? Myslím si, že získání zavislosti tohoto typu je ztráta svobody nejhoršího ražení.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 28.10.2006 9:57, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“